UYGUR TÜRKLERİ İÇİN İMZA KAMPANYASI

UYGUR TÜRKLERİ İÇİN İMZA KAMPANYASI

İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Yücel Erim, Çin'in zulmünden kaçarken Tayland'ta yakalanan ve Çin'e geri iade edilmeleri durumunda idam cezasına çarptırılabilecek olan 300 Uygur Türkü'nün, Türkiye'ye alınması için imza kampanyası başlattıklarını ve tüm İnegö

 İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Yücel Erim, Çin’in zulmünden kaçarken Tayland’ta yakalanan 300 Uygur Türkü’nün Türkiye’ye alınması için imza kampanyası başlattıklarını belirtti. Erim, 1 hafta sürecek olan kampanyaya tüm İnegöllü vatandaşları davet etti.

“GEREKLİ ADIMLAR ATILMALIDIR”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Yücel Erim, “Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yönelik yapılan zulüm devam etmektedir. Vatanlarını bırakarak Çin’in zulmünden kaçan soydaşlarımız, yetkililer tarafından Tayland’da ormanlık alanda bulunmuşlardır. Zulme uğrayan soydaşlarımız ormanlık alanda kaldıkları süre zarfında açlığa, hastalıklara ve ölüm kalım savaşına maruz kalmışlardır. Yetkililere Türkiye’ye sığınmak istediklerini belirten soydaşlarımızın Çin’e iadesi durumunda idam edilecekleri aşikârdır. İade durumunda idama ortak olmak demektir. Bu günlerde zorda kalan herkese kucak açmış olan Türkiye Cumhuriyeti, soydaşlarımız için görüşmeleri sağlamaları ve ülkemize gelmesi için gerekli adımları atmalıdır. Zira her geçen gün sağlık sorunları artmakta ve sıkıntılar çoğalmaktadır. Genel merkezimin başlatmış olduğu ‘300 Uygur Türkü Türkiye’ye Gelsin’ başlığı altında tarafımızdan toplanacak olan tüm imzalar yetkili mercilere genel merkezimizce gönderilerek Türk milletinin soydaşlarına olan desteğini ve kararlılığını bir kez daha gösterecektir. İnegöl Ülkü Ocakları olarak Sani Konukoğlu Cami önünde bulunan standımıza bir hafta süreli imza kampanyası için tüm ilçe halkımızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32