www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÜMMETİN UMUDU TÜRKİYE

ÜMMETİN UMUDU TÜRKİYE

AK Parti İnegöl İlçe Gençlik Kolları Olağan Genel Kurulu´nda konuşan AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, İslam aleminin tek umudunun Türkiye olduğunu söyledi.

AK Parti İnegöl İlçe Gençlik Kolları Olağan Genel Kurulu´nda tek liste ile girilen seçimde yeni başkan Selim Emre Aydın oldu.

5. Mevsim Konferans Salonunda düzenlenen genel kurula Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban,  AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

LİDERİMİZİN HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDİYORUZ

Gerçekleştirilen olağan genel kurul öncesinde konuşan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Semih Şeherli, "Bizleri yalnız bırakmadığınız için şükranlarımı sunuyorum. 5. olağan kongremize hoş geldiniz diyorum. Bu kutlu davada görev almayı nasip eden, ay yıldızlı bayrağın altında bizleri buluşturan Allah´a şükrediyorum. Afrin operasyonunda şehit olan askerlimize Allah´tan rahmet, ailelerine de sabırlar diliyorum. Dershanelerin kapanması, isyan girişimi, PKK ve son olarak da 15 Temmuz darbe girişimi? Ama biz gençler bu tarihi süreci analiz ederek görevlerimizi yapıyor ve liderimizin koyduğu hedefler doğrultusunda hareket ediyoruz. 31 Ocak 2015´te göreve başladık. Tarihte az görülür vakalarla karşı karşıya geldik. Ama bu süreci en iyi şekilde atlatmak için gayret ettik. Ben arkadaşlarımın haklarını helal etmelerini istiyorum"dedi.

GENÇLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, "Afrin harekâtında bulunan askerlere başarılar diliyorum. Böyle bir gençliğe sahip olmaktan gurur duyuyoruz.  Bu yolda hep birlikte yürüyeceğiz. Azimle mesafeler kat edeceğimiz bu yolda ağabeylik, dostluklar kuracağız. Gençlik özene özene özünü kaybetti. Rabbime şükürler olsun AK Gençlik olarak bizim gençlerimiz Ertuğrulgazi´ye özendi. Sizler ecdadınız gibi tarihi değiştirecek yaştasınız. Onun için kendinizi iyi yetiştirin. Kendinize güvenin. Bizim davamız koltuk davası değil, makam davası değil. Biz bu yola 82 milyonun refahı için çıktık. Bizler can yakmaya değil, gönüller fethetmeye geldik. Bizler Cumhurbaşkanımızın dediği gibi dindar bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın yaşantısı sizler için en önemli örnektir. Sizler bu projelerin olduğu gibi bundan sonra da bu projelerin teminatı olacak. Sizin gibi gençlere sahip olduğumuz için gurur duyuyorum. Biz sizden razıyız, Rabbim de sizlerden razı olsun" şeklinde konuştu.

ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

Belediye Başkanı Alper Taban, "Bizler çok büyük bir teşkilatız. Çalışkan bir teşkilatız. Başarılı bir teşkilatız. Burada büyük bir olgunluk içerisinde kongremizi gerçekleştiriyoruz. Güzellik içerisinde bunları başara bilmek güzel. Hükümetimizin, genel başkanımızın, siyasi büyüklerimizin gençlere verdiği değer ortada. Seçilme yaşı ortada. Bunları değerlendirmek lazım. AK Parti gençleri bunu iyi değerlendirecek diye düşünüyorum. Ben bu partide yönetici oldum, sonra meclis üyesi oldum, daha sonra başkan yardımcısı oldum ve Allah nasip etti belediye başkanı oldum. Çok çalışmamız gerektiğini buradan ifade etmek istiyorum. Biz bu bilinçle çalışmaya devam edeceğiz. Bizler sizlere güveniyoruz. Bu işin tesadüf olarak götüremeyiz. Çalışmaya devam etmek zorundayız. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bir önceki başkan ve yönetimini kutluyorum. Bundan sonra görev alacak olan kardeşimiz ve yönetimine de başarılar diliyorum" diye konuştu.

ERDOĞAN´IN ARKASINDAN YÜRÜMEKTEN GURUR DUYUYORUZ

Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Köse, ?Kongremiz İnegöl, Bursa ve Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum. Biz gençler olarak her daim sahada olduğumuz sürece, partimize enerji kattığımız sürece bu yolda durmadan yürüyeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan´ın arkasından yürümekten gurur duyuyoruz. Partimiz nice zor zamanlardan geçti. Gençlere 2023 hayali anlatılmaya çalışıldı. Bu sıradan bir kongre değil, 2023´ün temelini atıyoruz inşallah. Rabbim bu yoldan bizi ayırmasın. AK Parti Gençlik Kolları samimiyetle gençlere dokunan bir gençlik kollarıdır. İnegöl´de 50 bin genç seçmenimiz var. Bu kutlu davayı onlara anlatacağız. Bugün Semih başkanımız aldığı bayrağı Selim Emre kardeşimize devredecek. Ben Semih başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizler dünya liderinin arkasından giden gençler olarak her kademede görev yapmaktan gurur duyuyoruz. 15 Temmuzu her daimi anlatarak 2023 hedeflerine umutla yürüyeceğiz diyorum. Rabbim kongremizi hayırlara vesile kılsın" dedi.

GENÇLERİN ROLÜ BÜYÜK

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, "Kongremize hoş geldiniz. Bizim için hakikatten önemli bir gün. 921 tane ilçemiz var. 800. kongremizi tamamlamış bulunuyoruz. Bir taraftan Maraş´ta bir taraftan Muğla´da, Türkiye´nin dört bir tarafında coşkulu bir şekilde kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz. Hiç bir kongrede kavga dönüş olmadı, inşallah da olmayacak. Kongrelerimiz o kadar coşkulu geçiyor kitekrar heyecanımızı yenileme fırsatı oluyor. Ben şimdiye kadar çalışmaları ile güzellikler katan eski başkanıma teşekkür ediyorum. Yeni kardeşimize de başarılar diliyorum. Bu kongreyi yine bir milat olarak kabul edeceğiz. İnşallah gençlerin oyuyla Belediyemiziyüzde 70 ilealacağız.Burada gençlerin önemi çok büyük.?

TÜRKİYE VAROLUŞ MÜCADELESİ VERİYOR

?Türkiye varoluş mücadelesini veriyor. En son Kurtuluş Savaşında gördük; 7 düvel bir olup bizim karşımıza çıkmıştı. Şimdi de 7 düvel medyası ile silahı ile karşımızda. Ama Elhamdülillah milletimiz güçlü liderinin arkasında varoluş mücadelesi veriyor. Hemen hemen her gün şehit haberleri geliyor. Allah onlardan razı olsun. Gazilerimize şifa diliyorum. Türkiye son 3 yılında yedi düvel ile mücadelesinde bir çıta atladı. Gezi olayları, 15 Temmuz ve terörün nasıl finanse edildiğini gördüğümüz Afrin operasyonu ile tüm oyunlar bozulacak. Biz AK Parti gençleri olarak çok hassas davranmalıyız. Bizim bir denklemimiz var. Bugün İslam âleminin umudu Türkiye, Türkiye´nin umudu AK Parti, AK Parti´nin umudu da gençler. Neden Türkiye tüm İslam âleminin umudu? Bugün Endonezya´nın nüfusu 200 milyonun üstünde. Bizden daha fazla nüfusu olan Müslüman ülkeler var. Konuyu takip ettiğimizde Arakandakilerin umudu yanı başındaki Bangladeş değil. Hepsinin yegâne umudu Türkiye... Bir detayı atlıyoruz. Biz neden mazlumların umuduyuz diye sorduğumuzda, o coğrafyalardaki mazlumlar diyor ki, ?Biz,sizin ceddinizi biliyoruz. Osmanlıyı çok iyi biliyoruz. Ve Recep Tayyip Erdoğan´ın da neler yaptığını görüyoruz´ diyorlar.İslam âlemi Karlofça Antlaşması´nın ardından, İslam dünyası ortak kararı alınamıyordu. Ama Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Müslüman coğrafyanın liderleri toplandı ve Kudüs´ü Filistin´in başkenti olarak ilan etti. ABD ile dalga geçer hale geldik. Kudüs kararından sonra bütün ABD döndü ve Trump´a dediler ki ?Bu mu büyük ABD.´O kararın altında bir ülkenin imzası var. Birkaç ülke ?hayır´ diyor ama ABD ile ilişkilerin sürmesi için. Şuan izliyoruz Türkiye´yi. Afrin operasyonunda kullanılan silahların yüzde 70´i yerli. Bununda ne kadar önemli olduğunu genç kardeşlerimiz bilmiyor. Almanya açıklama yaptı dedi ki ?Tanklarımızı Afrin´de kullanmayın.´ Türkiye kendi silahlarını yapıyor. Geçen hafta çok tarihi günler vardı. Cinderesi bölgesinde teröristler gelip roketi atıyor, İHA izliyor ve F16 da onları bombaladı. Şuanda yerli ve milli silahlarımızla Roketsan´ın roketleri ile Aselsan´ın yaptığı güzelliklerle savunma sanayimiz gelişiyor. Burada güçlü bir liderin Türkiye´ye önderlik etmesi çok hassas bir konu...  Bizleri AK Parti´nin Gençlik Kolları olarak, tüm siyasi platformlarından ayıran bir konu var. Bizim arkadaşlarımız bu işi Allah rızası için yapıyor. AK Parti Gençlik Kolları göreve talip olmaz. Her zaman göreve hazırdır. O görevi en güzel şekilde yapar ve liderine teslim eder. Bizim gençlerimiz görev beğenmezlik yapmaz. Kendisine ne görev verilirse yerine getirir. Ben şimdiden görev alan kardeşlerimize hayırlı olsun diyorum. İnegöl Gençliği Türkiye´nin örnek gençlerinden bir tanesi... Ben herkese saygılar sunuyorum. Hepinizi Allah´a emanet ediyorum? ifadelerini kullandı.

YENİ YÖNETİM

Selim Emre Aydın başkanlığında oluşan yönetim kurulunda; Ahmet Kıratlı, Alper Aykanat, Bilal Adak, Bilal Celep, Büşra Ateş, Furkan Albardak, Gizem Vatansever, Harun Baykal, Mahmut Kamacı, Muhammet Avaşar, Mutlu Bal, Ömer Faruk Baştürk, Özkan Musaoğlu, Ramazan Saka, Safa Kurulmaz, Saliha Aydın, Samet Akyüz, Samet Pekdemir, Semih Denel, Sinan Kaplan, Sinem Aslan, Soner Ecer, Şakir Demirbay ve Taner Karakaya isimleri yer aldı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BARYAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,59% 0,25
  • EURO

    34,80% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2405,38% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3999,95% -1,80