VERİLECEK KARAR HAYATİDİR

VERİLECEK KARAR HAYATİDİR

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) kurucu Başkanı ve eski Tümgeneral Osman Pamukoğlu, ?16 Nisan Türkiye için hayatidir. Bu devletin mensubu olan kadın ve erkekler için de hayatidir. Verilecek karar da hayatidir?dedi.

HEPAR İnegöl İlçe Başkanlığı ve ADD İnegöl Şubesi işbirliğinde düzenlenen organizasyonla İnegöl´e gelen Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) kurucu Başkanı ve eski Tümgeneral Osman Pamukoğlu, ?Cumhuriyet ve Atatürk? konulu bir konferans gerçekleştirdi.

2 AY ÖNCEDEN BELLİYDİ

Geçtiğimiz Cuma akşamı Golan Düğün Salonu´nda düzenlenen programda konuşan Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) kurucu Başkanı ve eski Tümgeneral Osman Pamukoğlu, ?2 aya yakın süredir Türkiye´nin muhtelif yerlerini dolaşıyorum. Mecliste görüşmeleri devam ederken, Anayasa değişikliğini içeren 18 maddenin meclisten onay alıp halka sunulacağı belliydi. Her madde tek tek sayılıyordu. İş meclisten geçmeden gezilerime başlamıştım ve bu işin sonunun nereye gideceğini açıklamaya çalışıyordum. İnsanoğlunun 2 tane romanı var, birine halk tarih, diğerine siyasi tarih deniyor. İkisine de baktığımda görülen şu; tarihte adalet yoktur. Cumhuriyeti kurmak hiç kolay olmadı. Biz bugün coğrafi olarak,güvenlik olarak olumsuzluklar yönünden hangi koşullara sahipsek bugünkü bulunduğumuz şartlar bizim 1. Dünya harbine girmeden önceki şartlarımızla aynı gibi. O zaman her şey kötüydü, ordu zayıftı, düyunu umumiye vardı içeride rüşvet, yolsuzluk, adam kayırma almış başını gitmişti?

ANTİK YUNAN´DA BİLE YOK

?İnsanoğlu yeryüzüne geldiğinden beri 2 meselenin peşinden koştu. Güvenlik ve adaletin sağlanması. Önce kabileler vardı. Toplu halde yaşıyorlardı. Sonra daha da büyüyerek aşiretle dönüşüm yaşandı. Git gide en son buldukları kurumun adı ise devlet oldu. Devletler tarih boyunca 3 sistem ile yönetildi. Bunlar monarşi, aristokrasi ve Cumhuriyet. Parlamenter sistem. Cumhuriyetlerin var olması 1789 Fransız İhtilali ile başladı. Kral yok, halk var. Halk kendisini yönetenleri seçecek. Bu arada ideal devlet, ideal cumhuriyet için çalışmalar yapıldı. Bu çalışmaların en yoğun olduğu yerler ise Antik Yunan´dı. Onlar da kendilerine şu soruyu sordular;ideal devlet için nasıl bir anayasa olmalı idi. Anayasa onlara göre de toplumsal mutabakat ile olmalıydı. Yüzde 50´nin kabul ettiği bir anayasa biçimi Antik Yunan´da bile yok.?

GEÇMİŞİMİZDEKİ ACILARI ANLAMALIYIZ

?Birinci Dünya Harbi denilen ve 20 milyon kişinin öldüğü savaşta biz Balkanları 1778 Rus harbi ile kaybettik. Ruslar Yeşilköy´e kadar geldi. Kafkaslar üzerinden de Erzincan´a kadar geldiler. Onları İngilizler ve Fransızlar durdurdu. Kuzey Afrika´yı, Cezayir´i, Tunus´u 1911´lerde kaybettik. Onlar aslında Osmanlı´nın eyaletleri gibiydi. Balkan savaşlarından sonra büyük harp geldi. Biz kimin yanında harbe gireceğimiz konusunda mütereddittik. Kimse bizimle birlikte savaşa girmek istemiyordu. Sonunda mecbur da kaldık Almanların müttefiki olarak birinci harbe girdik. Bu savaş 6 cephede yapıldı. Bu savaşta Avrupa´nın Balkanların altı üstüne geldi. Burada en çok zihne etki eden muhteşem bir zafer olan Çanakkale´dir. Onların İstanbul´a gelişinin önünü kesmek. Yemen´den itibaren bugün ki sınırlarımıza kadar geri çekildik.Kurtuluş Savaşına bakıldığında bir insan bu kadar sabırlı olabilir. Sabretmek? Harp Tarihi, Türk tarihi benim uzmanlık alanım. Ben 16 tane kitap yazdım. Aklıma Mustafa Kemal Atatürk´ü yazayım gelmemiştir. Herşey çok net çünkü çok açık. Ama bu ülkede son yıllarda öyle şeyler oldu ki ben Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili kitap yazmak zorunda kaldım. İşin içine bütün arşivler ile girdiğinizde. Bu nasıl bir irade, nasıl bir sabır dayanamıyor insan. Sakarya Meydan Muharebesi´ne bakıldığına hayret ediyor insan. İnsanlar aç, susuz. Kısıtlı imkânlar. Çarık yok. Çarık bile çok lüks olmuş. Arşivleri açınca 34 bin asker Eskişehir´de çarpışıyor. Bunun 30 bini firar. Tüfeklerini alıp gittiler. Cephede değiller. 4 bin kişi ile çarpıştık. Eğer böyle anlatılmazsa bu acıları anlamak mümkün değil.?

?HALK, KENDİ SEÇTİĞİNİ ZANNETTİĞİ MECLİSİ TEK KİŞİYE VERİYOR?

?90 sene önce Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları monarşiyi sonlandırıp demokrasiyi getirdi. 16 Nisan´daki referanduma baktığınızda bir süre şey konuşmanın Âlemi yok. Halk kendi egemenliğini şeklen meclise veriyormuş gibi yaparken aslında tek kişiye veriyor. Güya kendi seçtiğini zannettiği meclisi tek kişiye veriyor. Denetleme mekanizması kalkmış. Adalet sisteminde de tek adam yapısı. Bundan 5 6 yıl önce bir makale yayınlamıştım. Partinin devleti nasıl kurulur diye. İşler iyi gitmez. Tek bir şahıs bu şeyi kaldıramaz. Terör bitecek diyorlar. Ne olacak ta Terör bitecek. Gökten yıldız mı inecek. Amerika aracı kullanmayı sever. Barzani´de diyor ki barış olacaksa HDP´lileri bırakın diyor. Suriye, Irak, Amerika, NATO adı ile Rusya´yı Karadeniz´den karşılamak için duruyor. Ne yapacaksınız da terörü bitireceksiniz. Gökten vahiy mi gelecek.?

?TÜRKİYE İÇİN HAYATİ BİR TARİH?

?16 Nisan Türkiye için hayatidir. Bu devletin mensubu olan kadın ve erkekler için de hayatidir. Verilecek karar da hayatidir. Burada vicdanen herkesin rahat olması lazım. Asla yanlışa düşmemesi lazım. Şuan da görünen hayırlar önde görünüyor. Çok fazla açık olmamasına rağmen. Yaşama egemen olay olaylardır, insanlar değil. 20 günde her şey olur. 20 gün var. Çok değişik şeyler ile karşı karşıya gelinebilir. Hayır çıkması lazım. Başka türlü olmaz. Bugün tek dostumuz kalmadı. Katar dışında. Avrupa karşımızda ABD karşımızda, Rusya ile ne olduğu belli değil. Dış borç belli. Biz petrolü olan doğalgazı olan topraklara sahip değiliz. Bu ülkede aklı başında olan kimsenin huzuru yok. Zihni çalışan herşey bu işlerin böyle gitmeyeceğini düşünüyor. 16 Nisan´dan sonra evet de çıksa, hayır da çıksa seçim gelecek. 16 Nisan´dan sonra bir takım partiler ve yöneticileri de siyasi arenada olmayacaklar? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,36% -0,34
  • EURO

    34,70% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2397,21% -1,04
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22