www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Vatan sevdası engel tanımadı

Vatan sevdası engel tanımadı

Engelliler Haftası nedeniyle temsili olarak bir gün askerlik yapacak engelli gençlere vatani görevlerini yapmadan önce eğlence düzenlendi.

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı Hikmet Şahin Kültürpark'ı içerisinde bulunan Nikâh Dairesi önünde kurulan alanda 1 günlük temsili askerlik vazifeleri yapacak olan engelli gençler için kına gecesi eğlencesi düzenlendi. Programa; , Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, MHP Bursa Milletvekili Adayı Fikret Fidan, engelli gençlerin aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 42 ENGELLİ GENÇ ASKERE GİDİYOR

Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Murat Gültekin, Garnizon Komutanlığı'nın organizesi ile derneğin ve Belediyenin katkıları ile 42 gencimiz pazartesi saat 07.00'da Jandarma Komutanlığı önünden askere gidecekler” dedi

 HER EVİN BİR HİKÂYESİ VAR

Her evde bir hikâyenin olduğunu belirten Gültekin, Burada 100'e yakın engelli kardeşimiz var, yani 100 evde 100 ayrı hikaye var, ama bugün 2004 yılında merhum Hikmet şahin ve o dönemin milletvekili Burhan Bey'in de destekleri ile Özel Eğitim Merkezi Okulumuz ilk defa Bursa ilçeleri içerisinde İnegöl'e kurulması kararı alınıştı. O günden bugüne çalışmalar devam ediyor. Aileler artık engelsiz yaşamanın sevincini yaşıyorlar. Ben annelerimizin anneler gününü kutluyor, ellerinden öpüyorum. Gençlerimiz eğlenecekler, sonra kınaları yakılacak” şeklinde konuştu.

 MANGAL PARTİLİ ASKERLİK

Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Uludağ'da mangal partisi yapılacağını ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Emre Can Bey de burada. Salı günü nasip olursa Büyükşehir Belediye Başkanımızın hem teleferik turunda hem de Uludağ'da mangal keyfi yapacaklar. Murat Gültekin her şeyi anlattı. Özellikle anneler çok sıkıntılar yaşadı. Okulumuz 7 tane rehabilitasyon merkezimiz ve bu onun ile alakalı yüzlerce öğretmenimiz var. Güçlü devlet olmak bu demek… Ben babalara ama özellikle de annelerin ellerinden öpüyorum onlar çok özel anneler” diye konuştu.

 BİR GÜNLÜK ASKERLİK ÖMRE BEDEL

Bir günlük temsili askerliğin gençler için bir ömre bedel olduğunu ifade eden Kaymakam Ali Akça ise, Bu güzel gecede sizler ile birlikteyiz. Yarın Anneler Günü… Bizlere can veren, bizleri dünyaya getiren annelerin ellerinden öpüyorum. Bu akşam burada ülkemiz için, ordumuz için çok önemli bir etkinlik gerçekleşmekte. 42 vatan evladımız askere gitmek için buradalar. O kadar candanlar ki o kadar içtenler ki o kadar arzulular ki onların bu içtenliğine şapka çıkarıyorum. İnşallah çocuklarımız Pazartesi günü bir günlüğüne temsili askerlik uygulaması için gidecekler sonra teskere alacaklar. Bu kardeşlerimiz bir gün askerlik yapacaklar ama onların zihin algısında ömür boyu askerliğe eş değerlerdir, onlar en büyük askerlerdir” ifadelerini kullandı.

 ŞAHİN'DEN MECLİSE DAVET

İnegöl'ün güzel adetlerinden birini icra ettiklerini aktaran AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Hüseyin Şahin, İnegöl'ün çok güzel adetlerinden birini burada icra ediyoruz. Bu gece askerlerimizin kına gecelerini icra ediyoruz, sonra asker olacaklar. Bir Türk evladına da bu yakışır. Hoca hanım benden ricada bulundu biz meclisi gezmek istiyoruz dedi. Meclis yasal olarak 1 Ekim'de açılıyor, 1 Ekim'den sonra sizleri mecliste ağırlamak istiyoruz, bu davetimi kabul ederseniz çok sevinirim. Allah o güne bizi eriştirirse sizleri orada ağırlamak istiyorum. Allah bize daha güzel günler göstersin istikrarımızı da bozmasın” açıklamalarında bulundu.

 Yapılan açıklamaların ardından engelli gençler çalan çiftetelli müzikleri ile doyasıya eğlenirken ilçe protokolü de gençlere eşlik etti.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19