VELİLERE OBEZİTE SEMİNERİ

VELİLERE OBEZİTE SEMİNERİ

Geçtiğimiz ay öğrencilere yönelik obezite semineri ve eğitimler düzenleyen Şükrünailipaşa İlkokulunda, dün de velilere obezite eğitimi verildi. Veliler, öğrencilerin beslenme alışkanlıkları ve obeziteye karşı korunma yolları konusunda uyarıldı.

Şükrünailipaşa İlkokulu, geçtiğimiz yıl ‘Beslenme Dostu Okul’ unvanına sahip olmuştu. Okul dairesi tarafından öğrencilerin doğru beslenmesi adına yapılan çalışmalar, Mart ayında tüm öğrencilere obezite semineri verilmesi ile devam etmişti. Öğrencilerin ardından dün de Özel Cihangir Hastanesi diyetisyeni Fatih Kişioğlu tarafından okul velilerine yönelik dengeli ve doğru beslenme konularında bilgiler verdi.

Kişioğlu, velileri öğrencilerin obeziteye karşı korunmasına ilişkin alınacak önlemler hakkında bilgilendirirken, okul idaresi tarafından tespit edilen obezite tehdidi altında bulunan öğrencilerin velileri ayrıca uyarıldı.

 

TÜRKİYE HIZLA OBEZLEŞİYOR

Okulun çok amaçlı salonunda yapılan seminer öncesi bir açıklama yapan Şükrünailipaşa İlkokulu Müdürü Özgür Gümüş, “Geçen haftalarda öğrencilerimiz için yapmış olduğumuz obezite konulu bilgilendirmeyi, bu sefer de velilerimiz için yapıyoruz. Hedefimiz bütün velilerimizi obezite konusunda bilgilendirmektir. Bizler Şükrünailipaşa İlkokulu olarak bunu bir sosyal sorumluluk olarak kabul ediyoruz. Geleceğin sağlıklı nesillerini yetiştirmek için buna mecburuz. Artık şunu kesinlikle kabul etmeliyiz ki, Türk toplumu hızla obezleşmekte ve sağlık uzmanları eğer gerekli önlemler alınmazsa gelecekte çok büyük sağlık sorunları ile karşı karşıya kalacağımız konusunda bizleri uyarmakta. Uzmanların bu uyarılarını dikkate alarak gerekli tedbirleri ivedilikle almamız gerekiyor” dedi.

 

OBEZİTE KONUSUNDA VELİLERİN BİLGİLENDİRİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Özellikle öğrencilerin beslenmesi konusunda velilerin bilgilendirilmesinin çok önemli ve gerekli olduğunu ifade eden Müdür Gümüş, “Çünkü çocuklarımız, öğrencilerimiz sabahları okula kahvaltı yapmadan geliyorlar. Bu durum öğrencilerimizin hem sağlıklarını, hem de başarılarını olumsuz yönde etkiliyor. Kaldı ki toplum olarak yeterli ve dengeli beslenmenin ne olduğu konusunda yeterli bilgiye sahip değiliz. İnşallah yaptığımız bu çalışmalar İnegöl’de bir farkındalık meydana getirir diye düşünüyoruz. Temennimiz obezite konusundaki duyarlılığın dalga dalga yayılmasıdır. Bize bu çalışmalarımızda destek veren İnegöl Özel Cihangir Hastanesine ve diyetisyen Mehmet Fatih Kişioğlu beye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Seminerin konuşmacısı Özel Cihangir Hastanesi diyetisyeni Fatih Kişioğlu da velilere dengeli beslenme ve obezite konularında bilgi verdi. Veliler, çocuklarının sağlıklı yaşamları için anlatılanları ilgiyle takip ederken, seminerin ikinci bölümü ise soru cevap şeklinde gerçekleştirildi. Kişioğlu, velilerden gelen soruları yanıtladı.



  • BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,39% -0,15
  • EURO

    34,77% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2435,21% -0,13
  • Ç. ALTIN

    3959,73% -0,51