VATANSEVER MEDYA DA PKK İLE SAVAŞMALI

VATANSEVER MEDYA DA PKK İLE SAVAŞMALI

Şerif Gürbaş`ın 4 Eylül 2012 Tarihli Köşe Yazısı

1-BEYTÜŞEBEBAP YAKINLARINDA ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Beytüşşebap’ta HPG’lilerin baskın sonucu çıkan çatışma da şimdiye kadar en az 10 asker ve polisin yaşamını yitirdiği, 7 asker ve polisin yaralandığı açıklandı.

2-SALDIRIYA UĞRAYAN KÜRT ÇOCUKLAR ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde çalışan 6 Kürt işçi, kaldıkları evin ırkçı bir grup tarafından saldırıya uğramasının ardından beldeden ayrılmak zorunda kaldı.

3-POZANTILI ÇOCUKLAR;  BİZE BIRKTIKLARI TEK ÇARE DAĞA ÇIKMAK

Mersin’de gözaltına alınan Pozantı cezaevi mağduru çocuklar, polisin kendilerine ajanlık dayatmasında bulunduğunu belirterek, İHD’ ye başvurdu. Çocuklar; “bize bıraktıkları tek çare dağa çıkmak” dedi.

4-DİYARBAKIRLI ARICILAR; KİMYASAL SİLAHLAR NEDENİYLE ARILARIMIZ ÖLDÜ

Kulp İlçesinin Yaylak Köyünde yaşayan yurttaşlar, son dönemde artan operasyonlar nedeniyle arılarının öldüğünü söyledi.

5- DERSİMİN DÖRT TARAFI YANIYOR

Dersim il ve ilçelerindeki ormanlık alanlar,  karakollardan açılan ateş ve helikopterler tarafından yapılan bombardıman nedeniyle günlerdir yanıyor.

Yukarıda sadece başlık ve spotuna yer verdiğim haberler, terör örgütü PKK yanlısı bir haber ajansına ait.  Irkçı ve provakatif haberleriyle Kürt halkı ile Türk halkının arasını açmaya çalışan,  haber Ajansı, öylesine yanlı yayın yapıyor ki, Kürt halkını resmen devletine karşı kışkırtıyor.

Haberlerinde eli kanlı teröristlere gerilla diyen, çatışmada şehit olan güvenlik güçlerini, yaşamlarını yitirdiler şeklinde duyuran PKK yanlısı haber ajansı,  Kürt vatandaşlarının batı şehirlerinde ırkçı saldırılara uğradığını ve memleketlerine dönmek zorunda kaldıklarını iddia ederek, Kürt halkını Türk milletine düşman yapmaya çalışıyor.

 Hangi suçtan hapse girdiklerini yazmayan, ama mağdur olduklarını iddia ettiği çocukların, güya dağa çıkmaktan başka çarelerinin kalmadığını yazarak, adeta terör örgütü PKK’nın politikalarına çanak tutan haber ajansı, Türk Silahlı kuvvetlerinin bölücülerle yaptığı mücadeleyi görmezden gelerek, operasyonların çiftçilere zarar verdiğini ve ormanlık alanların helikopterlerden ve karakollardan açılan ateş sonucu günlerdir yandığını iddia ediyor.

Güneydoğu illerinde bu ve  buna benzer birçok medya kuruluşu var ki, terör yanlısı haberleriyle sürekli bölücü PKK’nın propagandasını yapıyorlar.

Sözün özü PKK Terör örgütü dağdaki, şehirdeki, meclisteki ve basındaki eşkıyalarıyla topyekün bir mücadelenin içerisine girmiş, vatanı bölmeye, 73 milyonu ayrıştırmaya çalışıyorlar. 

Bölücü basına  karşı Türkiye’nin dört bir yanında yayın yapan irili ufaklı tüm medya kuruluşlarının da, yayın politikalarını devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünden yana geliştirmeleri kaçınılmaz olmuştur.

Özellikle PKK’nın meclisteki siyasi uzantıları BDP’ye ait hiçbir haber ve açıklamaya yer verilmemelidir. BDP’li vekillerin Türk- Kürt düşmanlığını körükleyen söylemleri basında asla yer almamalıdır, onlar hiçbir şekilde muhatap kabul edilmemelidir, taki “PKK terör örgütüdür” diyene kadar.  Yine tüm vatansever medya kuruluşları PKK’nın iç yüzünü yazılı ve görsel medyayı kullanarak anlatmalı, Kürt Türk kardeşliğini pekiştirecek yayınlar yaparak,  terörün bitmesine, acıların dinmesine vesile olmalıdır.

Yoksa iktidarın çeşitli ekonomik ve sosyal politikaları, askeri operasyonlar ve gözaltılar, PKK hainlerini bitirmeye, terör sorununu çözmeye yeterli olmayacaktır. 

 



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54