www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

YABANİ HAYVANLARA YEM DESTEĞİ

YABANİ HAYVANLARA YEM DESTEĞİ

İnegöl Belediyesi ve İDOHA işbirliğinde gerçekleştirdikleri sahipsiz sokak hayvanları ve yabani hayvanlar için yiyecek dağıtım programının ilki gerçekleştirildi.

İnegöl Belediyesi ve İDOHA işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında dün araziye gidilerek yabani hayvanlar için yiyecek dağıtımı gerçekleştirildi. Programa Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ile İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği üyeleri katılım gösterdi.

 İLK UYGULAMANIN STARTI VERİLDİ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, “İlçemizde son yılların en etkili kışı ve kar yağışı yaşanırken, İnegöl’ün etrafında da kar kalınlığı ciddi boyutlara ulaştı. Sahipsiz sokak hayvanları ve yabani hayvanlar için yiyecek toplama programımızın ilk uygulamasının startını geçtiğimiz haftalarda vermiştik. Yağış sonrası, doğada yiyecek sıkıntısı yaşayan yabani hayvanlar için Belediye olarak her yıl gerçekleştirdiğimiz sahipsiz sokak hayvanları ve yabani hayvanlar için yiyecek dağıtım programımızın ilk uygulamasını ise bu gün başlattık. İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA) ile birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışma kapsamında, gerek arkadaşların, gerek Belediye ekiplerimizin ilçemizde esnaflarımızdan tedarik ettiği ve kendi imkânlarımız ile temin ettiğimiz çok sayıda yiyecek toplandı. Etçil hayvanlar için toplanan et, tavuk, kemik gibi yiyecekler, otçul hayvanlar için marul, lahana tarzı yeşillikler ve yine kanatlı hayvanlar için buğday gibi tahıl ürünlerini doğaya bırakıyoruz. Kış aylarının çok soğuk geçtiği, havaların geceleri eksi derecelerde seyrettiği bu günlerde yabani hayvanların olumsuz etkilenebileceği gerçeğini göz ardı edemezdik. Sonuçta evcil de olsa, yabani de olsa onlar da can taşıyor. Onlar bizim can dostlarımız. Vatandaşlarımız da kendi imkânlarıyla doğaya yiyecek bırakabilirler. Özellikle çocuklara sesleniyorum. Sofradan kalktığınızda ekmek kırıntılarını çöpe değil, pencere önüne koyun. Bir avuçta olsa kuşyemi alıp bahçenize veya kuytu köşelere koyun. O canlıların bunları yemesi size tarifi imkânsız mutluluk verecektir. Şunu unutmayalım ki doğa üzerinde yaşayan bütün canlıları ile bir bütündür. Kış mevsiminin ağır geçtiği özellikle kar yağışının yoğun olduğu dönemlerde, doğada bulunan yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta sıkıntı çektikleri malum. Bu sebeple bu tür çalışmalarımızı kış aylarında gerekli olan dönemlerde rutin olarak devam ettireceğimizi hatırlatarak, İDOHA başta olmak üzere bugünkü çalışmalarımızda bize araçları ve emekleri ile yanımızda olan, destek veren Orman İşletmesi personeline de çok teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.

 DUYARLILIK ÇAĞRISI

İDOHA Yönetim Kurulu üyesi Hatice Ferkenli ise, “Doğada yaşayan yabani hayvanların ağır kış şartlarında beslenemediklerinden dolayı İnegöl Belediyesi ile beraber İDOHA olarak yabani hayvanları beslemeye çıktık bugün. Desteklerinden dolayı Anıl Un adına, Metin Anıl beye, İnegöl Berberler Kuaförler Odası Başkanı Sayın Erhan Güven Beye çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu soğuk kış şartlarında İnegöl halkını biraz daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00