VATANDAŞA KENDİMİZİ ANLATAMADIK

VATANDAŞA KENDİMİZİ ANLATAMADIK

CHP ilçe teşkilatını ziyaret ederek seçim sürecinde yapılan çalışmalar nedeni ile teşekkür eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli, karşılarında AK Parti gibi çok güçlü bir rakibe rağmen iyi bir sonuç aldıklarını söyledi. Seçim

Cumhuriyet Halk Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli ile CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci dün İnegöl İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Sena Kaleli, teşkilat mensuplarıyla yapılan toplantıda İnegöl’de CHP’ye çıkan oy oranının başarılı bir sonuç olduğunu vurgularken, ilçe teşkilatını özverili çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

CHP’ye Göre AK Parti’nin Yapması Gerekenler

CHP İlçe Başkanı Erol Kazanç, toplantıda yaptığı konuşmada Cumhuriyet Partisi’nin bir farklılık olduğunu belirterek; “Şuan mevcut iktidar partisi olan AK Parti, ilk etapta aile sigortasını hayata geçirmek zorunda. Çünkü Türkiye’de aşırı derece de bir yoksulluk var. Yine AK Parti intibak yasasını çıkarmak zorunda. Çünkü maaşlar arasında çok ciddi uçurumlar vardır. Bu ne demektir? Cumhuriyet Halk Partisinin Türkiye’nin önüne koymuş olduğu projeler gerçekten doğru ve uygulanması gereken projelerdir. CHP kurulduğu günden beri Türkiye’nin önünü açan partidir. Bugün de muhalefette olmasına rağmen, seçimlerde Türkiye’nin önünü açacak projeler ortaya koymuştur. Bazı milletvekili ağabeylerimiz, milletvekili olmadan önce İnegöl’le ilgili sözler verdiler. Sizlerde biliyorsunuz ben İnegöl ile ilgili bir dosya verdim herkese. İnegöl için sözler vermişlerdi. O dosyanın hem Ankara’da hem Bursa’da takipçisi olmalarını ve bize yardımcı olmalarını diliyorum. Türkiye gerçekten zor bir dönemde geçiyor. Ama bu dönemin CHP’li milletvekillerinin çalışmalarıyla kolaylaşacağına inanıyorum” dedi.

CHP Teşkilatları 365 Gün Dinamik Olacak Ve Çalışacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli de ilçe teşkilatına seslenerek; “Sizler gerçekten çok önemli görevleri, seçim sürecinde yorulmadan, dinlenmeden, gık bile demeden çok büyük bir özveriyle, kendinizden bir şeyler katarak tamamladınız. Tüm ilçelerimizdeki çalışmalardan bir razıyız. Sizlerden de razıyız. Hakkınızı helal edin. Biz helalleşmeyi Recep Tayyip Erdoğan gibi yapmıyoruz. Bu helalleşme onun otoriter rejimine uyduruk bir kılıf bir kamuflajdır. Biz sizlerin istekleri doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz Atatürk’ün devrim ve ilkelerini sürdürecek ve onları herkesle paylaşacak tek partiyiz. Ve bu partinin artık yönetim kademesinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Ve bu nedenle iktidar isteği ve idaresini samimiyetle ortaya koyuyoruz. Biz artık sadece yerinde sayan olmak istemiyoruz. Partimizi iktidara taşıyan olmak istiyoruz. Herkes de iradesini ortaya koymuştur. İçimizde veya dışımızda bu konuya engel olacaklara karşı herkes kararlıdır. Bu konuda biz hepinizin desteklerini hissediyoruz. Bundan böyle CHP’nin bütün il, ilçe ve belde teşkilatları 365 gün dinamik olacak ve çalışacaktır” diye konuştu.

Biz Kendimizi Anlatamadık

Kaleli, Türkiye’nin geldiği durumun ortada olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’de ciddi bir otoriter sıkıntısı artık tehlike sinyalleri vermiştir. CHP’nin, 2002 yılında Başbakan olmasının yolunu açan Recep Tayyip Erdoğan formülünü artık meclisinde uyguluyor olması lazım. 3 milletvekili hesabı ile 330’a varmak için gündem değiştiren AK Parti iktidarı, bu arada vatandaşa hissettirmeden faizleri arttırdı. Dikkat ederseniz gündem bilinçli bir şekilde değiştiriliyor. Bunu halkımıza tam olarak anlatamıyoruz. Çünkü karşımızdaki güç, medyayı da ve bizleri de yeterince konuşturmuyor, susturuyor. İşimiz zor, yolumuz uzun. Akli selim olmak gerekiyor. Bizler çok çalışmak zorundayız. Bundan başka bir yolumuz yok. Anlatmak, yılmamak, rehavete kapılamamak durumundayız. Öte yandan vatandaş bizi siyasete kavgacı bir görüntü ile görmemesi lazım. Biz halkımıza onlar için mücadele ettiğimizi anlatabilir konumda olmamız lazım. Biz doğrular için mücadele ettik. Ancak kendimizi anlatamadık. Türkiye gerçekten önemli bir tehlike ile yüz yüze.”

“Anayasa Mahkemesine Başvurduk”

İşlerinin zor olduğunu vurgulayan Kaleli; “CHP olarak biz özellikle kadınlarımıza çok güveniyor ve inanıyoruz. Kadınlar seçim süresince bizlere çok destek oldular, çok iyi temsil ettiler. Artık belirleyici kitle kadınlar. 500 bin kişi gibi bir ordunun karşısındayız biz. Sizleri kutluyoruz, bütün örgütleri kutluyoruz. O kadar zorluklara rağmen İnegöl engelli bir aday çıkardı. Bizim için İnegöl’ün böyle bir adayının olması da gurur verici. Karşınızda yine İnegöl kökenli karşı partiden bir adayda vardı. Sizin işiniz zordu, kolay değildi. Ama buna rağmen Türkiye’nin her yerinde oyunuzu arttırdınız. Çalışmalarımızı sürekli hale getirmek zorundayız; ama gündemi saptıran, bizleri susturan, konuşmamızı engelleyen bir güçle karşı karşıyayız. Vatandaşa anlatmak konusunda zordayız. İşin böyle bir gerçeği var. Odaların ortadan kalkması için mücadele eden AK Parti’ye karşılık Cumhuriyet Halk Partisi odaları korudu. Anayasa mahkemesine biz başvurduk. Anaysa mahkemesine her başvuruşumuz da sanki CHP yargıyı vesayet altında tutuyormuş gibi anlaşıldı. Oysa biz çok iyi konular için Anayasa mahkemesine başvurduk. Bunlardan bir tanesi kadının sigortalanmasıydı. Kadının sigortalanması için eşinin ölmesi gerekiyordu. Biz bunu kadın haklarına saygısızlık olarak gördük ve anayasa mahkemesinden kararını çıkarttırdık. Türkiye’de yasalar bu şekilde işledi” dedi.

“Karşımızdaki Yılmayan Büyük Güce Rağmen Çalıştık”

Sena Kaleli, AK Parti’nin büyük bir güç olduğunu belirterek,  “Bunun için mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye’nin içinde bulunduğu bu anlayıştan kurtulması için elimizden geleni yapacağız. Ama ne yazık ki vatandaşlarımızı bu konuda ikna etmekte çok zorlandığımız da ortada. Karşınızdaki yılmayan büyük güce rağmen çalıştınız. Sizlerin yılmamasını istiyoruz. Biz sizlerin, partimizin doğru olduğunu görüyoruz. İktidar için gayretlerimizi sürdüreceğiz. CHP herkesin partisi. Sözleşmeli çalışanlar seçimden 1 hafta önce kadroya alındı. CHP tarafından bazı sözler de etkili oldu ki bu yapıldı. 4-B, 4-C, askerlik, intibak yasasının takipçisi olacak. Demokrat bir anayasa olması için de elimizden geleni yapacağız.”

“Şahin Bizim Yanımızda Yer Alacak Mı?”

Sena Kaleli’nin ardından konuşan Bursa Milletvekili Kemal Ekinci ise; “Benim söylemek istediğim konulardan biri şu, 12 Haziran’dan beri konuştuğum bir tek şey var: her oyumuz çok değerli ve her oyumuz çok zor şartlarda alınıyor. Karşımızda bir iktidar var, karşımızda bir vali var,  karşımızda bir kaymakam, il özel idaresi var, basının belli güçleri var. Bizde kim var; İnegöl’ün seçkin insanları var. Şimdi bizim her aldığımız oyun çok büyük bir emeği var. Ayrıca; korku imparatorluğu yaratıldı. Soruyoruz bakkala, muhtara, esnafa; hepsi baskı altındaydı. Bu nedenle CHP olarak İnegöl’de aldığımız oyların hepsinin tek tek önemi var. 12 Haziran’da kadınlarımız bu işe el atmış ve başarmıştır. Bütün kadın teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. “dedi.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32