VERİLEN DESTEKLER ART NİYETLİ KULLANILDI

VERİLEN DESTEKLER ART NİYETLİ KULLANILDI

Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörlüğünün hizmet binasını ziyaret eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, geçmişte verilen bazı desteklerin art niyetli kullanıldığını ve işin anahtar kelimesinin denetim olduğunu dile getirdi.

 

 

Gerçekleştirdiği ziyaret esnasında konuşan Vali Münir Karaloğlu, “Bizlerde bu kent adına nasıl ki, diğer sektörleri destekliyorsak, tarımsal faaliyetleri de çok önemsiyor ve destekliyoruz” dedi.

 

MERKEZDE YER ALACAK İLLERDEN BİRİ DE BURSA’DIR

Milli ekonominin temelinin ziraatta yapılacak başarılı çalışmalardan geçtiğini belirterek konuşmasına başlayan Vali Münir Karaloğlu, “Kırsal kalkınmanın merkezinde yer alacak illerden biride Bursa’dır. Verimli toprakları bulunan Bursa, tabiat ananın her türlü imkân ve olanaklarını bu şehri yaşayanlara fazlasıyla sunuyor. Bizler de bu kent adına nasıl ki diğer sektörleri destekliyorsak, tarımsal faaliyetleri de çok önemsiyor ve destekliyoruz. Gerçekleşmesine vesile olacağınız projeler ile Bursalı çiftçimizin işini kolaylaştıracak ve çiftçilerimize ekonomik katkı sağlayacaksınız” diye konuştu.

 

İŞİN ANAHTAR KELİMESİ DENETİM

Kurumda görev alanlara, sunulan projelerin denetim safhalarının önemine değinen Vali Karaloğlu, “Bu işin anahtar kelimesi denetim aslında. Geçmişte verilen bazı destekler art niyetli olarak kullanıldı maalesef. Projeli olan işlerde denetim yapanların profesyonel ve çok dikkatli olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

KURUMUN AMACI KIRSAL ALANDA KALKINMAYI SAĞLAMAK

Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren kurum, Bursa’nın da içinde bulunduğu 42 ilde faaliyet gösteriyor. Avrupa Birliği ile işbirliği içerisinde çalışan kurumun amacı, hem Ulusal hem de uluslararası kaynakları kullanarak, kendilerine ulaşan projelere verecekleri desteklerle, kırsal alanda kalkınmayı sağlamak.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07