VAHŞETE 5 GÖZALTI

VAHŞETE 5 GÖZALTI

Orhaniye Mahallesi’nde silahla başından vurularak yaralanmış halde bulunan genç kızı yaraladığı iddia edilen Temel K. ile birlikte 5 kişi gözaltına alındı.

İnegöl’de Pazartesi akşamı Orhaniye Mahallesinde bir genç kızın silahla başından vurularak yaralanması olayıyla ilgili, İnegöl ve Bursa cinayet ekipleri Bursa’da 5 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılar İnegöl’e getirilerek adliyeye çıkarıldı.

BURSA’DA YAKALANDI

Burcu Doğan(19) isimli genç kız, Pazartesi akşamı evinde başından yaralı ve komaya girmiş halde bulunmuştu. Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan İnegöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Bursa Cinayet Büro ekipleri desteği ile olayı gerçekleştirdiği iddiasıyla Temel K., isimli şahsın Bursa’da Görükle’de bir evde kaldığını tespit etti. Görükle’deki eve yapılan baskında; Temel K.(27) ve Temel K’yı evlerinde barındıran 3 kişi ile birlikte aynı evde bulunan ve cezaevi firarisi olduğu tespit edilen Ali Ü., gözaltına alındı. Gözaltına alınan 5 kişi, önceki akşam İnegöl’e getirildi.

“KONUŞMAMA HAKKIMI KULLANACAĞIM”

Yakalanan şahıslardan olayı gerçekleştirdiği iddia edilen Temel K’nın Burcu Doğan’ı yanlışlıkla vurduğunu iddia ettiği ancak “Konuşmama hakkımı kullanmak istiyorum” dediği bilgisine ulaşıldı. Temel K’nın polis, savcı ve hakim karşısında konuşmama hakkını kullanacağı öğrenildi.

5 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Gözaltındaki 5 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından dün İnegöl Adliyesine sevk edildi. Temel K’nın yanındaki kişilerin de zanlıya olayın ardından kaçması ve yer temini konusunda yardımcı oldukları tespit edildi.

GENÇ KIZIN HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan, Bursa Devlet Hastanesi’nde tedavisi süren genç kızın hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenildi.

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ PLATFORMU AYAKLANDI

Ayrıca, dün Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de bu olayın ardından eylem yaptı. Genç kızın tedavi gördüğü hastane önünde toplanan kadınlar, Burcu Doğan’ın ailesine karanfil vererek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, Burcu Doğan’a destek vererek kadına şiddete tepki gösterdi. Ellerinde dövizlerle şiddete tepki gösteren gruba bazı vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Burcu Doğan’ın durumunun ciddi olduğunu ifade eden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Bursa Sorumlusu Elif Karan, şiddete karşı ellerinden geleni yapacaklarını ve olayın takipçisi olacaklarını söyledi. Şiddet uygulayan erkeklerin en ağır cezalar alması gerektiğini ifade eden Karan, “Biz bu tepkimizi şiddet bitene kadar sürdüreceğiz. Kadınları koruyan kanunları Meclis kabul etti. Karanfillerimizle buradayız. İnegöl’de Burcu Doğan, sevgilisi tarafından başından vuruldu. Şu anda ağır yaralı. Yoğun bakımda yatıyor. Kız kardeşimize sahip çıkacağız. Türkiye’de pek çok kadın öldürülmeye devam ediyor. Kadınların ölümle burun buruna olmasını kabul etmiyoruz” dedi.

“EN AĞIR CEZAYA ÇARPTIRILSIN”

Durumu ciddiyetini koruyan Burcu Doğan’a sahip çıkacaklarını ifade eden Karan, “Bir kez daha haykırıyoruz. Bugün Burcu’ya sahip çıkıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanındaki kız kardeşimize sahip çıkacağız. Sesimizi ona ulaştıracağız. Burcu’nun yaşam savaşında yanındayız. Bir kız kardeşlerimizin daha ölmesini istemiyoruz. Sanığın ise en ağır cezalara çarptırılmasını istiyoruz. Kadın cinayetlerinin durdurulması için herkesi desteğe bekliyoruz” diye konuştu.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00