Vehbi Koç Öğrencilerinden ‘Trampa’ Etkinliği

Vehbi Koç Öğrencilerinden ‘Trampa’ Etkinliği

Vehbi Koç İlkokulu 4-C sınıfı öğrencileri, dün okulda ‘Trampa’ etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında öğrenciler; okudukları kitaplardan, artık sıkıldıkları oyuncaklara kadar her şeyi birbirleri ile takas ettiler.

Vehbi Koç İlkokulu 4-C sınıfı öğrencileri, Sosyal Bilgiler dersinde ‘Geçmişimi Öğreniyorum’ ünitesi kapsamında dün okulda ‘Trampa’ etkinliği gerçekleştirdi.

Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren 4-C sınıf öğretmeni Ahmet Tunç; “Vehbi Koç İlk Okulu 4-C sınıfı olarak bugün Sosyal Bilgiler dersimizin Geçmişimi Öğreniyorum ünitesi ile ilgili ‘Trampa’ adlı etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Anadolu’da alış verişin bir zamanlar nasıl yapıldığını yaparak ve yaşayarak öğrenelim istedik. İşte bu bağlamda öğrencilerimiz okudukları kitapları, oynamaktan sıkıldıkları oyuncaklarını bir birleriyle takas ettiler. Bir zamanlar Anadolu’da olduğu gibi yumurta ile alış veriş yaptılar. Öğrencilerimiz parasız alış verişin heyecanını yaşadılar. Velilerimizde çocuklarıyla beraber aynı heyecanı yaşadılar. Onlarda okudukları kitapları değiştirdiler” dedi.

Projenin bir diğer amacının da okunan kitapları tozlu raflardan indirmek olduğunu kaydeden Tunç, “Eski kitapları daha çok öğrencimizle buluşturalım, yardımlaşma ve dayanışma kültürümüzü pekiştirelim istedik. Para olmadan da neleri başaracağımızı gösterelim istedik. Bu projemizi de Sabancı Üniversitesi ‘Eğitimde İyi Örnekler Konferansına’ sunduk. Öğrencilerimizin emekleriyle yoğurdukları bu projeleri yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca okulumuzun diğer sınıfları da bu projemizde bize katkı sundular. Ben bu öğrencilerimize ve destek sunan değerli meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bize her zaman destek olan idarecilerimize ve değerli velilerimize bir kez daha öğrencilerim ve şahsım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50