ÜNİVERSİTE VE MESLEKLER TANITILDI

ÜNİVERSİTE VE MESLEKLER TANITILDI

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnegöl Belediyesi işbirliğinde düzenlenen II. Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı´nda lise öğrencilerine üniversiteler ve meslek dalları ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.

 

Dün saat 10.00´da düzenlenen tören ile açılan 2. Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı´nda 12 üniversite ve 25 meslek standı olmak üzere, toplamda 37 stantta liseli öğrencilere hitaben bilgilendirmelerde bulunuldu. Gölbaşı Düğün Salonu´ndaaçılan fuarın 26 Şubat (bugün) mesai saati bitimine kadar açık kalacağı ifade edildi.

 

EN KRİTİK KARARLAR EŞ VE İŞ SEÇİMLERİDİR

Açılışın ardından bir konuşma yapan İnegöl Hanife-Selçuk Teşik Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mehmet Sarı, ?İnsanın hayatında bazı kritik kararlar vardır. Bu hayati ve kritik kararların en önemlileri eş ve iş seçimleridir. Bu 2 seçim de hayatınızın geri kalanını büyük ölçüde etkilemektedir. Sevmediği, ilgi duymadığı, yeteneklerine uygun olmayan insanların iş hayatları kendilerine yük ve stres kaynağı olur. Geçen yıl üniversite sınavına 2 milyon 126 bin öğrenci başvurmuştur. Bu öğrencilerin 756 bin 473 tanesi halihazırda bir üniversiteye kayıtlı öğrencilerden oluşmaktadır. Bu sayıya tekrar sınava girme stresini yaşamak istemeyen öğrenciler de eklenince durum daha da ciddi bir hal alıyor. Bu çok vahim bir tablodur. Bu gerekçeyle öğrencilerimizin daha sağlıklı tercih yapmalarına katkı sağlamak üzere bu fuarın 2´ncisini gerçekleştiriyoruz. Organizasyonun hazırlanmasında ve davetimizi kırmayarak programa icabet eden herkese teşekkür ediyoruz? dedi.

 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN YÜZDE 35´İ BÖLÜMÜNDEN ŞİKÂYETÇİ

İlçe Milli Eğitim MüdürüFatih Bilican, ?Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki baş döndürücü gelişmelerin etkisi, bütün sektörlerde ve hayatın her alanında hissedilmekle birlikte değişimin en çok etkilediği alanların başında eğitim gelmektedir.Hızla değişen teknolojik bilgi, üretim yöntemleri ve iş hayatındaki gelişmelere paralel dinamik bir yapı sergileyen akademik, meslekî ve teknik eğitimin önemi ise tüm dünyada giderek artmaktadır. Bu dinamik yapı; sürekli kendini yenileyen bir eğitim sistemini, teknolojik altyapı yatırımlarının güçlendirilmesini, dünyadaki gelişmelerin yakından takip edilmesini ve özel sektörle yakın bir işbirliğini gerekli kılmaktadır. Bizlerin de temel önceliği akademik, meslekî ve teknik eğitimi yerel, ulusal ve uluslararası iş piyasalarının beklentilerine uygun yapılandırarak genç nüfusumuza gerekli bilgi, beceri ve yetkinliği kazandırmaktır. Teknoloji, sanayi ve istihdam ortamının hızla geliştiği ülkemizde istihdam sektörünün ihtiyacı olan kalifiye eleman sıkıntısı yaşanmaktadır. Bunun en büyük nedenlerinden birisi de bilinçsiz meslek ve üniversite tercihinden kaynaklandığı bir gerçektir. Çünkü üniversitede okuyan öğrencilerin yüzde 30-35 gibi çok önemli bir kısmı okuduğu bölümden memnun olmamakta ve tekrar üniversite sınavına girmektedir. Bu durum üniversiteye hazırlanan öğrencilerin üniversite ve meslekleri tanımadan, bilinçsiz tercih yaptığı gerçeğini ortaya koymaktadır? şeklinde konuştu.

 

TÜM OKULLAR ZİYARET EDECEK

Bilican, ?Bu gerçekten hareketle biz de 58 bin öğrenci ve 3 bin 200 öğretmen mevcuduyla İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin çağın gerektirdiği şekilde daha iyi yetişmeleri adına hem akademik hem de sosyal kültürel faaliyetlere ağırlık veriyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimizin akademik başarılarına katkı sağlamak için okullarımızın çabalarının yanı sıra çeşitli seminerlerle destek veriyor, sosyal ve kültürel etkinliklerle de motive etmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda; öğrencilerimizin üniversiteleri ve meslek kuruluşlarını daha yakından tanıma imkânı bulabilmeleri için geçtiğimiz yıl 13-14 Mayıs tarihlerinde ilkini düzenlediğimiz Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı´nın 2´ncisini bu yıl 25-26 Şubat 2016 tarihlerinde, 12 üniversite ve 25 Meslek gurubunun katılımıyla toplam 37 standımızda burada, Gölbaşı Düğün Salonu´nda gerçekleştirmekteyiz. Çünkü bazı okullarımız sınırlı sayıda öğrenciyi yakın üniversitelere götürerek tanıtım imkânı buluyor ama çoğunluk bu imkândan mahrum kalıyor. Üniversite sınavına katılacak öğrencilerimizin tamamına bu imkânı sunmak adına bu faaliyeti gerçekleştirmekteyiz. İnegöl´deki liselerimizin12. sınıflarında okuyan 3 bin 200 öğrencimizin katılmasını sağlayacağız. Öğrencilerimizin fuar alanına ulaşımı İnegöl Belediyesi tarafından sağlanacaktır. Bütün okullarımızın ziyaret programı yapılmıştır. Okullarımız bu randevu programına göre öğrencilerin katılımını sağlayacaktır.Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin bu fuarda azami derecede istifade etmesini temenni eder, fuarımıza katkı sağlayan Belediye Başkanımıza ve ekibine, bu fuarın düzenlenmesi için başından beri emek veren sorumlu arkadaşlarıma ve katılımcı üniversiteler ile meslek kuruluşlarına teşekkür ediyorum? diye konuştu.

 

GENÇLERE UFUK VE VİZYON KATMAYI AMAÇLIYORUZ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, ?Türkiye´de farklı üniversitelerin burada stant açmaları ve çocuklarımıza vizyon katmaları için böyle bir proje hayata geçirildi. Bugün hem devlet, hem de özel üniversitelerde doğru tercihler yapılırsa,o çocuğun ilerleyen yıllarda başarılı ve mutlu olması adına önemli bir adıma atılmış olur. Burada yetkili arkadaşlarımız var, gerekli bilgi ve dokümanları veriyorlar. Amacımız, gerçekten üniversite okuyarak kariyer yapma noktasında niyeti olan gençlerimize bir ufuk ve vizyon katmaktır. Bu sene 2´ncisini yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkes üniversite okusun, istediği bölümde okuyum başarılı olsun istiyoruz. Bu noktada destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Kardeşlerimiz şuan olayın çok farkında olmasalar da inşallah ilerleyen yıllarda hem gönüllerine göre üniversite kazanırlar hem de huzurlu ve mutlu olurlar. Hem iş hem de eş seçiminde muvaffak olurlar? dedi.

 

Konuşmaların ardından fuarda bulunan üniversite ve meslek dallarının stantları gezilerek incelemelerde bulunuldu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07