www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

VALİ MERMER FUARINI ZİYARET ETTİ

VALİ MERMER FUARINI ZİYARET ETTİ

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, dünyada kapalı alanda kurulan ilk blok mermer fuarı olma özelliğini taşıyan Bursa Blok Mermer Fuarı´nı inceledi.

 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği ve TÜYAP işbirliği ile gerçekleştirilen 12 ülkeden 148 firmanın katılım sağladığı fuar, açıldığı ilk gün yakaladığı 10 bin dolar satış rakamıyla adından söz ettirmeyi başardı.

 

25 Kasım´da açılışı yapılan ve 28 Kasım´a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak olan fuarı gezen Vali Karaloğlu;?Bursa Ticaret ve Sanayi Odası´nın yoğun çalışmaları neticesinde bugüne gelindi. Gezdik, gördük gerçekten ilk olmasına rağmen katılanların memnun olduğu bir fuar. Güzel bir fuar olmuş, emeği geçenleri kutluyorum. Güney Marmara´da Türkiye´nin mermerde öne çıkmış birçok bölgesi var, şehri var ama Güney Marmara, Bilecik, Bursa, Balıkesir hattında da çok ciddi doğal taş mermer yataklarımız var. İnşallah bu fuarın geleceği bölgenin bu özelliğini de ortaya çıkarması konusunda önemli bir işlev icra edecek. Gezerken gördük birçok firmamız getirdiği bloklarını burada satmışlar. Bir daha geri götürme zahmeti de çekmeyecekler. Buradan mallar gümrüklenecek ve ihraç edilmiş olacak. Bu da sevindirici. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyorum, tebrik ediyorum. İyi bir başlangıç oldu. Bugün Bursa Milletvekilimiz Sayın Zekeriya Birkan beyle geldik. Arkadaşlara bir hayırlı olsun dedik, hayırlı fuarlar diledik. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha güzel fuarlar yapma dileğiyle, ümidiyle herkese teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

 

Fuarda stantları tek tek inceleyen Vali Karaloğlu, taşa değer katan mermer üreticileri ve sanayicileriyle sohbet etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19