www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

UYGUNSUZ PARKLANMAYA İZİN VERİLMEYECEK

UYGUNSUZ PARKLANMAYA İZİN VERİLMEYECEK

İnegöl Belediyesi, ilçe halkının rahat ve konforlu bir şekilde alışverişlerini yapabilmeleri için Mahmudiye Mahallesinde kurulun Pazartesi Pazaryerinde uygunsuz parklanmaya izin vermeyecek.

İnegöl, her geçen gün artan nüfusu ve ekonomik göstergeleriyle bölgesinde parlayan bir yıldız konumunda iken, kentsel açıdan maruz kalınan bir takım sorunlara çare bulma adına önemli adımlar atan İnegöl Belediyesi, ilçe halkının gündelik yaşamını kolaylaştırma noktasında önemli hizmetleri bir bir hayata geçiriyor.

 

BELEDİYE AKILLI ÇÖZÜMLER ÜRETİYOR

Bu kapsamda özellikle İlçe merkezinde yaşanan trafik sorununa ve parklanmaya akıllı çözümler üreten İnegöl Belediyesi, vatandaşlardan gelen şikayetler ile Zabıta Müdürlüğünün yaptığı kontrol, denetim ve gözlemler sonucunda ilçe halkının rahat bir şekilde alışverişlerini yapabilmeleri için bundan sonra Mahmudiye Mahallesinde kurulun Pazartesi Pazaryerinde uygunsuz parklanmaya izin vermeyecek. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte yapılacak denetim ve kontrollerde uygunsuz parklanma yapan araç sürücülerine gerekli yasal işlemler uygulanacak.

 

PAZARTESİ PAZARYERİNDE TRAFİK YOĞUNLUĞU HAD SAFHADA

Pazartesi Pazaryerinde uygunsuz parklanmaya izin verilmemesi hakkında İnegöl Belediyesinden yapılan açıklamada, ?Gerek kurumumuza gelen ihbar ve şikayetler gerekse Zabıta Müdürlüğümce yapılan kontrol, denetim ve gözlemler neticesinde ilçemizde pazartesi günleri Mahmudiye Mahallemizde kurulmakta olan Pazartesi Semt Pazarı civarında özellikle 14.00 -18.00 saatleri arasında trafik yoğunluğu had safhaya ulaştığından bu durumdan pazara gelen vatandaşların ve sanayi çıkışında bu güzergahı kullanan sanayi esnafının mağdur olduğu tespit edilmiştir? ifadeleri kullanıldı.

 

UYGUNSUZ PARKLANMA ÖRNEKLERİ ÇOK FAZLA

Uygunsuz parklanmaya değinilen açıklamada, ?Yapılan gözlem ve değerlendirmeler neticesinde yaşanan bu olumsuzluğa sebep olan unsurların başında akşam saatlerine yakın pazar alışverişine gelen vatandaşların pazara en yakın bölgeye kadar araçla girmek istemeleri ve araçlarını uygunsuz şekilde park etmeleri gelmektedir. Ayrıca yine pazarda yaşanan trafik yoğunluğunun, bölgede faaliyet gösteren esnafın kendi araçlarını uygunsuz parklanmaları, pazarcı esnafının ürün indirirken ve yüklerken araçları pazarın yanı başındaki park alanlarına bırakması gibi bir takım kuralsız uygulamalardan da kaynaklandığı görülmüştür? denildi.

 

KURALLARA UYMAYANLARA YASAL İŞLEM UYGULANACAK

Pazartesi Pazaryerinde vatandaşların rahat ve konforlu bir şekilde alışverişlerini yapmaları için gerekli kontrol ve denetimlerin yapılacağı belirtilen açıklamada, ?Bundan sonraki süreçte bu ihlalleri önlemek için Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekipler ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri özellikle pazar civarında bulunan Zafer Caddesi ve Tetik Sokak üzerinde denetim ve uygulama yapılarak kurallara uymayan araç sürücülerine gerekli yasal işlem uygulayacaklardır.?

 

İnegöl Belediyesinden yapılan açıklamanın sonunda, ?Bu uygulama nedeniyle vatandaşların herhangi bir yaptırımla karşılaşmamaları için pazara gelirken toplu taşıma araçlarını kullanmaları, araçları ile gelen vatandaşların ise pazarın etrafında bulunan cadde veya sokaklara araçlarını uygunsuz şekilde bırakmamalarını istirham ediyoruz. Bu noktada pazar alışverişine gelen ilçe halkımız, araçlarını belediyemizin Mahmudiye Mezarlığı yanında oluşturduğu park alanına bırakabilirler. Ayrıca bölgede faaliyet gösteren esnafımızın da trafik kurallarına uygun hareket etmelerini arzuluyoruz. Son olarak pazarcı esnafımızın da araçlarını pazar civarına bırakmamaları adına gereken özen ve itinayı göstereceklerine inancımız tamdır? denildi.

 Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    8845,48%0,43
  • DOLAR

    32,27% 0,31
  • EURO

    35,10% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2274,37% 0,94
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51