www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Vatandaşa dolandırıcılık uyarısı

Vatandaşa dolandırıcılık uyarısı

İnegöl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri, MER-PA pazaryerinde vatandaşlara hırsızlık ve dolandırıcılık vakaları ile ilgili uyarılarda bulundular.

Vatandaşlara hırsızlık olaylarını önlemek amacı ile broşürleri dağıtan emniyet ekipleri, dolandırıcılara karşı da dikkatli olunmasını istedi. Emniyet yetkilileri, "Gerekmedikçe dışarıda çanta taşımayın. Diğer değerli eşyalarınızı da mümkünse cebinizde taşıyın. Alışveriş esnasında çantanızı yanınızda bulundurun, kesinlikle alışveriş arabası ya da çocuk arabasına koymayın. Çanta taşımanız gerekiyor ise, bunu vücudunuza yakın tutun, çantanızın elinizden kapılmasını zorlaştırmak için gerekli tedbiri alın. Ayrıca çantanızın açılacak yerinin korunmasına dikkat edin. Alışverişe mümkünse yalnız çıkmayın. Üzerinizde fazla miktarda para taşımanız gerekiyorsa bunu birkaç parçaya bölerek taşıyın. Üzerinizde çok para bulunduğunu gösterir hareketlerden kaçının. Camilerde abdest alırken astığınız ceket ya da paltonuzun cebinde cüzdan, telefon gibi değerli eşyalarınızı bırakmayın ve tanımadığınız kişilerin yardım tekliflerini kabul etmeyin. Otobüs ve minibüslere binip inerken ya da kalabalık yerlerde biri sizi ittiğinde, mutlaka cüzdanınızı, telefon veya üzerinizde taşıdığınız diğer değerli varlıkları kontrol edin. Kredi kartınızın şifresini kimseye söylemeyin, yaptığınız alışverişlerde kredi kartınızın POS makinesinin dışında başka bir makineye sokulmamasına dikkat edin. Ödemelerinizi mutlaka kasada yapın" dedi.

POLİS,ASKER,SAVCI SİZDEN PARA İSTEMEZ

Dolandırıcıların taktikleri hakkında da bilgi veren polis, "Bir yakınının öldüğü ve hayır dağıtacağını söyleyerek, okutmak için sizden para isteyenlere inanmayın. Genellikle kendilerine turist süsü vererek, kiraladıkları lüks araçlarla, yanlarında eş ve çocukları olduğu halde, para bozdurmak isteyenlere karşı uyanık olun. Bankamatiklerde işlem yaparken, şifrenizi banka yetkilileri dâhil hiç kimseye söylemeyin. Tanımadığınız kişilerin yardım tekliflerini kabul etmeyin.  Kendisini polis,asker,savcı veya devlet görevlisi olarak tanıtıp sizlerden para isteyen kişilere inanmayın. Devletin hiç bir görevlisi sizleri arayarak para talep etmez. Sizlere terör örgütleri hesabınıza giriş yaptı diyerek kandırmaya çalışanlara inanamayın. Eğer hakkınızda bir soruşturma varsa polis sizi aramaz evinize yazı gelir? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00