www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÜRETİCİLER SIKINTILI

ÜRETİCİLER SIKINTILI

İnegöl Mobilyacılar ve Marangozcular Odası Başkanı Özcan Ayhan, üreticilerin son dönemde ham maddeye gelen plansız zamlardan dolayı büyük sıkıntı yaşadığını söyledi.

İnegöl Mobilyacılar ve Marangozcular Odası Başkanı Özcan Ayhan sektördeki en büyük sıkıntının plansız ve aşır zamlar olduğunu söyledi.

ZAMLAR BELİMİZİ BÜKTÜ

Geçmişte yaşanan bir takım sorunların zaman içerisinde çözüme kavuştuğunu kaydeden Özcan Ayhan, ?Sektördeki sorunların tamamen aşılması imkânsız. Hammaddemizde yüzde 80 ve bazı ürünlerde yüzde 100 oranında zamlar geldi. Bu zamlar periyodik olarak bazen yüzde 5-10 olarak her ay geldi? Fuardan çıktık yine zam geldi. Bunun önüne geçemedik. Kimi yurtdışından dolara endeksli dedi, dolar indi yine zam geldi. Kimisi hammadde fabrikası yandı dedi, düzeldi yine zam geldi. Sektörün en büyük sıkıntısı plansız, aşırı gelen zamlardır.?

FUAR HAREKETLİLİK GETİRDİ

Sene başındaki KDV indirimlerinin piyasaları hareketlendirdiğini kaydeden Ayhan, ?Bu hareketlilik 6-7´nci aya kadar devam etti. Yaz sezonuyla birlikte Türkiye´de değişen bir sosyal yaşam kültürü oluştu. Tatile çıkan vatandaşlar çoğaldı. 30 yıl öncesine göre İnegöl´de yazın işler olurdu, kışın işler dururdu. Şimdi tam tersi oluyor. Yazın ortasında Türkiye´de işler duruyor. İlk 4-5 ay iyi geçiyor, 3 ay dinlenme modunda geçiyor. Fuarımızın tarihinin öne alınmasının en büyük avantajı tam durgunluk zamanına denk geldi, İnegöl mo0bilya sanayine hareketlilik getirdi.?



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19