YANGIN UCUZ ATLATILDI

YANGIN UCUZ ATLATILDI

Mahmudiye Mahallesi Diriliş Sokak üzerinde kimliği belirsiz kişi ve kişilerce ateşe verilen sanayi atıkları,istifli kalaslara sıçramadan söndürüldü. Yaşanan tehlike çevre esnafı isyan ettirdi.

 

Edinilen bilgiye göre olay, dün saat 14.00 sıralarında Mahmudiye Mahallesi Diriliş Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiada göre; bölgede bulunan boş arazi içerisine çevredeki esnaflar tarafından atılan sanayi atıkları henüz kimliği bilinmeyen kişi ya da kişiler tarafından ateşe verildi. Kısa sürede büyüyen alevlerin alanın tamamını sarmasıylabüyük panik yaşandı. Alevleri gören çevre sakinleri, yangının bölgede istifli halde bulunan kalaslara sıçramaması için kendi çabalarıyla müdahalede bulunsalar da başarılı olamayınca durumu itfaiye ekiplerine bildirdiler.

 

KORKULAN OLMADI

İhbar üzerine olay yerine gelen İtfaiye ekiplerinin yerinde ve zamanında müdahaleleri sonucunda alevler kalaslara sıçramadan kontrol altına alındı. İtfaiye ekipleri soğutma çalışmalarının ardından bölgeden ayrılırken, olay yerine gelen Emniyet ekipleri ise yangının çıkış nedeni, kim ve ya kimler tarafından çıkarıldığını öğrenmek üzere tahkikat başlattılar.

 

DEFALARCA YANSITILDI

İnegöl Belediyesi´nin geçtiğimiz aylarda sanayi atıklarını toplama çalışmalarına son vermesi ve bölgenin de Küçük Sanayi Sitesi kapsama alanı dışında kalması sonucunda yangının çıktığı alanda çoğu zaman çevre kirliliği oluşması defalarca yerel basın ve yayın organlarına yansımıştı. Yaşanan gelişmelere rağmen bölgenin rehabilite edilmemesi ve kimliği belirsiz kişi ve kişilerce yakılarak büyük yangın tehditleri oluşturması çevre esnaftan tepki topladı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32