www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÜSTAT ŞİİRLERİYLE ANILDI

ÜSTAT ŞİİRLERİYLE ANILDI

Türk edebiyatının unutulmaz isimleri arasında bulunan Şair Necip Fazıl Kısakürek, ölümünün 33.yıl dönümünde Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen programla anıldı.

 

Kent Müzesi´nde gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı. Programda konuşan İnegöl Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdiresi Arzu Alemdar, Necip Fazıl gibi tarihi şahsiyetlerden bahsetmenin önemli olduğunu aktardı. Alemdar; ?Üstadın ifadesiyle tarih bir masal albümü değildir. Tarih bir kıymet hükmü tablosu diye düşünerek geçmişteki olayları ve kişileri anlamaya çalışarak bugünü kurgulamamız gerektiğini biliyoruz. 1940´lı yıllardan itibaren fikir, tasavvuf, din ve tarih sahalarında geniş bir okur kitlesi üzerinde uzun vadeli etkiler bırakan eserlerini peş peşe vermiş ve muhafazakâr kesimin tarih görüşünce etkileri bugüne uzanan bir dizi argümanın savunucu olarak ilk planda hatırlanan şahsiyetlerden olmuştur? dedi.

ANMANIN YANI SIRA ANLAMAMIZ GEREK

?Bizler de Necip Fazıl´ı anmaya çalıştığımız bugün onu anlamaya çalışmak için de bir adım atalım? diyen Alemdar, ?Ama ne kadar büyük üstat desek de bazı eserlerinde kimi olayları yanlış aktarabildiğini de hesaba katarak bunu yapmalıyız ve üstadın tam da yapmak istediği gibi tarihi zihnimizde sahte kahramanlardan temizlemeliyiz. İyi işler yapmada kendimizi güçlü hissetmeliyiz. Yeni doğmuş bir adam gibi hissediyorum kendimi. Ve bu enerjim ondan ileri geliyor. Biz biliyoruz ki, sonların sonu bizimdir. Elverir ki, kanunların himayesinde, kanundan aldığımız hakla, bütün yılgınlık tavrımızı bırakarak şahlanmayı ve ?Ben bu memleketin ve tarihin sahibiyim ve onun koruyucusuyum´ demeyi bilelim? şeklinde konuştu.

 

Konuşmanın ardından Necip Fazıl´ın tanıtım videosu, kıssaları, gençliğe hitabesi, şiir ve ezgileri ile program devam etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19