www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Velilere sağlıklı beslenme semineri

Velilere sağlıklı beslenme semineri

Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsünde eğitim ve öğretim çalışmalarını sürdüren Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde velilere yönelik "Sağlıklı Beslenme ve Diyabet" konulu bir seminer düzenlendi.

Semineri veren İnegöl Beslenme ve Diyet Danışmanlık Merkezi Diyetisyeni Çiğdem Cılum velilere hitaben, ülkemizde yaşam tarzının hızla değişmesi sonucunda obezitenin halk sağlığını önemli ölçüde tehdit ettiğini ve sıklığı giderek artan bir sorun haline geldiğini, çözümün sağlıklı, enerji yoğunluğu az yiyecek ve içeceklerin tüketilmesi, enerji yoğunluğu fazla olan yiyecek ve içeceklerin azaltılması ile sağlanabileceğini belirtti.

Diyetisyen Çiğdem Cılum ayrıca beslenmede denge ve çeşitliliğin önemsenmesi, hiçbir besinin tek başına mucizevi özelliğe sahip olmadığı gibi, suçlu da olmadığının unutulmaması gerektiğini, bedinlerin sindirilmeyen kısımlarının diyet posası olduğunu, posanın tokluk hissinin oluşması ve bağırsakların düzenli bir şekilde çalışmasında etkili rol oynadığını, kalp hastalıkların8n, obezitenin ve Tip 2 Diyabetin önlenmesinde yardımcı olduğunu, bununla birlikte fiziksel aktivitelerin de yapılması gerektiğini hatırlattı.

Diyetisyen Çiğdem Cılum velilere" Önemli olan sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmenizdir." diyerek seminerini Hipokrat´ın "Yedikleriniz ilacınız, ilacınız yedikleriniz olsun." sözüyle bitirdi.

Okul Müdürü Müslim Serbest, Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında velilere böyle bir seminer düzenlediklerini belirterek Diyetisyen Çiğdem Cılum´a teşekkür ederek ve bir plaket takdim etti.

Haber Merkezi

 



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25