www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

VELİLER İSYANDA

VELİLER İSYANDA

Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü´ne taşınacağı bilgisi velileri isyan ettirdi. Okul Aile Birliği Başkanı Engin Eroğlu, ?Gerekirse çocuklarımızı okuldan alırız? dedi.

Okul önünde toplanan veliler, okullarının kampüse taşınmasının kabul edilemez olduğunu belirterek karara tepki gösterdiler.

Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü´ne taşınacağı bilgisinin gündeme gelmesi ile oluşan tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Okul önünde kararı protesto ederek imza toplayan veliler gerekirse çocuklarını okuldan alacaklarını ifade ettiler.

EMRİVAKİ BİR KARAR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Engin Eroğlu, ?Okul Aile Birliği ve okul velileri olarak okulumuzun Hacı Sevim Yıldız kampüsüne taşınacağını öğrendik. Sebebinin de tüm meslek liselerinin kampüse taşınması olduğunu ifade ettiler. Baktığımızda Kız Meslek Lisesi taşınmıyor, Endüstri Meslek Lisesi´nin bir kısmı taşınmıyor, Sağlık Meslek Lisesi taşınmıyor. Taşınmayan okulların sebebinin de devletle yapılan protokol gereği olduğu söyleniyor. Demek ki bu iş amacına ulaşmıyor. Olay meslek liselerini oraya taşımak değil. Gerçekten böyle bir şey varsa boynumuz kıldan ince ama olay emrivakiye geliyor, yaptım oldu. Seneye de o zaman yetkililer ?bu okulu burada beğenmedik, başka yere taşıyoruz´ deme lüksüne sahipler. Okulumuzu şehir içinden 14 kilometre ileride şehir dışına taşıyorlar. Bu bizim için çok büyük bir külfet. Ulaşım sorunu var. Bu sorunun devlet tarafından karşılanacağı söylendi ama burada maddi olay 2. planda. Köyden gelen öğrencilerimiz var. Zaten buraya 1 saatte geliyorlar, oraya gitmek için de 30-40 dakika harcayacak. Yani 1 saat daha erken çıkmak zorunda kalacak. Oradaki bir spor lisesi bizim okulumuza geliyor, bizim okulumuz spor lisesi binasına gidiyor. Spor lisesinin mevcudu 200-250, bizim okulumuzun mevcudu 450. Oradaki derslik sayısı 14, bizim derslik sayımız 18. 18 derslikli 450 kişilik okulu orada 14 derslikli 200 kişilik bir okula sokmaya çalışıyorsunuz. Öğrenciler sıkış tepiş olacak. Spor lisesi buraya gelecek, burada okulun yarısı boş kalacak, yazık günah. Spor lisesine bugün en düşük puanlı bir öğrenci gidebilirken Ticaret Lisesi´ne 370 puandan aşağı öğrenci gidemiyor. Böyle bir öğrenciyi oraya gönderiyoruz. Bundan sonra kimse oraya öğrencisini göndermek istemeyecek. Böyle bir muamma var.?

MESLEK LİSELERİNİ BİR ARAYA TOPLAMIYORSUNUZ!

?Spor lisesi okul aile Birliği tarafından velilere gönderilen bir mesaj elimize geçti. Mesajda; ?Müjde. 3 yıldır verdiğimiz emekler karşılığını buldu. Saime Sultan Ticaret Lisesi´nin yerine taşınıyoruz. Bununla alakalı bize vadettiğiniz bağışları okulumuza yatırmanızı bekliyoruz´ deniyor. Spor lisesi 3 senedir kulis mi yapıyormuş buraya taşınmak için. Hoş şeyler değil. Tüm velilerin kafası karışık, bize doğru düzgün bilgilendirme yapılmıyor. Biz bunları basından öğreniyoruz. Kendi çabalarımızla öğrenmeye çalışıyoruz. Birisi çıkıp bize bu okulun oraya gitmesinin, oradaki spor lisesinin buraya gelmesinin mantığını anlatsın ama bize meslek liselerini bir yere topluyoruz demesin. Meslek liselerini bir yere toplamıyorsunuz, öyle yapsanız sağlık meslek de gider endüstri meslek de gider kız meslek de gider. Gitmiyorsa bu meslek liselerini bir araya toplama değildir, bu tamamen Ticaret Lisesini oraya götürmedir. Biz buna kesinlikle karşıyız ve istemiyoruz. İmza topluyoruz, dilekçe şeklinde şikâyetimizi yapacağız. Çocuklarımız da oraya gitmek istemiyorlar. Gerekirse çocuklarımızı okuldan alacağız? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00