Velilere engelli hakları semineri

Velilere engelli hakları semineri

Nene Hatun Özel Eğitim Uygulama Merkezi 1. Kademe Müdürlüğü tarafından velilere yönelik ‘Engelli Hakları' konulu bir seminer düzenlendi.

Nene Hatun Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta Sosyal Hizmet Uzmanı Mustafa Begeç’in konuşmacı olarak katıldığı seminere Nene Hatun Uygulama Merkezi I. ve II. kademe velileri katıldı.

 

KURUMSAL HİZMETLERİN GELİŞTİRİLMESİ ESAS ALINMALIDIR

Seminerde velilere yönelik konuşan Begeç, engellilerin haklarını bilmemesinden kaynaklı yaşadıkları mağduriyete dikkat çekerek, “Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşmasıyla mümkündür. Bu anlamda, engelli vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Bu nedenle engellilere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir. Devletimizin evrensel ölçülerde engelli bireyleri sahiplenme çabası, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacaktır”  dedi.

 

KAFALARDAKİ SORU İŞARETLERİNİ ORTADAN KALDIRDI

Engelli ailelerini, 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelliler ile ilgili genelge ve yönetmeliklerle ilgili bilgiler veren Begeç, daha sonra ailelerden gelen sorulara tek tek cevap verdi.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04