YANDAŞLARA ÇALIŞIYORLAR

YANDAŞLARA ÇALIŞIYORLAR

CHP İnegöl Belediye Başkan adayı Şevket Mollaer, İnegöl Belediyesi’nin yandaşlara uygunsuz şekilde ruhsat verdiğini iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl Belediye Başkan adayı Şevket Mollaer, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Tayfun Durutan’ın sorularını yanıtladı.

 

NEDEN İNEGÖL’E ADAY OLDU

Uzun süre Bursa’da memuriyet hayatını sürdüren ve daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nin Osmangazi ilçe başkanlığını yürüten Şevket Mollaer, “Uzun süre Bursa’da görev yaptıktan sonra İnegöl Belediye Başkan adayı olmayı neden tercih ettiniz?” sorusuna verdiği yanıtlarla İnegöl’de hizmet yapılmadığını ileri sürdü.

İNEGÖL’ÜN SORUNLARI ÇÖZÜLMEDİĞİ İÇİN ADAY OLDUM

CHP İnegöl Belediye Başkan adayı Şevket Mollaer, şuanda İnegöl’ün hiçbir temel sorununun çözülmediğini belirterek; “Bunun için, bu sorunları çözmek için İnegöl’den aday oldum. İnegöl’ün öncelikle trafik sorunu var. Bunun sebebi de otopark. İnegöl Belediyesi 10 yıldır inşaat yapmak isteyen vatandaşlardan ver otopark parasını, al ruhsatı diyor. Ancak almış olduğu otopark katılım bedellerinin karşılığı olarak bölge otoparklarının inşaatını yapmayı bırakın, bu bölge otoparklarının imar planında yerlerinin belirlenmesinden bile haberi yok. Televizyon programına çıktığımızda otopark yapacağım diyor, ama otoparkın ne olduğunu bile bilmiyor” dedi.

BEN YAPTIM OLDU ZİHNİYETİ İLE YÖNETİYORLAR

İnegöl’ün çözülmeyen sorunlarını sıralayan Mollaer, “Kaynak suyu ve altyapı sorunu çözülemediği için aday oldum. İnegöl’ün altyapısı şuanda SOS veriyor. Yağmur suyundan Belediye Başkanımızın haberi bile yoktu. Ben projelerimi açıkladıktan sonra yağmur suyu ile ilgili çalışma yapacağız dedi. Bunun dışında İnegöl Türkiye’nin en kirli havasına sahip şehirlerarasında gösteriliyor. Belediyenin bu konuda da hiçbir şey yapmadığını görüyoruz. Yönetim anlayışında İnegöl’ün bugüne kadar ‘ben yaptım oldu’ zihniyetiyle yönetildiğini görüyoruz. Bunun en güzel örneği yeni hastanenin yeridir. Biz Bursa’da gazetecilere, köşe yazarlarına 5 maddelik şehrimizin en önemli sorunları nelerdir şeklinde anketler yaparak sorunları tespit ettik. Ben meslek odalarını tek tek dolaşarak sorunları tespit etmek için çalıştım. Biz böyle bir çalışmayla Bursa kentinin sorunlarını çıkardık. Ama Alinur Aktaş belki de belediye meclisine sormadan bunun kararını vermiş. Hastane açıldıktan sonra bunun acısını çekeceğiz” diye konuştu.

İNEGÖL YÖNETİLMEMİŞ, İDARE EDİLMİŞ

İmar konusunda uzman olan Şevket Mollaer, İnegöl’ün imar durumu hakkındaki soruları ise şöyle yanıtladı: “İmar planlarına baktığımızda, büyük bir facia yaşandığını görüyorum. Daha önce Alanyurt planlaması düşünülmüş. Daha sonra Alinur Aktaş Akhisar planlamasını düşünmüş. Bu da çok güzel bir plan. Ve planın ötesinde seçilen bölge olarak kentleşme olarak son derece uygun bir yapıya sahip Akhisar bölgesi. Ama gelin görün ki Sayın Alinur Aktaş 18 uygulamasını yapmış, vatandaşlara arasa tapularını vermiş, emlak vergilerini 20 kat arttırmış, ancak vatandaşa inşaat yapmak için ham yol bile açmamış. 7-8 yıldan beri burada vatandaştan vergileri topluyorsun, ama hizmet götürmüyorsun. Aynı Sinanbey Mahallesi gibi. Sinanbey Mahallesi’ne 40 yıldan beri bir çivi dahi çakılmadı. Böyle bir kentleşme anlayışı olabilir mi? Bunlara baktığınızda, İnegöl bugüne kadar yönetilmemiş sadece idare edilmiş.”

İMAR PLANINDA TERMİNAL YOK

Mollaer’in imarla ilgili açıklamaları sırasında ilginç bir detay dikkat çekti. İnegöl terminalinin imar planında ticaret alanı gözüktüğünü dile getiren Mollaer, “Yönetecek yetenek ve kapasitede değiller. Bunun en güzel örneğini planlamada görüyoruz. İnegöl’e bir AVM yapalım demişler. AVM ile ilgili plan tadilatı yapalım derken terminali yan tarafa taşımışlar. Tamam taşıdın, ama AVM’nin imar planı tadilatını yaparken şu anki garajın bulunduğu alanı da ticaret alanı yapmış. İmar planı elimde. İmar planında garajın olduğu yer AVM ile birlikte ticaret bölgesi. Yani Belediye Başkanı şuanda meclis kararı olmaksızın garajı buradan kaldırıyorum dese kaldırır. Bu yapılan suçtur. İnegöl’ün imar planında terminalin yeri de yok. İmar planında terminal diye bir şey yok” açıklamalarında bulundu.

BELEDİYE KÖYLERE RUHSAT VEREMEYECEK

31 Mart itibariyle mahalleye dönüşecek köyleri imarla ilgili bekleyen sorunları da tek tek sıralayan Şevket Mollaer, İnegöl Belediyesi’nin trafik ve ulaşımla ilgili yaptığı çalışmaları da eleştirerek şöyle konuştu: “Danışman diye getirdikleri ve İnegöl’ün kavşaklarını düzenleyenlere ben kaldırımcı diyorum. Yaptıkları kaldırımlardan belli. 2023 planında adamın anlattıklarına bakıyorum, New York’un Washington’un planlarının nasıl olduğunu, ulaşımının nasıl yapıldığını anlatıyor. İnegöl’de şuanda yollar yüzde 70 kapasite ile çalışıyor diyor. Böyle bir şey var mı? İnegöl’ün kavşaklarını yapan kaldırımcı, başka bir şey değil. Alinur Aktaş daha ulaşım master planının ne olduğunu bilmiyor. Ben televizyon programında anlattım ona. 31 Mart’tan itibaren köylerimizdeki vatandaş ev yapmak için muhtardan değil, belediyeden ruhsat alacak. Belediyede plana göre verecek. Ama köylerin imar planı olmadığı için belediye ruhsat veremeyecek. Ruhsat almadan köyde ev yapmaya kalktığın zaman da belediye hemen müdahale edecek. İnşaatı durduracak. Belediye imar planını yapana kadar inşaat yapılamayacak.”

FİKRET FİDAN ADAMAKLA MAL TÜKENMEZ DİYOR

Diğer adayların da hiçbirinin imarla ilgili bu durumdan haberi olmadığını ve bu nedenle ilginç vaatlerin verildiğini dile getiren Mollaer, “Bir tek Fikret Fidan ne demiş. Ben bütün köylerimize ücretsiz proje vereceğim dedim. Ben bunu dediğim için Fikret Fidan da ben de hem köylere, hem beldelere vereceğim demiş. Beldelere nasıl vereceksin kardeşim, beldeler zaten belediyenin. Ben bunları yaparken yasaya göre söylüyorum. Bu yetkiyi yasalar veriyor bana. Eğer yetkim olmasa nasıl vereyim. Ama Fikret Fidan buna verirken ona da vereyim, adamakla mal tükenmez diyor. Gerek Alinur Aktaş, gerek diğer adayların Belediye Başkanı seçilmesi durumunda bu zihniyet İnegöl’de 91 tane daha Huzur Mahallesi yaratır. Vatandaş seni bekler mi? Önüne geçemezsin. Şuanda Osmangazi’nin, Yıldırım’ın yaşadığı sorunları yaşayacak İnegöl. Yıldırım ve Osmangazi’nin tek şanssızlığı benim erken emekli olmam. Ben emekli olduktan sonra bu işleri kimse yapamadı” dedi.

İNEGÖL’Ü KOSKOCA BİR KÖY YAPTILAR

Yerel yönetimin İnegöl’ü yaptıkları yanlışlarla ve anlayışlarıyla koskoca bir köy haline getirdiklerini ileri süren Mollaer, “İnegöl’e kimse şehir diyemez. Bizim yönetim anlayışımız kentin temel sorunlarını çözmeye ilişkin olacak. Örneğin bu yılki bütçede temel sorunların çözümü için pay ayrılacak. Ama bu temel sorunlar çözülecek diye de diğer mahalleleri bırakmak söz konusu değil. Bütün mahallelere nüfusu ile orantılı şekilde bütçesi ayrılacak. Mahalle meclislerinde halk sorununu kendisi belirleyecek ve halkın yönetime katılmasını sağlayacağız. Artık böyle padişah yöntemiyle yönetilmeyecek İnegöl” diye konuştu.

YANDAŞLARA UYGUNSUZ ŞEKİLDE RUHSAT VERİLDİ

İmarla ilgili ağır iddialar ortaya atan Mollaer, yandaşlara uygunsuz şekilde ruhsatlar verildiğini de söyledi. Mollaer, “Şuanda birçok vatandaşımız derdini anlatmak için Belediye Başkanı ile görüşemezken, yandaşlar imar mevzuatına uygun olmayan, imar planlarına göre ruhsat verilmesi mümkün olmayan yerlere ruhsat alıyor. Ben sadece iki meclis kararını inceledim. Yandaşlara ruhsat vermek için meclisten karar almışlar. Sen 18 uygulaması ile vatandaşın imanını gevretmişsin, 2012 yılı faaliyet raporunda 9 buçuk milyon liralık arsa satmışsın. Bir belediye bütçesinin yüzde 10’u kadar arsa nasıl satar. Bu bırakın Türkiye’yi, dünyada görüşmüş bir şey midir?” ifadelerinde bulundu.

KİMSEYİ KENDİME RAKİP GÖRMÜYORUM

Diğer partilerinin adaylarını da değerlendiren Şevket Mollaer, “Hangi partinin adayını kendinize rakip olarak görüyorsunuz” sorusuna ise ilginç bir cevap verdi. “Ben hiçbirini rakip olarak göremiyorum” diyen Şevket Mollaer, “10 yıllık Belediye Başkanlığı yapmış Alinur Aktaş mı rakibim. Alinur Aktaş 10 yıl İnegöl’ü yönetmemiş, idare etmiş. Alinur Aktaş’ın çevre ile ilgili de bir projesi varmış, bundan sonra kirli kömürle mücadele edecekmiş. 10 yıldır halkı zehirlediler kükürt oranı yüksek kömürlerle. Bu yıl bin 750 aileye Kaymakamlık kömür dağıttı, bir o kadar da Belediye dağıtmıştır. Tüm İnegöl halkını zehirleyenlerin başında kendileri geliyor. İnsanların böyle bir şeyi yapabilmesi için aklını yitirmiş olması lazım. Kendi halkına bu kadar kötülük yapılabilir mi?” şeklinde konuştu.

AK PARTİLİLERDEN BİLE ÇOK BÜYÜK DESTEK GÖRÜYORUZ

Mollaer, İnegöl’deki beklentilerini açıkladı. Halkın da büyük bir kazanma hırsı olduğunu ifade eden Şevket Mollaer, “Şuanda benim kişisel görüşüm olarak, ben insanların elini sıktığımda o sıcaklığı görüyorum. Sabah Şebboy Caddesi esnafını gezdik, oradaki insanlar benden daha umutlu. Bu defa alıyoruz başkan diyorlar. Halkta büyük bir kazanma hırsı görüyorum. AK Partililerden bile çok büyük destekler alıyoruz” dedi.

KAMU ALANLARININ DA OTOPARK ALANLARI YETERSİZ

Son olarak İnegöl Belediyesi’nin Alanyurt’ta yaptığı sosyal tesise değinen ve belediyenin de kendi yapılarında otopark yönetmeliğine uymadığını dile getiren Mollaer, “Sayın Alinur Aktaş Alanyurt’ta bir sosyal tesis yapmış 525 bin TL’lik yatırımla. Yaptığı sosyal tesis 18 metrekare muhtarlık, 18 metrekare berber dükkanı, 18 metrekare bakkal dükkanı, 124 metrekare kahvehane ve lokal. Otopark yönetmeliği gereğince bu tesisin otopark ihtiyacı var. Bunu yapan kamu da olsa ya otopark yapacak, ya da bölge otoparkına katılım payı ödemesi lazım. Ben o binayı inceledim, herhangi bir yerinde otopark alanı göremedim. Ben İnegöl’deki kamu kurumlarına da bakıyorum, hiçbirinin otoparkını yeterli görmüyorum. Devlet Hastanesi yapılıyor, ancak otoparkı henüz belli değil” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07