VAY VİCDANSIZ VAY

VAY VİCDANSIZ VAY

Devletten aldığı 3 aylığı ile geçinmeye çalışan 77 yaşındaki Reyhan Atmaca, geçtiğimiz yaz 32 gün çalıştığı tarladaki yevmiyesini, yaklaşık 1 yıldır alamadığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Alanyurt’ta oğluyla birlikte yaşayan 77 yaşındaki Reyhan Atmaca, 3 aylığı yetmediği için yazın tarlaya çalışmaya gitti. 32 gün çalışan ve çalıştığı her günün fişini biriktiren yaşlı kadın, 1 yıldır alamadığı 32 günlük yevmiyesi için savcılığa başvurdu.

 Kendisini sürekli beklettiklerini ve parasının verilmediğini öne süren Reyhan nine, 32 gün çalıştığının ispatı olarak elindeki fişleri gösterip, 800 lira alacağının verilmesini istedi.

Kendisini Mesudiye’de tarlada çalıştırıp parasını vermediğini iddia ettiği Bahattin ismindeki kişiyi savcılığa bildirdiğini belirten Reyhan Atmaca, parasını alabilmek için Kaymakamlığa da giderek yardım istedi.

20 YILDIR TARLADA ÇALIŞIYORUM

Alanyurt Dağıstan sitesinde kiracı olarak ikamet ettiğini ifade eden 77 yaşındaki Reyhan Atmaca, başından geçen olayı anlattı. “3 ayda bir yaşlılık maaşı dışında başka bir gelirim yok. Maaşım yetmediği için yaz aylarında mevsimlik işçi olarak çalışıyorum. Geçtiğimiz yıl yaz mevsiminde Bahattin denilen kişinin sebze tarlasında çalıştım. 800 lira üstünde alacağım var. Halen paramı vermedi” dedi.

1 YILDIR PARAMI ALAMADIM

Tarlada günlük çalıştığı için mevsimlik işçilere verilen tarla sahibinin üzerinde ismi yazılı 32 adet fişi gösteren Atmaca, “Benim paramı vermiyorlar. Fişlerim elimde kaldı. Parayı alsam elimde bu fişler olmazdı. Bana bir tarih vermiyor paramı vermek için. Vereceğim vereceğim deyip başından savıyor. 1 yıldan bu yana paramı alamadım” diye konuştu.

ÇALIŞARAK KAZANDIM

Ayak parmaklarını göstererek 20 yıldan bu yana ayak parmaklarındaki rahatsızlığa rağmen tarlalarda çalıştığını söyleyen Atmaca, “Ben hakkımı çalışarak veriyorum. Ama benim hakkım olan ücreti vermiyor” diyerek tarla sahibini şikâyet etti.

ÇAREYİ RESMİ MAKAMLARDA ARIYOR

Yaklaşık bir yıldır ücretini alamayınca son çare olarak savcılığa başvurduğunu söyleyen Reyhan Atmaca, “Bir yıldır alamadığım paradan ümidi kesince savcılığa başvurdum. Bir sonuç çıkmadı. Kaymakamlığa, emniyete başvurdum. Ama halen benim paramı vermiyor” dedi.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32