www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Vatandaşlar fiyatlardan memnun

Vatandaşlar fiyatlardan memnun

Sebze ve meyve fiyatlarındaki düşüş hem pazarcı esnafının hemde alışverişe gelen vatandaşları memnun etti.

İnegöl Mahmudiye Mahallesinde kurulan ve İnegöl´ün en büyük pazarlarından biri olan Pazartesi pazarına bu hafta da yoğun talep vardı. Uygun fiyatlı ürünler vatandaşın yanı sıra pazarcı esnafını da memnun etti. Sonbahar mevsimini yaşadığımız şu günlerde Pazar tezgahlarında yerlerini alan kış sebze ve meyvelerin yanı sıra yaz sebze ve meyvelerinin devam etmesi nedeniyle vatandaşlar bu durumdan oldukça memnun olduklarını dile getirirken, vatandaşlar fiyatların kış aylarında da bu kadar uygun olmasını beklediklerini ifade ettiler.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut yapmış olduğu açıklamada; ?Yaz aylarının sonuna geldiğimiz şu günlerde, Yaz sebzeleri ve yerli malları bitmek üzere. Antalya´dan ufak ufak meyve sebze gelmeye başladı. Fiyatlarda ufakta olsa Antalya´dan gelen meyve sebzelerde fark olacak. Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde meyve ve sebze fiyatları otomatik olarak yükselecek. Yenişehir´de bunlar bitti, Eskişehir´de ve Kemalpaşada domates bitti. Artık meyve ve sebze Antalya´dan gelmeye başladı ama şuan da yerli malı ne var? Derseniz; Ispanak, pırasa, meyveler var. Elmadır, armuttur, muşmula gibi meyveler var. Kış meyvesi olarak, mandalina, portakal gibi kış meyveleri ufak ufak gelmeye başladı. Turfandalar bitti, İzmir mandalinası başlıyor. Fiyatlar ürünlerin kalitesine göre biraz iyi olacak. Meyve ve sebze fiyatlarında dediğimiz gibi biraz yükselme olacak. Bunun geçen seneki gibi yüksek olacağını zannetmiyorum. Geçen sene ki hava şartlarından dolayı, ürün noksanlığından dolayı, seçim dönemi falan derken, tanzim satışları falan derken fiyatlar yüksekti ama bu sene aynı şekilde olacağını zannetmiyorum. Allah´a şükür bu sene hava şartları güzel geçti ve meyve sebze yeteri kadar mevcut ve fiyatlar şuanda normal gidiyor.? İfadelerini kullandı.

Pazarın En Pahalısı Hurma

Pazar tezgahlarının en pahalı meyvesini de açıklayan İnegöl Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut; ?Pazarın en yüksek fiyatlı meyvesi, cennet hurması dediğimiz hurma olarak satılıyor. Fiyatı 6 Lira ile 6,5 Lira arasında değişiyor. Mandalinada ise en kalitesine göre fiyatlar değişiyor. Kaliteli mandalinayı 4 Liradan aşağı fiyata almak mümkün değil ama bugün 1,5 Liraya da mandalina var 2 Liraya da mandalina var. Domateste ise 1,5 Lira ile 3,5 Lira arasında değişiyor.? Şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00