www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

YANGIN VE DOĞALGAZ EĞİTİMİ

YANGIN VE DOĞALGAZ EĞİTİMİ

İnegöl İHH Arama Kurtarma (İNİYAK) ekibi, Bursa İtfaiyesi Daire Müdürlüğü ve BURSAGAZ tarafından yangın ve doğalgaz eğitimine tabi tutuldu. 1 gün süren eğitimde İHH ekibine; yangın ve doğalgaz patlamaları hakkında bilgiler verildi.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl İHH Arama Kurtarma İNİYAK Başkanı Yavuz Bayram, ?Bireylerin ve kurumların afet öncesinde, afet sırasında ve sonrasında neler yapması gerektiği konusunda bilinçlendirilmesi, acil durum yönetim planının oluşturulması, arama-kurtarma ekiplerinin koordinasyonu ve operasyon aşamalarının yürütülmesi, genel acil durumlara karşı nasıl hazır olunacağı konusunda eğitim aldık? dedi.

 

HİZMETE HAZIRIZ

Bayram; ?Biz genel olarak, yangın ve yanma kimyası, tehlikeli maddeler, yangının ilerlemesi ve büyüme safhası, yangın riskleri ve önlemler, yangın ve insan sağlığı, yangın söndürme kaynakları, yangın söndürme güvenliği, temel tahliye eğitimi, ekip liderleri ve görevleri, bina analizi ve tehlikeler, uygulama (yangın söndürme / yangın tatbikatı/ mevcut ekipmanın kullanılması) ve doğalgaz patlaması hakkında eğitim alan arama kurtarma ekibimiz ile hizmet etmek için hazırız? şeklinde konuştu.

 

EKİP PROFESYONELLEŞİYOR

Yavuz Bayram, daha önce AFAD tarafından verilen 7 günlük Ankara Acil yardım arazi arama kurtarma eğitimini aldıklarını; daha sonra Suriye´de kimyasal gazlar eğitimini aldıktan sonra 10 günlük Suriye´de acil ilk yardım faaliyetlerinde bulunduktan sonra şimdi ise dağ ve dağcılık eğitimini aldıklarını söyleyerek; Eylül ayına kadar her konuda tam teşekküllü profesyonel bir arama kurtarma ekibi ile hizmet edeceklerini ifade etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00