www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÜMMETİN UMUDU ?TÜRKİYE´

ÜMMETİN UMUDU ?TÜRKİYE´

Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) tarafından düzenlenen ?Ümmetin Son Umudu Türkiye? konferansına konuşmacı olarak katılan Hatip Abdülmetin Balkanlıoğlu, Türkiye´nin İslam kalesi ve 2. Medine olduğunu söyledi.

İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu´nda düzenlenen programa Hatip AbdülmetinBalkanlıoğlu, Belediye Başkan Vekilleri Turgay Yel ve Ahmet Kara, bazı AK Partili Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÜMMET-İ MUHAMMED´E YOL GÖSTERECEKLER

Dualar ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İnegöl Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) Başkanı Naci Köseoğlu, ?2007´den beri İnegöl Aile Hayatını İyileştirme Derneği olarak hizmetimize devam ediyoruz. Haftalık seminerlerimizin yanı sıra öğrenci sohbetlerimiz de var. Bunun yanında biliyorsunuz geçtiğimiz aylarda Suffe Yatılı Kuran Kursumuzun açılışını gerçekleştirmiştik. Burada öğrenim gören öğrencilerimiz liseyi açıktan bitirerek hem eğitimlerinden geri kalmayacaklar hem de âlim olarak Ümmet-i Muhammed´e yol göstermek için medrese eğitimi görecekler. Takvada bizlere öncülük edecek âlimlerin yetişmesi gerekiyor. İşte bu kurslarda da inşallah büyük âlimler yetişecek. İlk olarak 12-15 öğrenci arasında başladık. Ama inşallah önümüzdeki senelerde bu sayı daha da fazla olacak. Bu vesile ile gecemiz mübarek olsun. Dinlediğiniz için Allah razı olsun" dedi.

İSLAM KALESİ TÜRKİYE

Köseoğlu´nun konuşmaların ardından sinevizyon gösterisine geçildi. Sinevizyon gösterisinde İslam coğrafyasının çeşitli ülkelerinde bulunan âlimlerin Türkiye´nin İslam kalesi olduğuna dair sözleri ve videoları yer aldı. Sinevizyon gösterisinin başında Kâbe´de Türkiye için duaların edilmesi anının videosu izlenime sunulurken, duygulu anlar yaşandı.

?ALLAH BİZE YETER, O NE GÜZEL VEKİLDİR?

Sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye çıkan konferansın konuğu Hatip Abdülmetin Bakanlıoğlu; ?Şu anda biz görmesek de 3. Dünya Savaşı´nı yaşıyoruz ve bütün oklar bize çevrilmiş durumda. PYD, PKK, DAEŞ, FETÖ... Neleri yok ki. Şangay´ı var, Avrupa Birliği var, Amerika´sı var... İşte İran´ı var, İsrail´i var. Biliyorsunuz İsrail´in bir amacı var. O bayraklarındaki yani Fırat ve Nil Nehri´nin arasına bir de siyon yıldızı. Yani azıcık Türkiye´den koparacak, azıcık diğer taraftan koparacaklar ve Yehova´nın onlara vaat ettiği topraklara kavuşacaklar... Bütün oklar bizim üzerimizde. Ya beyaz bayrağı kaldıracağız ya da kara toprak... Tam o an ne diyoruz; ´Hasbinallah ve ni´mel vekil´... Yani; Allah bize yeter, O ne güzel vekildir? şeklinde konuştu.

TÜRKİYE İKİNCİ MEDİNE´DİR

Suriye konusuna da değinen Balkanlıoğlu, Türkiye´nin 2. Medine olduğunu ve Müslüman kardeşlerine kucak açtığını ifade ederek, ?Suriye´de onlara bakıyoruz. Ülkemize bakıyoruz. Türkiye onlar için 2. Medine oldu. Türkiye 2. Medine´dir. Türkiye 2. Medine değildi diyenler namerttir. Nasıl Ensar o zamanda vardı, bu zamanda da var. İran´dan gelip Halep´te Müslümanları canlı canlı yaktılar. Allah da onları yaksın... Kumda kavrulsunlar... Cepheden gelen bir arkadaş anlattı. Orada tanınan bir komutanı esir alıyorlar. Tabi o komutan orada tanındığı için ailesini de alıyorlar. Komutanın karısına tecavüz edip, videosunu komutana izletiyorlar. Kadınının çığlıklarını dinletiyorlar. Komutan gözlerini kapatıyor, zorla açtırıp izletiyorlar? diye konuştu.

TÖVBE ETME VAKTİ

Avrupa´da İslamofobi düşüncesini çıkarıp Müslümanlara saldırdıklarını belirten Balkanlıoğlu, ?İslamofobi´yi bizlere dayatanların kendi içlerinden teröristler çıksın. Korkularından evlerinin panjurlarını çekip tirimtirim titresinler. Kumda kavrulsunlar. Tabi bunların hepsini düşünüp kendimize bakıp tövbe etmemiz gerekiyor. Allah´tan özür dilememiz gerekiyor. Peki, nasıl yapacağız onu; ´Estağfurullah´ diyeceğiz. Pişman olacağız yaptıklarımızdan dolayı? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19