YABANİ HAYVANLARA YEM TEMİNİ

YABANİ HAYVANLARA YEM TEMİNİ

Kış aylarının gelmesi ile birlikte yem bulmakta zorlanan yabani hayvanların imdadına İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü yetişti. 1500 rakım yükseklikte bulunan Kocayayla mevkisine giden İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü personeli bölgede bulunan yabani hayvanlar

 

 

İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü, kış aylarının gelmesi ile birlikte yem bulamayan yabani hayvanlar için ormanlık bölgelere yem bırakma çalışması yaptı. Dün saat 09.00’da başlayan çalışma kapsamında Kocayayla mevkisine yem ve saman bırakıldı.

 

ORMANI KORUMA KAVRAMI CANLI-CANSIZ TÜM VARLIKLARI KAPSIYOR

Orman İşletme Müdürlüğünün ana görevleri hakkında bilgiler veren İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammed Çolak, “Orman İşletme Müdürlüğümüzün ana görevleri ormanları korumak, ormanları geliştirmek ve ormanları planlı bir şekilde işleterek ormandan toplumun çok yönlü faydalanmasını sağlamaktır. Ormanları korumak ifadesi çok geniş bir kavramdır. Korumanın içerisine ormanda bulunan canlı-cansız tüm varlıklar girmektedir. Bu bağlamda doğal yaşamın korunması ve devamlılığının sağlanması da görevlerimiz arasında yer almaktadır” dedi.

 

YABAN HAYVANLARINI YEMLEME ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü olarak bu amaçla ‘Yabanıl Meyveli Orman Ağaçları Eylem Planı’ hazırlanarak 5 yılda bir milyon yabanıl meyveli orman ağacı fidanının ormanlara dikilmesi çalışmalarına başlandığını ve 2012-2013 yıllarında bu kapsamda ormanlara 60 bin fidan dikildiğini ifade eden Müdür Muhammed Çolak, “Fidan dikme çalışmaları da devam etmektedir. Buradaki amaç yaban hayvanlarının doğal ortamlarında zor şartlarda beslenebilmesini sağlamaktır. Bu çalışmanın yanında kışın belli bölgelerde yaban hayvanlarını yemleme çalışmaları da devam etmektedir. Bu çalışmalar kar yağdığı günden bugüne kadar belli aralıklarla devam etmiş ve etmeye de devam etmektedir. Doğaseverler ve Yaban Hayvanlarını Koruma Dernekleri de ellerinden geldiğince bu çalışmalara katkıda bulunmaktadır” dedi.

 

İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammed Çolak’ın konuşmasının ardından İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü personeli 1500 rakım yükseklikte bulunan Kocayayla mevkisine giderek yabani hayvanlar için mevkide bulunan arazilere saman ve yem bıraktı.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,36% -0,34
  • EURO

    34,70% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2397,21% -1,04
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22