ÜNİVERSİTENİN KABLOLARINI ÇALDILAR

ÜNİVERSİTENİN KABLOLARINI ÇALDILAR

UÜ İnegöl Meslek Yüksek Okulu ve İşletme Fakültesi ile İnegöl Diş Hastanesi’ne enerji nakilini sağlayan elektrik kabloları, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce baltayla kesilerek çalındı.

 

Hırsızlık olayını abartan kimliği belirsiz kişiler, 50 TL’lik hurda kablo satmak için Üniversite ve Diş Hastanesi’ni elektriksiz bıraktı. Jeneratörlerin devreye girmesi sonucu herhangi bir aksaklık yaşanmazken, kabloları baltayla kesen hırsızlar yangına da sebep oldu.

 

KABLOYU BALTAYLA KESİP ÇALDILAR

Edinilen bilgiye göre olay, önceki gece meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu bahçesinde lojmanların arkasında bulunan trafodaki boşta bulunan bir kabloyu çalmak istedi. Demirlerden atlayarak bahçeye girdikleri tahmin edilen hırsızlar, boşta bulunan kabloyu baltayla kesmek isterken; Meslek Yüksek Okulu, İşletme Fakültesi ve Diş Hastanesi’ne enerji naklini sağlayan kabloya da zarar verdi. Kestikleri kabloyu alan hırsızlar olay yerinden yine demirlerden atlayarak uzaklaştı.

KOPAN KABLO YANGINA SEBEP OLDU

Hırsızlık olayı sırasında zarar gören enerji nakil hattındaki kaçak nedeniyle trafonun bulunduğu yerde kısa devre sonucu yangın çıktı. Durumun fark edilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve polis sevk edildi. İtfaiye ekipleri çıkan küçük çaplı yangını kısa sürede söndürürken, kabloların bir kısmının kesilerek çalındığı görüldü. Emniyet ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

ÖĞLEYE KADAR ELEKTRİKSİZ KALDI

Öte yandan, zarar gören kablonun İnegöl Meslek Yüksek Okulu, İşletme Fakültesi ve Diş Hastanesi’ne enerji naklini sağlayan kablo olduğu öğrenildi. Üniversite yetkilileri durumu öğrenince enerji nakil hattının yenilenmesi için çalışma başlattı. Üniversitede ve diş hastanesindeki elektrik ihtiyacı ise jeneratörlerin devreye girmesi ile sağlandı.

 

DEKAN CANBOLAT: “MAĞDURİYET YAŞANMADAN ONARILDI”

Olayla ilgili bir açıklama yapan UÜ İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S.Canbolat, “Gece hırsızlık amacıyla gelip kabloyu kesmişler. Bu sonradan fark ediliyor. Fark edildiği gibi de hemen onarmak için çalışma başlattık. Bundan dolayı elektrikte bir kesinti oldu, ancak jeneratör devreye girince kimse fark etmedi, mağduriyet yaşanmadı” dedi.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68