www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Uzmanlardan iftar uyarısı

Uzmanlardan iftar uyarısı

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte iftarda yemeği fazla kaçıran vatandaşlar soluğu Acil Servis´te aldılar. İftardan sonra başlayan yoğunluk sahur vaktine kadar devam etti.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte önceki gün ilk iftarını açan İnegöllü vatandaşlar tatlı ve yemeğe fazla yüklenince Acil Servis doldu taştı. Ramazan ayının ilk akşam 7 saatte bin 100 kişi çeşitli nedenlerden dolayı Acil Servis´e başvurdu. İftar vakti hızlı bir şekilde yemek, tatlı ve içecek tüketen vatandaşlar karın ağrısı, mide bulantısı, baş dönmesi ve tansiyon gibi şikâyetler ile İnegöl Devlet Hastanesi´nde görevli doktorlara başvurdu.

 

Uzun kuyrukların oluştuğu Acil Servis´te, yoğunluk muayene, triaj ve sarı alan bölümlerinde yaşandı.

 

UZMANLAR UYARIYOR

?İftar oldu oruç bitti, şimdi her şeyi yiyebilirim? şeklinde hareket edilmemesi gerektiğini belirten Uzmanlar, ?Besinler kolay sindirilecek türde olmalıdır. Kan şekerini yavaş yükselten besinler tüketilmelidir. Sebzeler ve posalı besinlerin tercih edilmesi, kabızlıktan korunmada önemlidir. Şerbetli tatlılar yerine, meyve tüketimine özen gösterilmeli. İftar ve sahurda tek yönlü beslenmeden kaçınılmalı, çok çeşitli beslenmeye özen gösterilmelidir. Günlük ortalama 2,5 litre su veya sıvı tüketimi yaz mevsiminde özellikle çok önemlidir. İçecek olarak çok soğuk olmayan su, ayran, açık çay, ıhlamurun tercih edilmesi gerekiyor. Kolalı, gazlı içeceklerden kaçınılmalı. Besinlerin çok sıcak servis edilmemesi de bir diğer önemli kuraldır. Çok sıcak yemekler mide rahatsızlıklarına neden olabilir, gaz yapıcı etki gösterebilir? dediler.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36