www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Uzaklaşmış kültürleri yakınlaştıracağız

Uzaklaşmış kültürleri yakınlaştıracağız

?biz birlikte İnegöl´üz´ sloganıyla çıkılan yolda İnegöl Ertuğrulgazi Kültür, Yaşatma Derneği ve İnegöl Kafkas Folklor, Kültür Dernekleri ilk buluşmayı Çeltikçi Mahallesinde gerçekleştirdi.

Her 15 günde farklı bir köyde gerçekleştirilecek etkinliğin ilk ev sahipliğini Ertuğrulgazi Derneği yaptı. Sırasıyla bir Yörük köyü, birde Gürcü köyü olmak şartıyla her ay iki farklı kültür ev sahipliğinde etkinlikler devam edecek.

Geçtiğimiz akşam Çeltikçi Mahallesi Yaren Düğün salonunda ilk kez gerçekleştirilen toplantıya; İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Bursa Millet Vekili Vildan Yılmaz Gürel, Ertuğrulgazi Dernek Başkanı Faruk Toktaş, Kafkas Folklor Dernek Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, Siyasi Partilerin temsilcileri, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Biz birlikte İnegöl´üz diyerek bir yola çıktık

Gecede ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Faruk Toktaş, ? Osmanlının son dönemlerinde İnegöl´ümüz Kafkaslardan, Balkanlardan ve ülkemizin diğer yerlerinden göçler almıştır. İnegöl´ün Ensarları da buralardan gelen kardeşlerimize kapılarını açmışlar. Günümüzde geldiğimiz bu noktada biz STK´lar milletimizin kaynaşmasına köprülerimizin birleşmesi ve tanıtımında büyük rol oynamaktayız. Ertuğrulgazi Derneği olarak köylerimiz de düzenlemiş olduğumuz sıra gecesi programlarında insanlarımıza dokunmak, kaynaşmak ve birlikte zaman geçirmek adına mesafeler kat etmiş bulunmaktayız. Bu süreçte Kafkas Folklor derneğimizin bize gelerek beraber program yapalım isteği dileğinden sonra biz çok mutlu olduk ve gururlandık. Birlikte program yapma çalışmalarımıza başladık. Ertuğrulgazi ev sahipliğinde biz birlikte İnegöl´üz diyerek bir yola çıktık? ifadelerini kullandı. 

Uzaklaşmış kültürleri yakınlaştıracağız

Daha sonra konuşan İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Ömer Faruk Demirtaş, ?İnegöl´ümüz renkli bir çiçek bahçesini andıran güzel bir ilçemiz. Bildiğimiz gibi İnegöl´ümüze Kafkaslardan, Rumeli´den, Balkanlardan, farklı farklı coğrafyalardan göç etmiş toplumlar yaşıyor. Bizde bu toplumlardan biriyiz. Zaman zaman bizim kendi köylerimizde yapmış olduğumuz kültürel programları Ertuğrulgazi Derneği başkanımıza da bu şekilde organizasyonlar yapmasını önermiştik. Daha sonra yapmış olduğumuz istişarelerde birlikte programlar yapma fikrine vardık. Böylece birbirinden uzaklaşmış kültürlerin birbirlerine yaklaşmasını sağlamak amacıyla böyle bir gece düzenledik. Burada amacımıza ulaşacağımıza inancım tam? dedi.

İnegöl renkli bir çiçek bahçesi

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, ?İnegöl´de 81 vilayetin tamamından insan bulunuyor. Nüfus verileri yeni açıklandı, tamamından vatandaşımız var. Dolayısıyla İnegöl tam bir renkli çiçek bahçesi diyebiliriz. Tabi her gelen kendi kültür, örf ve âdetini de beraberinde getiriyor. Bu zenginlikte zaten burada ortaya çıkıyor. Emeği geçen her iki derneğimizi de kutluyorum. Benim için en önemli olan şey bu şehrin huzuru, bu şehrin esenliği, bu şehirde yaşayan insanların yüzünün gülümsemesi olduğunu bir kez daha huzurlarınızda dile getiriyorum? diye konuştu.

Ayrıca; gecede Ertuğrulgazi Derneği Türk Halk Müziği korosu türkü dinletisi ile davetlilerin kulaklarının pasını silerken, Kafkas Derneği Folklor ekibi de misafirlere oyunları ile görsel bir şölen yaşattılar.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29