VALİLİK SAHİP ÇIKTI

VALİLİK SAHİP ÇIKTI

İnegöl’de kalacak yeri olmadığı için İnegöl Devlet Hastanesi’nde yaşamak zorunda kalan Mehmet Çam ile Ali Veli Çiçek’e Valilik sahip çıktı.

 

İnegöl’de kalacak evleri olmadığı için havaların soğuması ile birlikte hastane koridorlarında yaşamak zorunda kalan 63 yaşındaki Mehmet Çam ile 66 yaşındaki Ali Veli Çiçek’in durumu, Bursa Valiliği’ni harekete geçirdi. Bursada Bugün isimli haber sitesinin ulaştığı raporda, iki yaşlı adamın disiplinsiz ve şizofren oldukları yönündeki ifadeler ise dikkat çekti.

 

Valilik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü`ne talimat vererek iki yaşlı adam hakkında araştırma başlattı. Haberin hemen ardından Mehmet Çam ile Ali Veli Çiçek`in durumunun değerlendirilmesi için İnegöl Devlet Hastanesi`ne gidildi. Sosyal Hizmet Birimi sorumlusu Alican Tosun ile görüşme yapıldı. Alican Tosun, iki hasta hakkında da bakımevi ve huzurevine yerleşebilmeleri için girişimlerde bulunduğunu anlattı.

 

“DİSİPLİNSİZ OLDUKLARI İÇİN HUZUREVİNDEN ÇIKARILDILAR”

Tosun; Ali Veli Çiçek`in daha önce huzurevine yerleştiğini ancak disiplinsiz davranışları nedeniyle çıkarıldığını, iki hastanın da hastanede sürekli kalmadığı ancak kaldıkları sırada diğer hastaları rahatsız ettiklerini ifade etti. Sosyal hizmet uzmanı Alican Tosun, 13.12.2013 tarihinde İnegöl Kaymakamlığı`na konu ile ilgili yazmış olduğu yazıda Mehmet Çam ile ilgili şu ifadelere yer verdi: “Hastane kayıtlarına göre şizofren tanısı ile yüzde 80 ağır özürlü olduğu sağlık kurulu raporu ile belgelendi. 2022 sayılı yasa kapsamında sağlık güvencesi bulunan ve sadece 2013 yılı içinde 20 kez olmak üzere toplam olarak 144 defa hastanede muayene ve tedavisi gerçekleşen hasta Mehmet Çam; camilerde, sokaklarda, parklarda ve kurumların binalarında kalıyor.”

 

“BIÇAKLA HASTALARI VE PERSONELİ RAHATSIZ EDİYOR”

Yine benzer özellikle soğuk havalarda hastanenin acil servisi ve koridorlarını mesken tutan emekli Ali Veli Çiçek isimli vatandaşın da daha önce iki defa İnegöl Belediyesi`ne bağlı huzurevinden disiplinsiz davranışları nedeniyle çıkarıldığı belirtildi. İki hastanın sık sık hastanenin acil servisine müracaat ederek personeli rahatsız ettiğini, hem diğer hastalara hem de çalışanlara bıçak çıkarıp gösterdiğini anlatan Tosun; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kontrolünde bulunan özel bakım ve rehabilitasyon merkezinde bakım altına alınmasını talep etti. Hastalarla iletişime geçilemediği için yetkililerin yaptığı araştırma da rafta kaldı.”

 

EVLERİ VAR ANCAK GİTMİYORLAR

İnegöl Belediye Başkanlığı, Devlet Hastanesi Baştabipliği ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı`na yazılan yazıların ardından konuyla ilgili geniş çaplı araştırma başlatıldı. Söz konusu haberde kalacak evleri olmadığı için hastane koridorunda yaşam mücadelesi veren iki yaşlı vatandaşa hastane personelinin baktığı, İnegöl ilçesinde oturan Mehmet Çam ile Ali Veli Çiçek`in kaderinin İnegöl Devlet Hastanesi`nde birleştiği anlatılıyordu. Hastalardan Mehmet Çam`a ulaşabilmek için ikamet adresinin bulunduğu Orhaniye Mahalle Muhtarı Veli Çelik ile görüşüldü. Muhtar Çelik, Mehmet Çam`ın uzun süredir eve gelmediğini, çeşitli yerlerde kaldığını anlattı.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07