www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Vandalizme dur diyelim

Vandalizme dur diyelim

İnegöl Belediyesi tarafından görsel giydirme yapılan ana arterlerdeki box elektrik trafoları Vandalizm´in kurbanı oldu.

Bilerek ve isteyerek, kişinin ya da kamuya ait bir mala, araca ya da ürüne zarar verme eylemi olan Vandalizm son olarak İnegöl Belediyesi tarafından görsel giydirme yapılan ana arterlerdeki box elektrik trafolarında kendini gösterdi. Kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan Vandalizm eylemi hakkında konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, ?İnsan demeye el vermediğimiz kişilerce yapılan bu hareket kabul edilemez bir durum. Lütfen artık Vandalizm´e dur diyelim? dedi.

 

?EN ÇOK BELEDİYE HİZMETLERİ SALDIRIYA UĞRUYOR?

İnegöl´ün dört bir köşesini güzelleştirmek için çalışmaya ve üretmeye devam ettiklerini belirten Başkan Taban, ?Belediyemizin öz kaynaklarını en doğru şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. İlçe halkımızın bizlere ulaştırdıkları istek ve talepleri ivedi bir şekilde uygulamaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda halkımızın kullanımı için; sebil çeşmeler, otobüs durakları, yeşil alanlar, dinlenme parkları, çocuk oyun alanları, ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmaları yapıyoruz. Halkımızın ortak kullanımındaki bu alanlar, bilerek ve isteyerek, kişinin ya da kamuya ait bir mala, araca ya da ürüne zarar verme eylemi olan Vandalizm´in en çok maruz kaldığı alanlar olduğunu görüyoruz. Özellikle çocuk oyun alanlarında kaydırakların kırılması, salıncak zincirlerinin koparılması ve oyun gruplarının yakılması; belediyemiz tarafından dikilen ağaçların dallarının kırılarak ya da kopartılarak zarara uğratılması, otobüs duraklarının camlarının kırılarak ve yazılar yazılarak zarara uğratılması; çocuk parklarının duvarları, muhtarlık binalarının duvarları ve okul duvarlarına yazılar yazılarak zarar verilmesi; yeşil alanların üzerine basılarak zarara uğratılması; kaldırım taşlarının kırılarak zarara uğratılması; belediyemiz tarafından dikilen çiçeklerin koparılarak zarara uğratılması gibi daha birçok Vandalizm´e maruz kalan alanları ve olayları sıralayabiliriz? dedi.

 

?VANDALİST HAREKETLER ERGENLİK ÇAĞINDAKİ GENÇLERDE ÇOK GÖRÜLÜYOR?

Son dönemde Vandalizm eyleminin arttığının görmekteyiz diyen Taban, ?Özellikle bu eylem ergenlik çağında daha sık görülmektedir. Bu konu sadece İnegöl´ün, İnegöl Belediyesi´nin sorunu değil. Bu konu tüm Türkiye´nin ve dünyanın bir sorunu. Vandalizm son eylemi belediyemiz tarafından görsel giydirme yapılan ana arterlerdeki box elektrik trafolarında kendini gösterdi. İnsan demeye el vermediğimiz kişilerce yapılan bu hareket kabul edilemez bir durum. Lütfen artık Vandalizm´e dur diyelim? dedi.

 

?BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN´ DEMEYELİM

Taban son olarak, ?Vandalizm bir insanlık sorunu ve ayıbıdır. Bu sorunu ve ayıbı yine insan olarak bizlerin çözmesi gerekmekte. ?Bana dokunmayan yılan bin yaşasın´ mantığı sığ düşünceli insanların mantığı olduğundan bu düşünceyi bir an önce terk etmemiz gerekiyor. Bu konuda herkesi sağduyuya ve duyarlı olmaya davet ediyoruz. Özellikle Vandalizm durumuyla karşılaşan vatandaşlarımız; Alo 155 Polis İmdat hattından Emniyetimize veya belediyemizin Alo 153 Çözüm merkezi hattına ve 0530 157 30 00 numaralı whatsapp numarasına ulaşarak kamu malına sahip çıkabilirler? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29