VATANDAŞ TEZGÂHA GELMEDİ

VATANDAŞ TEZGÂHA GELMEDİ

İnegöl Belediyesi tarafından şehrin muhtelif bölgelerinde bulunan 17 adet tek tip kavun karpuz tezgâhlarının ihalesine ilgi görmezken, yalnızca 6'sı kiralanabildi.

Dün Sani Konukoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ihaleye çok az sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 3 SEZONLUK 7 BİN 200 TL

İhale sonrası konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Güngör Sabri Günaydın; Şehrin muhtelif yerlerinde 17 adet sergi yeri için kiralama ihalesi yapılmıştır. Bu ihalede 17 yerden 6'sı için teklif alınmıştır. Her bir sergi 15 metrekare olarak planlanmıştır. İhalenin 3 sezonluk toplam muhammen bedeli 7 bin 200 TL'dir. Her bir sezon 1 Mayıs-31 Ekim tarihleri arasını kapsar. Sergiler kent estetiğine zarar vermeyecek şekilde tek tip olarak modernize edilmiştir. Oluşturulan kavun, karpuz sergileri İnegöl Belediyesi'nin denetiminde olacaktır. Sergiler kamu alanları içerisinde, yaya ve araç trafiğini engellemeyecek şekilde yerleştirilecektir” dedi.

 DERME ÇATMA YERLERDE SATIŞA MÜSAADET EDİLMEYECEK

Muhammen bedelin 3 bin 600 TL'sinin sabit sergi yeri maliyeti olduğunu belirten Günaydın, Kalan kısım üzerinden aylık kiranın açık arttırma suretiyle ihalesi yapılmıştır. Bu yerlerin haricinde derme çatma, baraka ve çadırlarda satışa müsaade edilmeyecektir. Özel mülkiyetteki arsalarda satış yapmak isteyen ve gerekli belgelere haiz olan esnafımız belediyemizden projesinin almak üzere aynı şekilde aynı tip yapmak şartıyla satış yapmasına müsaade edilecektir” şeklinde konuştu.

 AMACINA AYKIRI BİR İŞLEM OLMAYACAK

İhaleye iştirak eden katılımcılara teşekkür eden Günaydın; Amacına aykırı bir işlem olmayacaktır. Kavun ve karpuz satılacak. Sezonluk olacak. Sezonun haricinde devam konusunda bir istek kabul edilmeyecek. O zaman manava dönüşecek” ifadelerini kullandı.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07