Validen Yaralı Askere Ziyaret

Validen Yaralı Askere Ziyaret

Hakkâri Çukurca`da 6 asker ile 2 köy korucusunun şehit olduğu saldırıda yaralanan İnegöllü Onbaşı Erhan Yakut`u dün Bursa Valisi Şahabettin Harput, evinde ziyaret etti. Vali Harput, devletin tüm şefkatiyle yaralı ve şehit ailelerinin yanında olduğunu söyl

Hakkâri Çukurca`da 6 asker ile 2 köy korucusunun şehit olduğu saldırıda yaralanan İnegöllü Onbaşı Erhan Yakut`u Vali Şahabettin Harput dün AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kaymakam Aziz İnci, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yüzbaşı Arslan Akpınar, Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevinç ile birlikte evinde ziyaret etti

 

Ziyaretin ardından konuşan Vali Şahabettin Harput, Erhan Yakut’un Hakkâri Çukurca`da terör baskınında yaralandığını hatırlatarak, “Aileyi ziyaret ettik. Erhan`dan yaşadıklarını dinledik. Çocuğun ifadesine göre, yaklaşık 300-400 kişilik bir grupla karakola saldırı olayında çocuklarımızın kahramanca mücadelesi. Erhan`ın şu ifadesi beni duygulandırdı. `Sayın Valim, bizim ölmemiz, şehit olmamız, önemli değil. Orada bizim için daha önemli olan terör örgütü bizim karakolu tamamıyla işgal edip, kendi paçavrasını asmak istiyordu. Biz asıl o zaman ölürdük. Allah bana gazilik şerefini nasip etti. Ve tekrar iyileşir iyileşmez, yine görevime gideceğim` dedi.” diye konuştu.

 

Asker Erhan`ın otobüsle İnegöl’e gönderilmesi konusunda ailenin tepkisi ile alakalı habere de yorum yapan Vali, “Bazı şeyleri teferruat üzerinde takılıp asıl meseleleri kaçırmamak lazım. Milletvekilimiz, Belediye Başkanımız ambulans hazırlamışlar. Tam gelmeden, çocuk bir an önce aileme kavuşayım diye binmiş gelmiş. Bunda hiç bir şey yok. Zaten eğer çocuğun gelemeyeceği bir durum olsa, bunu komutanları, oradaki doktorları göndermezdi.” dedi.

 

GAZİ BABASI SİTEM ETTİ

Protokol mensupları evin içerisinde ziyaret yaparken, gazimizin babası Cengiz Yakut, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Muharrem İnce ile telefonda konuşan Baba Yakut, oğluna gösterilen ilgiye sitem etti. Kamyon şoförlüğü yapan Yakut, “Türk vatandaşı olmaktan utanıyorum. Ben zengin olsaydım bu olmazdı. Benim oğlum 60 gün eğitim aldı. Daha sonra askere gönderildi. Nasıl askerlik yapsın. Oğlumun yanında refakatçi yoktu. Zengin olsaydım, oğlumu helikopterle evime gönderirlerdi. Kendimden yana utanıyorum.”dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07