www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

VATANDAŞIN KADERİ MECLİSİN ELİNDE

VATANDAŞIN KADERİ MECLİSİN ELİNDE

Dış cephe ödemeleri ve asfalt katılım payları dün gerçekleştirilen meclis toplantısında masaya yatırıldı. Dış cephelerde ödeneğin yüzde 50´lik payı vatandaşa bırakılırken, 2013 ve sonrası asfalt katılım paylarıyla alakalı konu ise Belediye Meclisinin inis

 

Dün gerçekleştirilen İnegöl Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı´nda cephe düzenleme çalışmaları ile ilgili görüşülen takrir maddesi esnasında bir konuşma yapan Başkan Aktaş, ?Bu işlem 2011´de yapıldı. Tutanakları inceledik fakat karar verilen yüzdelik oran tutanaklarda hiç geçmiyor. Eski meclis üyesi arkadaşlarımıza sorduk. Yüzde 50´yi konuştuk diyorlar ama tutanaklara geçmemiş. Dolayısı ile yüzde 50 katılım bedellerinin 2 yıl vade ile 4 taksit şeklinde alınması hususunu oran olarak geçmemiz gerekiyor. Bu nihayetinde daha önce konuşularak kararı alınmış ama sırf yüzdesi yazılmadığı için bugün yeniden gündemimize geldi? dedi.

 

ASFALT KATILIM PAYI

MECLİSİN İNİSİYATİFİNE KALDI

Asfalt katılım paylarının tahsilatının geciktiği söylentileri üzerine konuşan Aktaş, ?Bunları hesaplamayla alakalı 3 tane birim var. İmar ve Şehircilik, Fen İşleri, Mali Hizmetler? Bu noktada bizim bir çırpıda bu işi halletmemiz mümkün değil, hesabı kitabı ancak 1,5-2 senede bitiyor. Bundan sonra asfalt bedelleri ile ilgili ne olacak? Bunlar 2011´e aitti. Şimdi 2012 dağıtılacak. 2013 ve sonrası ise TBMM kararı sonucu Belediyelere bırakıldı. Öncesiyle ilgili bir şey yok ama sonrasıyla ilgili alınan kararla inisiyatif Belediye Meclislerine bırakıldı. 2013 ve sonrası ile ilgili konuyu hep beraber görüşüp karara bağlayacağız? şeklinde konuştu.

 

BÜYÜKŞEHİR YÜZDE 35 ALIYOR, İNEGÖL YÜZDE 50

MHP´li Meclis Üyesi İsmail Karaman ise, ?Ana caddeleri sorumluluk sahibi olan Büyükşehir Belediyesi´nde cephe konusunda yüzde 35´ini vatandaş, yüzde 65´ini Büyükşehir Belediyesi ödüyor. Son aylarda da Büyükşehir´e devrettiğimiz caddelerle ilgili aynı oranlar devam ediyor. Eğer yüzde 50 olursa yeni yapılacak çalışmayla bu çalışma arasında ciddi bir fark olacak. Burada yeni yapılacak çalışmalara uyumlu olması açısından oranların korunmasını teklif ediyorum? diye konuştu.

 

YÜZDE 50´LİK DİLİM VATANDAŞÇA BİLİNİYOR

Son olarak söz alan AK Partili Meclis Üyesi Berat Ertopuz, ?Oradaki sakinlerden meclis üyesi olan Asuman hanımefendiye sorduğumuzda ?Bizden yüzde 50 alacaktınız, ne zaman alacaksınız´ dedi. Tüm sakinler yüzde 50´yi biliyorlar. Bunun böyle kalmasını istiyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Görüşmelerin ardından tahsilatların yüzde 50 belediye, yüzde 50 vatandaş şekilde uygulanması MHP grubunun 7 ret oyuna karşılık AK Partili üyelerin oy çokluğu sonucunda kabul edildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19