Velilere Seçmeli Ders Uyarısı

Velilere Seçmeli Ders Uyarısı

Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) Başkanı Naci Köseoğlu, 4+4+4 eğitim sisteminin hayata geçmesiyle Kuran-ı Kerim, Hz. Peygamber (SAV) hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin seçmeli ders olarak okutulacağını dile getirerek, ailelere okullara gide

4+4+4 eğitim modelinin uygulanmaya başlayacağı yeni eğitim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5. ve 9. sınıflarda Kuran-ı Kerim, Hz. Peygamber (SAV) hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin seçmeli ders olarak okutulacağından dolayı veliler 10-12 Eylül tarihleri arasında bu dersleri alması için okullara dilekçe vermesi gerekiyor.

 

Konu hakkında velileri uyarmak için İnegöl Rehber Eğitim ve Kültür Derneği (Rehber-Der) Yönetim kurulu üyesi Murat Tekin ile birlikte dernek binasında basın açıklaması düzenleyen Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) Başkanı Naci Köseoğlu, “28 Şubat döneminin kalıntısı olan zulüm kanunları bir bir kaldırılmakta, halkımız ve geleceğimiz olan çocuklarımız gasp edilmiş eğitim haklarına kavuşmaktadırlar. 28 Şubat post-modern darbe döneminde sırf İmam Hatip Liseleri kapansın diye çıkarılan 8 yıllık kesintisiz eğitim kanununun çöpe atılmasıyla İmam Hatip Liselerinin orta kısımları açılmış ve bu okullarımız halkımızın teveccühüyle eski canlı ve parlak günlerine kavuşmuştur.” dedi.

 

Naci Köseoğlu, “Dini eğitimin İmam Hatip Liseleriyle sınırlı kalmaması, diğer ortaokullarda da okutulması çok gerekli olan Kuran-ı Kerim, Hz. Peygamber (sav) hayatı (siyer) ve Temel Dini Bilgiler` dersleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5. ve 9. sınıflarda seçmeli ders olarak müfredata koyulmuştur. Her Müslüman`ın bilmesi gereken bu bilgileri, zihinlerin taptaze olduğu ortaokul yıllarında öğrenmeleri çocuklarımız için çok önemlidir. Çünkü imanlı, şahsiyetli, ahlaklı, topluma ve insanlara faydalı bir fert olmak için bu dersleri almak ve bu derslerle mücehhez olmak kaçınılmazdır. Ayrıca bu dersleri seçmeleri çocuklarımızın maneviyatı ve ahlakı için önemli olduğu kadar dünyevi ve diğer derslerdeki başarıları için de bir o kadar önemlidir. Çünkü başarı inançtan ve özgüvenden geçer.” dedi.

 

Dilekçe verilmediği takdirde çocukların bu dersleri alamayacağını hatırlatan Köseoğlu, “Bu dersleri seçmek çocuklarımız için külfet değil, maddi ve manevi artı bir değerdir. Seçilerek okutulması tamamen öğrencilerin ve velilerin elinde olan bu derslerden sınıfta kalmada yoktur. Öğrenci velilerinin yapması gereken 10-12 Eylül tarihlerinde bu dersleri çocuğumun okumasını istiyorum diyerek bir dilekçe yazıp okul müdürlüklerine başvurmaları ve seçtikleri bu derslerin yanına (x) koyarak işaretlemeleridir. Seçecekleri derslerin çocukların geleceğini etkileyeceğini bütün velilerimize hatırlatıyor ve anne-babaları bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz.” diye konuştu.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00