ÜNİVERSİTE LÜKS DEĞİL

ÜNİVERSİTE LÜKS DEĞİL

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, nüfus yoğunluğu ve sanayi potansiyeli ile İnegöl´e üniversite kurulmasının lüks olmayacağını söyledi.

İnegöl Meslek Yüksek Okulunun kampüsünde devam eden güzelleştirme çalışmalarını yerinde inceleyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl´e kurulması için çalışmaların devam ettiği Üniversite hakkında basın mensuplarının sorduğu soruları cevaplandırdı.

GİRİŞİMLER SÜRÜYOR

Yaklaşık 4-4,5 ay önce rektör Yusuf Ulcay hocamızın yazısının bir nüshası bizim elimizde var. Kesinlikle İnegöl´de müstakil üniversite olma gerektiği ile alakalı, akabinde bizim isteğimiz var. Bakanımız aracılığı ile götürdüğümüz bir dosyamız var. Beraberinde STK´ların konu ile alakalı açıklamaları önerileri var teklifleri var. En son milletvekilimiz de referandum öncesinde ifade ettiği, özellikle İTSO´daki toplantıda ifade ettiği konu var.

ÜNİVERSİTESİ OLAN İLÇELER VAR

 İl olma konusu evet Türkiye´de 15,5 senedir AK Parti iktidarı var ve hiçbir ilçeyi il yapmadı. Ama şunu biliyoruz ki Türkiye´de ilçe olupta Üniversite olan yerler var. Bandırma var Alanya var İskenderun var. İstediğimiz çok absürt bir şey değil İnegöl´ün sanayi potansiyeli, nüfusuyla Uludağ Üniversitesindeki iyice yoğunlaşan öğrenci sayısı ile beraber bunu hem hakkettiğini, hemde gerektiğini biz ortaya koyuyoruz. İstediğimiz çok lüks bir şey değil buna hangi siyasi parti hangi milletvekilimiz buna destek verirse müteşekkir oluruz. Takdir edersiniz ki, buna karar vermesi gereken hükümetimizdir. Ben AK Parti hükümetinin başbakanını bakanlarının bu konu ile alakalı desteğini esirgemeyeceklerini biliyorum. Milletvekilimizin de bu konuda söylemleri var.

GÜZEL ŞEYLER OLACAK

?İnşallah İnegöl için güzel olacak bütün İnegöl bundan hem ticaret hayatı olarak, hemde sosyal hayat olarak, hemde şehrin yapısı olarak doya doya istifade edecek. Takdir edersiniz ki, zaman içerinde geliştirilecek. Bu binalar belki de üniversite kampüsünün sadece rektörlük binası olacak. Bundan sonraki olası alanı da biz teklif olarak sunduk. Çok güzel şeylerin zaman içerisinde gelişeceğini düşünüyorum. Bu konu ile alakalı tarih veremiyorum ama olabilir de?



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22