www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

YAHUDİ GERGİNLİĞİ

YAHUDİ GERGİNLİĞİ

Mısır’da darbecilerin katlettiği Müslümanlar için İshakpaşa camiinde kılınan gıyabi cenaze namazında ‘Yahudi’ gerginliği yaşandı.

 

Darbeci Mısır Ordusu’nun Adeviyye ve Nahda meydanlarında yaptığı katliama tepkiler çığ gibi büyüyor. İnegöl’de de cuntacılara yönelik eylemler ve tepkiler artarak sürüyor. Mısır’da darbecilerin kanlı katliamlarında hayatını kaybeden Müslümanlar için dün İshakpaşa camiinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

 

GÜLTEKİN UYSAL’DA SAF TUTTU

İnegöl’deki STK’ların önderliğinde kılınan gıyabi cenaze namazına Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’da katıldı. Bir dizi ziyaret için İnegöl’e gelen Genel Başkan Uysal, gıyabi cenaze namazının saflarında yerini aldı. Gıyabi cenaze namazına DP İl Başkanı Halil Öz ve İlçe Başkanı Selim Sani’nin yanı sıra Saadet Partisi İl Genel Meclis Üyesi Fahrettin Bayraktar, MHP İlçe Başkanı Fahri İnkaya, SP İlçe Başkan Vekili Ali Karaca, dernek ve oda başkanları, okul müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Namazın ardından dua edilen programda, sloganlarla Mısır’daki askeri darbe ile halka yönelik şiddet kınandı.

 

YAHUDİ SLOGANI BAŞINI YAKTI

Gıyabi cenaze namazının ardından dua edildiği sırada 60 yaşındaki M.F.Y. adlı bir vatandaşın iddiaya göre “Yeter bu kadar Yahudi düşmanlığı. Türkleri İsrail’e karşı daha fazla kışkırtmayın” diyerek bağırması, ortalığın bir anda karışmasına neden oldu. Kalabalığında içerisinde çıkan F.D. isimli bir genç, iddiaya göre M.F.Y.’yi bulunduğu mermerin üzerinde aşağıya itti. Başını yere çarpan M.F.Y., yaralandı. Kısa süreli baygınlık geçiren ve kafasına soğuk su dökülerek ayıltılmaya çalışılan M.F.Y, polis ekiplerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 ambulansıyla, İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı. M.F.Y’yi iterek yaralanmasına sebebiyet verdiği iddia edilen F.D. ise polis tarafından gözaltına alındı.

YANLIŞ ANLAŞILDIM

Hastanede tedavisi yapılan M.F.Y., kendisinin yanlış anlaşıldığını ileri sürerek; “Böyle yapmayalım. Yahudilere karşı gerekirse birleşelim” dediğini iddia etti. Yaşlı adam F.D. isimli gencin kendisini yanlış anladığını belirtti. Kısa süreli bilinç kaybı yaşayan M.F.Y., olan biteni hatırlamadığını söyledi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00