ÜZERİMİZE FARZ OLMAYAN İŞLERLE UĞRAŞIYORUZ

ÜZERİMİZE FARZ OLMAYAN İŞLERLE UĞRAŞIYORUZ

CHP İnegöl İlçe Teşkilatının Halk Günü etkinliğinde İnegöl’de bir dizi ziyaret gerçekleştiren CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci, ülke gündemine ilişkin açıklamalar yaptı. Ekinci, İmralı’yla yapılan görüşmeleri eleştirirken, “Neymiş Ara

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatının organizasyonu ile gerçekleştirilen ‘Halk Günü’ programlarının biri, Cumartesi günü CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Ekinci, Cumartesi pazarını gezerek esnafın sıkıntılarını dinledi, daha sonra ise Samipaşa Caddesi üzerinde Birlik Kıraathanesi’nde Ardahan ve Artvin yöresinden İnegöl’e göç eden vatandaşlarla bir araya gelerek soruları cevapladı.

AK PARTİ VATANDAŞTAN 2 TANE DERİ ÇIKARTMAYA ÇALIŞIYOR

Burada bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, düzenledikleri Halk Günü etkinlikleri kapsamında CHP’li olan olmayan herkesin sorunlarını dinlediklerini söyledi. “Bu gün burada Artvinlisiyle, Posoflusuyla, Ardahanlısıyla, Karslısıyla, Erzurumlusuyla hepimiz bu gün kol kola, gönül gönüle, omuz omuzayız” diyen Neşe; “Cumhuriyet Halk Partisinin bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için, özgür ve tam bağımsız bir Türkiye idealinde milletvekillerimizle AK Parti’ye karşı bir özgürlük mücadelesi veriyoruz. İmralıyla müzakerelerin yapıldığı bir dönemde, halkımızın sıkıntıları büyük, emeklilerimizin maaşları sıkıntılı, serbest kıyafet nedeniyle anne babalar dertli, öğrencilerimizin psikolojisi bozulmuş durumda. Bir bağ-kur emeklisinin aldığı maaşta sosyal destekleme primi adı altında 135 lira para kesilirken, 1999 yılından bu yana çalıştığını belirtmeyen bağ-kurlulara ayrıca 224 lira para kesiliyor. Posof-Ardahan yöresi insanımız bilir, bir hayvandan bir tane deri çıkar, ama AK Parti vatandaşımızdan iki tane deri çıkarmaya çalışıyor” dedi.

PARÇALANMANIN EŞİĞİNE GELDİK

CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci de, ekonomideki rakamların gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. “Türkiye öyle bir konumda ki neresinden bakarsanız tel tel dökülüyor” diyen Ekinci, “Bir tek ufak tefek rakamlarla çarpıtılan bir görüntü var. Başbakan diyor ki gayet iyi gidiyor, merkez bankasındaki döviz rezervimiz var. Eğer bu emanet paraysa, halka yansımıyorsa Türkiye’nin ekonomisi iyi değil. Eğer bu kadar parası varsa, niye borçluyuz biz? Bu kadar parası varsa bundan köylü, işçi, emekli, memur neden yararlanamıyor? Bir çarpıtma ve görüntü kirliliği yaparak her şeyi iyi gösterme çabasında. Bu ülke parçalanmanın eşiğine gelmiş” diye konuştu.

ÜZERİMİZE FARZ OLMAYAN İŞLERLE UĞRAŞIYORUZ

Milletvekili Ekinci, üzerimize farz olmayan işlerle uğraştığımızı dile getirerek; “Tunus’a müdahale ettik, Libya’ya yardım ettik. Neymiş Arap baharı ve demokrasi getirecekmişiz. Tunus’ta, Libya’da, Mısır’da, hiçbir yerde demokrasi yoktur. Suriye’ye gittik karıştık, Suriye kendi içinde çarpışıyor, bir tarafı destekledik, 150 bini aşkın insan Türkiye’de barınıyor ve bunlara bakıyoruz. Devletin gücü yetmedi, şimdi kampanya başlattı. Bizim insanımız da yoksulluk içerisinde. Amerika Irak’ı işgal ettiğinde birinci bildirisi şuydu: 36. paralelin üzerine kimse çıkmayacak. 36. paralelin üzerinde Barzani vardı, Kürtler vardı. Yetkili ağızlar hala beyanlarda bulunuyorlar, Irak’ın toprak bütünlüğünden yanayız. Irak bu gün üçe bölünmüş durumda. Suriye’de Kürtler kendilerine ait özerk bölge oluşturdular. Büyük Kürdistan’ı kurma amaçlı bir tezgah bu” açıklamalarında bulundu. Ekinci, Suriye üzerinden körfez ülkelerine olan ihracatın da bittiğini söyleyerek, ekonomimizin 25 milyar dolarlık bir zararı olduğunu iddia etti.

TÜKETİM TOPLUMU OLDUK

Halkın her kesiminin sıkıntı içinde olduğunu söyleyen Ekinci, şöyle devam etti: “Toprak el değiştiriyor. Bir köylü kendi ektiği topraktan zarar eder mi? Dışarıdan tarım ürünü ithal ediyoruz. Kurbanlık ithal ediyoruz, yetmedi saman ithal ediyoruz. Kendi fındığımız sokaklara dökülüyor, kota meselesi deyip Amerika’dan fındık getiriliyor. Böyle bir iktidar olabilir mi? Bir tüketim toplumu haline geldik. ÖTV ile KDV ile bir ülkeyi ayakta tutmaya çalışıyorlar. Son on seneyi irdeleyin, istihdama yönelik devletin yaptığı bir tek yatırım yok. Bunları hepimiz görüyoruz. Ne hikmetse şükretmekten kendimizi alamıyoruz. Öncelikle bu kaderciliği ortadan kaldırmak zorundayız. Bizim insanımız alışkanlıklarıyla hareket ediyor.”

TOPRAK EL DEĞİŞTİRİYOR

Ülke gündemine ve hükümet politikalarına ilişkin eleştirilerini sürdüren Kemal Ekinci, “Genelkurmay başkanını hapse atıyorsun, öbür tarafta İmralı’yla görüşüyorsun. Bunlar Türkiye’nin içinde olan bir şey değil. Dışarıdan bilinmeyen bir güç sanki bizi bir ateşin içine itmiş gibi gözüküyor. Türkiye özgür bir ülke olmadan, Amerika ve Avrupa Birliğine kafa tutmadan hiçbir şey olamaz. Avrupa birliği uyum yasalarında ilk gündeme gelen yabancıların toprak satın alması oldu. Kendi içimizde dayanışma örneğini gösterebilirsek, siyasal tercihimizi bir miktar değiştirebilirsek bunun üstesinden gelebiliriz. Yeniden bir ulusal direnişin yolunu aramalıyız. Kendi içimizdeki dayanışma ruhunu kaybedersek, Türkiye gerçekten sıkıntıya düşer. Köyde toprak el değiştiriyor. Utandığından toprağını sattığını söyleyemiyor. Kimin aldığı da belli değil. Bir ülkeyi parçalamak sadece siyaset angajmanıyla olmuyor, üreten kanallar kapatılıyor. Bizim köylümüz kendi ürettikleriyle geçinebilecek durumda. Hayvancılık bitti, ektiğinden kazanamıyor, bütün şehir olduk beş sene muaf; beş sene göz açıp kapayıncaya kadar geçer, tarlalar arsa niteliği taşıyacak vergi yükü artacak. Zaten ektiğini değerlendiremiyor bir de onun vergisi binince toprağını satmak zorunda kalacak. Bunlar palanlı olarak yaşadığımız şeyler. Her şey siyasete bağlıysa siyasi anlayışımızı değiştirmeden hiçbir şeye egemen olamayız. İktidar bu şekilde devam ederse birincisi Türkiye parçalanacak Kürdistan kurulacak ikincisi kalan da bir şeriat devleti olacak. İnsanların inanç kaynaklarının kurutulmasından yana olmayan biriyim. İnancından dolayı ibadet eden adama kurban olayım ben. Ama insanların inançlarını siyasete karşı kullanan ve ondan siyasi rant elde eden adamın da Allah belasını versin. Kıbleyi göster bu tarafa doğru da bir demet dolar koy bunlar kıblenin yerine dolara dönmezse şerefsizim” açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından halk günü etkinliğine katılanlara dernek tarafından hınkal ikramında bulunuldu. Vatandaşlar, sıkıntılarını Bursa CHP Milletvekili Kemal Ekinci ile paylaştılar.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07