www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÜMMET İFTAR´DA BULUŞACAK

ÜMMET İFTAR´DA BULUŞACAK

İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere ve yokluğa dikkat çekmek, terör altında yiyecek ve içecek bulamayan Müslümanların hissiyatını yaşamak adına düzenlenen, menüsünde sadece simit, su ve hurma bulunan ?Ümmet iftarı? bugün İshakpaşa Camii bahçesinde ge

 

Suriye, Filistin, Irak, Arakan, Doğu Türkistan ve tüm İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere dikkat çekmek, bombalar altında yiyecek tek bir lokma ekmek, içecek su bulamayan kardeşlerimizin hissiyatını yaşamak adına düzenlenen, menüsünde sadece simit, su ve hurmanın yer aldığı ?Ümmet İftarı´ bugün İshakpaşa Cami bahçesinde düzenlenecek. Programa ilişkin bir açıklama yapan İnegöl İHH Yönetim Kurulu Üyesi Nurullah Eren, Ümmet İftarı ile İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere ve tüm olup bitenlere dikkat çekmeyi hedeflediklerini söyledi.

BU İFTAR, ÜMMET KAYGISI TAŞIYANLARA

Ümmet kaygısı taşıyan tüm ilçe halkını gerçekleştirilecek olan Ümmet İftarı´na davet eden Nurullah Eren, ?İslam coğrafyası ne yazık ki, her zaman olduğu gibi bilhassa İslam düşmanlarının daha da azgınlaştığı, mübarek Ramazan aylarında tam bir zulüm diyarı haline gelmiş durumda. Bizler duyarlı Müslümanlar olarak elimizden geldiğince bu kardeşlerimizin acısını yüreğimizde taşıyor, maddi ve manevi yönden destek vermeye çalışıyoruz. Ancak bunların yeterli olmadığının da farkındayız. Bu nedenle İnegöl İHH olarak geçtiğimiz Perşembe günü düzenlediğimiz Dünya Yetim Günü iftarı ile halkımızla buluşarak hep birlikte iftar yapmıştık. 09 Temmuz Perşembe (bugün)ise İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere dikkat çekmek, bir nebze de olsa bombalar altında yiyecek tek bir lokma ekmek, içecek su bulamayan kardeşlerimizin hissiyatını yaşamak adına Ümmet İftarı´nın 3´üncsünü düzenleyeceğiz. İshakpaşa Camii bahçesinde düzenleyeceğimiz iftarımızın menüsünde sadece simit, su ve hurma bulunmaktadır. Amacımız bir araya gelerek farkındalık oluşturmak. Hep birlikte yapacağımız iftarın öncesinde programımız Kur´an-ı Kerim tilaveti, basın açıklaması, dua, ezgi, ilahi ve marşlarla devam edecek. Bu bağlamda ümmet bilinciyle düzenlediğimiz iftara isteyen tüm ilçe halkımızı iftarımıza davet ediyoruz? şeklinde konuştu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19