www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Yabani Güvercinleri Evcilleştirdi

Yabani Güvercinleri Evcilleştirdi

İnegöl´de market işleten 61 yaşındaki Ahmet Türkoğlu, marketinin kapısının önüne inen yabani güvercinleri besleyerek zaman içerisinde gönüllerini kazandı.

Türkoğlu, her gün aralıksız marketinden ayırdığı bulgur türü yiyeceklerini güvercinlerle paylaşıyor. Güvercinlerin marketin çevresine yaptıkları yuvadaki yavruları da unutmayan yaşlı adam, vatandaşları doğa hayvanlarına destek vermeye davet etti.

ONLARI ANLAMALIYIZ

15 yıldan bu yana doğa marketinin kapısına inen yabani güvercinleri doyurduğunu ifade eden market sahibi Ahmet Türkoğlu, ?Her gün dükkânımızın önüne inen güvercinleri bulgur türü yiyeceklerle doyuruyorum. Yazın da sıcaklardan dolayı kapla su koyuyorum. Bunu her gün yapıyorum. 15 yıldan beri hiç üşenmeden yapıyorum. Birçok güvercin gelip dükkânımın önünden besleniyor. Her gün de geliyorlar, beni yalnızda bırakmıyorlar. Çevredeki esnafımızda bu geleneğe uydular. Kendi dükkânlarının önüne yemler atmaya başladılar. İnegöllülere tavsiyem; herkes kendi kapısının önüne bu tür gıda ürünlerinden bıraksa doğadaki canlılar aç kalmaz. İnsanların dili var, hayvanlardın yok. Onları bizler anlamalıyız. Doğa hayvanlarına sahip çıkalım? dedi.

Mesudiye mahallesindeki ikametinin önüne de biriktirdiği bayat ekmekleri bıraktığı belirten Türkoğlu, sokak hayvanları için de ekmek bıraktığını da sözlerine ekledi.

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00