Ustalardan Bahar Türküleri

Ustalardan Bahar Türküleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği Bölümü, ?Türkülerle Geldi Bahar´ temalı konserinde, Türk Halk Müziği´nin duayen isimleri Belkıs Akkale ve İzzet Altınmeşe´yi ağırladı.

Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü, Türk Halk Müziği´nin duayen isimleri Belkıs Akkale ve İzzet Altınmeşe´yi ağırladığı konserde Bursalılara türkü ziyafeti sundu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği Bölümü´nün ?Türkülerle Geldi Bahar´ temalı konseri, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu´nda düzenledi. Bursa protokolünün ve sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konseri, Türk Halk Müziği Bölüm Başkanı Züleyha Savaş şef olarak yönetti. Konserin ilk bölümünde orkestra sanatçıları tarafından solo ve koro halinde Anadolu´nun tüm renklerini yansıtan türküler seslendirildi.

Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu´nun da gösterileriyle eşlik ettiği gecede, dinleyenlere görsel ve müzik şöleni yaşatıldı. Kimi zaman duygusal, bazen de coşkulu anların yaşandığı konserde, sanatseverler de türkülere eşlik etti. ?23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´ haftası nedeniyle Türk bayraklarıyla sahneye çıkan Türk Halk Müziği Çocuk Korosu da ?Hayat Bayram Olsa´ şarkısını söyleyerek dinleyenlerden büyük alkış aldı.

BURSA TÜRKÜSÜ

Konserin ikinci bölümünde ise Türk Halk Müziği´nin duayen isimleri Belkıs Akkale ve İzzet Altınmeşe alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. Son albümlerindeki eserleri ve Türk Halk Müziği´nin önemli türkülerini Bursalılar için seslendiren sanatçılar, sevenlerine unutulmaz bir akşam yaşattı. Söylenen uzun havalarla kimi zaman duygusal anların yaşandığı, bazen de coşkunun doruğa çıktığı gecede, Bursalılar da türkülere eşlik etti. Zaman zaman sahneye de çıkan sanatseverler, sanatçıların eserlerine halay çekerek katıldı. Bursa´da bulunmaktan ve türkülere sahip çıkılmasından büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Akkale ve Altınmeşe, konserin sonunda sürpriz yaparak Bursa yöresinden ?Meşeli dağlar meşeli´ türküsünü söyledi.

Programın sonunda Büyükşehir Belediyesi adına Muhsin Özlükurt ve Orkestra Şube Müdürü Turgay Mercan, Belkıs Akkale ve İzzet Altınmeşe ile Züleyha Savaş´a çiçek verdi. Türk Halk Müziği´nin duayen sanatçıları ile bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını söyleyen Özlükurt, sanatın önemli isimlerini Bursalılarla buluşturmaya devam edeceklerini belirtti.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68