www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÜNİVERSİTE İLK MEZUNLARINI VERDİ

ÜNİVERSİTE İLK MEZUNLARINI VERDİ

4 yıl önce kurulan İnegöl İşletme Fakültesi ilk mezunlarını verdi. Fakültenin çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde, öğrenciler sevinçlerini keplerini havaya atarak gösterdiler.

Mezuniyet törenin Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tevfik Yücedoğru, Fakülte Dekanı Profesör Dr. İbrahim Canbolat, İTSO Başkanı Metin Anıl da katıldı.

 

HALKIN DİRENİŞİ İLE BAŞARDIK

Törende açıklamalarda bulunaun Fakülte dekanı İbrahim Canbolat, "Mutlu bir gündeyiz. Buruk bir sevinç yaşıyoruz. Türkiye büyük bir tehlike atlattı. Halkın direnişi ile bunu atlatmayı başardık. 4 yıl önce kurulan İşletme Fakültemiz ilk mezunlarını uğurluyor. Geçen 4 yılda çok şeyler yaşadık. İnegöl´ün tüm kurum ve kuruluşlarından destekler aldık. Fakültemizin güzelleştirilmesi ve geliştirilmesi noktasında yardımları oldu. Hepsine teşekkür ediyorum. Fakülte İstişare Kurulu oluşturduk. İstişare Kurulu Üyeleri bize yol gösterdi? dedi.

 

İŞLETME FAKÜLTESİ TAŞINMAYACAK

Canbolat; ?Fakülte ve Meslek Yüksekokulumuz hazır. İnegöl Üniversitesi´ne doğru yol alınıyor. Bugün 400 lisans öğrencimiz var. Bu sayı güz döneminde 500´ü bulacak. Bunun yanında Yüksek Lisans öğrencilerimiz de var. 3 bölümde eğitim alıyorlar. Daha önce 20 öğrencimizi mezun etmiştik. Bugün de 4 yüksek lisan öğrencimizi mezun ediyoruz. Diş Hastanesi yanımızdan taşındı. Orasının yıkılarak; fakültemize dahil olmasını ve fakülte girişinin oradan olmasını arzu ediyoruz. Son olarak fakültemizin Bursa´ya taşınmayacağını da tekrarlamak istiyorum. Gemlik´te Hukuk Fakültesi, Mudanya´da Güzel Sanatlar Fakültesi kampüse taşınıyor ama İnegöl İşletme Fakültesi taşınmayacak" ifadelerini kullandı.

 

TIP FAKÜLTESİ KURULURSA; ÜNİVERSİTE DE KURULUR

Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tevfik Yücedoğru ise şu ifadeleri kullandı: "Buruk bir sevinç yaşıyoruz. Beynini kiraya veren hainlerin memleketimizde neler yapabildiklerini hep beraber gördük. Allah beterinden saklasın. Üniversiteler bu anlamda önemli yerler. Geçmişte insanların sakallarına, başörtülerine, ideolojilerine takıldık. Artık bunlar geride kaldı. Uludağ Üniversitesi de bu anlamda rayına oturdu. İnegöl Üniversitesi için de şunları söyleyebilirim. Eğer Tıp Fakültesi kurulursa; üniversite de kurulur. Biz bunun öncülüğünü yapmaya hazırız?

 

BUGÜN BU SEVİNCE ORTAK OLUYORUZ

Törende son olarak açıklamalarda nulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?İnegöl´de İşletme Fakültesi´nin kuruluş aşamasında yer aldık. Dekanımızla birlikte fakültemizin güzelleşmesi adına çalıştık. Bir çocuğun büyümesine şahitlik ediyoruz diyebilirim. Bizler, sanayiciler, iş adamları, STK´lar, İTSO destek oldu. Bugün bu sevince ortak oluyoruz. Ben de İşletme mezunuyum. Mezuniyet programında yer almak istedim. Üniversite yaşamınız sona erdi. Sadece diploma değil yanında yabancı dil gibi farklı özellikleriniz de olmalı. Onları geliştirin. İşletmede alan çok geniş. İnşallah arzu ettiğiniz bir yaşam olur? dedi.

 

27 lisans, 4 de lisansüstü öğrenim görenler mezuniyet belgelerini aldı. Kep atma ile program son buldu.

 

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00