VATANDAŞ DİYOR Kİ;

VATANDAŞ DİYOR Kİ;

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerine sayılı günlere kala İnegöllü vatandaşlar, Belediye Başkan Adayları’ndan beklentilerini açıkladılar. İnegöllü vatandaşların seçilecek olan Belediye Başkanından en büyük beklentileri alt yapı, park ve hava kirliliği soru

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerine sayılı günler kala İnegöllü vatandaşlar seçime katılacak olan Belediye Başkan Adayları’ndan beklentilerini açıkladılar. Vatandaşların en çok şikayet ettiği sorunların başında ise, otopark,  altyapı sorunu ile hava kirliliği.

 

‘PARK PARASI ALAN ZİHNİYETE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM’

Atatürk Bulvarı üzerinde bir işyeri işlettiğini belirten ve dükkânının önüne park ettiği arabası için her gün park parası vermek zorunda kaldığını belirten Doğan Aydın, “Adaylar hakkında konuşmak istemiyorum. Onları eleştirmek bana düşmez. Ama gözle görülür değişikliklerin yapılmasını istiyoruz. Cadde üzerinde park sorunu var, daha doğrusu park parası denen bir şey var. Ben buna kesinlikle karşıyım. Ben bütün vergilerimi veriyorum. Asfaltı, kaldırımı ve bunun dışında gelip park parası vermek istemiyorum. Benden park parası alan zihniyete hakkımı helal etmiyorum. Kesinlikle bu kabul edilemez bir olay. Müşterim geliyor park parasından şikâyetçi, böyle bir şey olabilir mi? Ben aylık 300 TL park parası veriyorum. Tekrar söylüyorum bu konuda hakkımı helal etmiyorum” dedi.

 

HEPSİNE BAŞARILAR DİLİYORUM

Adını açıklamak istemeyen bir vatandaş ise, “Yapılanlar ortada. Gerçekten bazı problemler var bunları da mevcut başkanın halledeceğine inanıyorum. Diğer parti adaylarını yakından tanıyorum. Hepsiyle de çok samimi sohbetlerim oldu. Hepsine başarılar diliyorum. Seçimler inşallah ilçemize hayır getirir” şeklinde konuştu.

 

HERKES DÖRT DÖRTLÜK DEĞİL

Sağlık personeli olduğunu dile getiren Raziye Yılmaz, “Ben AKP’li değilim ama Alinur Aktaş’ı destekliyorum. Çünkü halk için uğraşan bir isim. Tabi herkes dört dörtlük değil. Yapılması gerek çok şey var. Mesela ben sağlık personeliyim. Hastaların ve bizim sağlık konuları hakkında şikâyetçi olduğumuz şeyler var. Bunlarında gündeme gelip ve hallolmasını temennimizdir. Dediğim gibi şu an mevcut başkanı destekliyorum. Yapılan işlerden de memnunum. Eleştirdiğim konular yok değil. Mesela merkez ilçe değil de, İnegöl’ün il olmasını istiyorum. Gerçekten İnegöl nüfus olarak çoğu ilden büyük... Bunun değerlendirilmesi gerekir. Bursa’ya yakın diye il olmadığını duyuyoruz. Böyle bir konu hakkında konuşmaya gerek yok. İnegöl kesinlikle il olmalı” diye konuştu.

 

‘ADAYLAR DEĞİL YAPILACAK HİZMET ÖNEMLİ’

Adını kullanmak istemeyen bir diğer vatandaş ise alt yapı ve park sorununa dikkat çekerek, “Yıllardan İnegöl’ün altyapı sorunu var. Yağmur yağınca sanki her şey perişan oluyor. Ben adayları konuşacak değilim. A partisi b partisi olarak ayrım yapmıyorum. Ama benim şikâyetçi olduğum şeyler çok. Park sorunu gerçekten büyük bir sorun. Düşünsenize ben ailemle gelemiyorum. Böyle bir olmamalı. Hava kirliliği keza aynı şekilde değişen bir şey yok. Benim için adaylar önemli değil, yapılacak hizmet önemli” ifadelerini kullandı.

 

‘SALİH BERBER BİR ADIM ÖNDE’

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Salih Berber’in yerel seçimlerde bir adım önde olduğunu belirten Orhan Bektaş, “Mevcut başkan 10 yıldır görevine devam ediyor. İnegöl’ün değişikliğe ihtiyacı var. Sorunlar ortada ve yapılan işler de ortada. Bir yıl bir şeyler yapılıyor, bir sonraki yıl yapılan şeyler değiştiriliyor. Yap-boz belediyeciliği oluyor buda. Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Salih Berber bir adım önde. Çünkü sürekli ziyaretlerde bulunuyor. Yönetmek için halkla beraber istişareler yapıyor. Mevcut başkanın çalışmaları yeni başladı ama Salih berberin gitmediği yer kalmadı. Çalışmalarına halen daha devam eden Saadet partisini bir adım önde görüyorum. Büyük şehre bağlanacağız. Ben bunu gerçekten istemiyorum. Belediyeyle ilgili bir şey olunca Cerrah’ta ikamet ettiğim için sorunlarımı hemen çöze biliyorum. Ama Bursa’ya bağlanınca her şey daha da zorlaşacak. İnegöl merkez ilçe değil bence artık il olmalı. Saadet partisini bunu başarabileceğine inanıyorum. Bütün partilere yerel seçimlerde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

‘ADAYIMIZ ALİNUR AKTAŞ’

Mevcut Başkan Alinur Aktaş’ı desteklediğini ifade eden Necip Çetin Özsan ise, “Bizim de bir adayımız var tabi. Bizim adayımız Alinur Aktaş’tır. Yaptığı şeylerden memnunum. Yapılacak şeyler olduğuna inanıyorum. Partililer daha tam olarak projelerini dillendirmediler. Onlarında projelerini öğrenmek istiyorum. Bütün partilere yerel seçimlerde başarılar diliyorum” dedi.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00