?ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYORLAR?

?ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYORLAR?

Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı Eğitim Başkanı Hasan Eroğlu, gelecek nesillerin hazırlayıcısı ve mimarı olan öğretmenlerin yetersiz eğitim imkânları, yetersiz maaşları ile adeta üvey evlat muamelesi gördüklerini söyledi.

Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı Eğitim Başkanı Hasan Eroğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile öğretmenlerin sorunlarını dile getirdi. Eroğlu, ?Bir 24 Kasım daha geldi. Maalesef Türkiye´de değişen bir şey yok. Öğretmenlerimiz ekonomik ve özlük haklar açısından refaha kavuşmuş değildir.Öğretmenler Günü, ?vaatlerin değil, yapılan işlerin gururla anlatıldığı bir gün´ olması gerekir. Bugün öğretmenlerimiz ?ay sonunu nasıl getireceğim´ derdi ile ek ders veya başka işlerle geçimini ayrıca temin etmeyle meşguldür. Eğitim sisteminin baştan aşağı eksik ve tezatlarla dolu olduğu bu ortamda ?Her şeyin öğretmenden beklenme´ durumu da devam etmektedir.Somut olarak son seçimlerde sürekli dile getirilen ?eşit işe eşit ücret´ vaadi boşta kalmıştır. Hükümetin öğretmenlere adil davranması ve diğer çalışanlarla durumlarını eşitlemesi gerekmektedir.Öğretmenlerimiz idari bakımından da sahipsiz bırakılmaktadır. Gelecek nesillerin hazırlayıcısı ve mimarı olan öğretmenler yetersiz eğitim imkânları, yetersiz maaşları ve düşük ek dersleri, tayin ve nakil konusunda çektikleri sıkıntı ile adeta üvey evlat muamelesi görmektedirler. Dünyadaki meslektaşları ile kıyaslanmayacak derecede kötü çalışma şartları ile mücadele eden öğretmenlerin, yüzde 44´ü hafta sonlarında, yüzde 79´u da sömestr ve yaz tatillerinde ek işlerde çalışıyor.Yine başka bir araştırmalarda öğretmenlerin yaklaşık yüzde 80´i kredi kartı borç batağında çırpınmakta, büyük şehirlerde görev yapan öğretmenlerin de maaşlarının yüzde 55´ini ev kirasına vermektedirler.?

ÇIĞLIKLAR SAHİPSİZ KALIYOR

?Bugün belki bir çok kurum ve kuruluşlar, Öğretmenler Günü´nü ?prosedür icabı´ kutlamaktadır. Bu sebeple ve bu mantıkla kutlanan öğretmenler günü, yine yaralara merhem olmayacak, yine öğretmenlerin çığlıkları sahipsiz kalacaktır. Onun için bugün somut gerçekleri ortaya dökecek bir basın açıklaması yapıyoruz.Öğretmenler, bir ülkenin yetiştirdiği kuşakların hamurunu karan, mayasını katan, yoğuran ve şeklini veren ustalardır. Öğretmenlik mesleğini sadece basit bir memuriyet gibi görüp, ona göre muamele yapmak öğretmenlerimize en büyük haksızlık olacaktır. Küçük düşürme anlamında ifade etmediğimizi belirterek bir okul müstahdeminin 2-2 bin 500 TL aldığı bir yerde öğretmenlere verilen 3-3 bin 500 TL´lik bir ücret belki geçimlerini asgari olarak sağlayacaktır ama hiçbir zaman öğretmenlik mesleğinin olması gereken itibari ile bağdaşmayacaktır. Milletvekillerinin 17 bin TL maaş alıp geçinemiyoruz dediği bir ülkede, bir öğretmenin aldığı ücreti bu milletin vicdanına havale ediyoruz. Her nesil, o çağın öğretmenlerinin eseridir. Eserin güzelliği eser sahibine sahip çıktığımız oranda kendini belli edecektir. Hepimizin bugünlere gelmesinde yoğun emekleri bulunan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü´nü en içten dileklerimle kutluyorum? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54