VELİLER EK KONTENJAN İSTİYOR

VELİLER EK KONTENJAN İSTİYOR

TEOG puanına göre merkezdeki liselere yerleşemeyen ve bu nedenle de farklı il ve ilçelerde eğitim görmek zorunda kalan İnegöllü öğrencilerin velileri, ulaşım ve diğer giderlerin bütçelerini zorladığını belirterek, İnegöl`deki okullarda ek kontenjan açılma

Yeni sistem TEOG, yani temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınavlarının tamamlanmasının ardından okul tercihlerini A ve B grubu olarak iki başlıkta sıralayan öğrencilerin bir kısmı, puanlarının yetersizliği, ya da okul kontenjanlardaki yetersizlik nedeniyle şehir dışındaki okullara gitmek zorunda kaldı.

Bursa ve çevre ilçelerdeki okullara gitmek zorunda kalan öğrencilerin yaşadıkları sıkıntılar bir tarafa, asıl sıkıntıyı veliler çekiyor.

Ulaşım ve öğrencilerin diğer harcamalarının ekonomilerini bozduğunu kaydeden birçok veli, İnegöl`deki okullarda yeni kontenjanların açılmasını istiyor.

İlçe milli eğitim müdürlüğü yetkililerinin yaşadıkları soruna mutlak çözüm bulmasını isteyen veliler, şayet ek kontenjan açma konusunda bir çözüm bulunamaz ise şehir dışında okuyan öğrencilere burs verilmesinin sağlanmasını istiyor.

 

 



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24