YANGINZEDE ESNAFA CAN SUYU

YANGINZEDE ESNAFA CAN SUYU

Yangın sonucu işyerlerini kaybeden Beylik hanı esnafı için yardım fonu oluşturulacak. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, İnegöl Belediyesi’nin işbirliğinde oluşturulacak fon, komisyon marifeti ile mağdur esnaflara verilecek.

Beylik hanında işyerleri yanan esnaflar için oluşturulan yardım fonu hakkında dün Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın makamında basın toplantısı düzenledi. İTSO çatısı altında oluşturulacak fonun duyurusunun yapıldığı basın toplantısında, İTSO Başkanı Metin Anıl ile yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

 

Burada bir açıklama yapan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, “Bu yangından zarar gören esnafımıza İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak geçmiş olsun diyoruz. Yangının olduğu yer İnegöl’ün bedesten olarak ifade edilen, İnegöl’ün kuruluşundan beri İnegöl ticaretinin kalbinin attığı bir bölge. Burada evini, çoluğunu çocuğunu geçindiren birçok esnaf arkadaşımız, kardeşimiz bu yangın neticesinde mağdur oldu. Tabi biz İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak böyle bir felakete kayıtsız kalamazdık. Geçtiğimiz günlerde yangın mahallini arkadaşlarımızla ziyaret ederek, orada bir durum tespiti yaptık. Tabi bu konuyla alakalı gerek belediyemiz, gerek kaymakamlığımız, gerek Büyükşehir Belediyemiz, gerekse İnegöl’de ki tüm siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri de gerekli duyarlılığı gösterdiler. Biz bu manada ne yapabilirizi Belediye Başkanımızla birlikte görüştük” dedi.

 

FON 15 KASIM’A KADAR OLUŞTURULACAK

Yangının hiç arzu edilmeyen bir felaket olduğunu belirten Metin Anıl, “Ama burada mağdur olanlarında hayata yeniden başlamaları, ticari hayatlarını yeniden idame ettirebilmeleri adına bir ‘Can Suyu’ projesi geliştirilmeli diye düşündük. Sağ olsun başkanımız bu işe sıcak baktılar ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, İnegöl Belediyesi işbirliğiyle bugün itibariyle bir çalışma başlattık. Bir fon oluşturacağız. Bu fon Kasım’ın 15’ine kadar oluşacak ve yine fonda oluşacak para, kuracağımız bir komisyon marifetiyle oradaki mağdur esnafımıza verilecek. Sağ olsun belediye başkanımız yer bulma konusunda mağdur olan arkadaşlara büyük bir gayretle çalışma içerisinde. Kendisine teşekkür ediyoruz. Yine bu manada yaptığımız çalışma da verdiği destekten dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Tabi ki mağdur olan arkadaşlarımız bu projeyle yeniden çalışma, yeniden evlerine ekmek götürme fırsatı bulacaklar ve kısa sürede her şey eskisi gibi olacak. Ben tekrar orada mağdur olan esnafımıza ve arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, bu çalışmanın orada yaraların sarılması adına biran önce netice vermesini Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum’ şeklinde konuştu

 

NELER YAPILABİLİR NOKTASINDA ÇALIŞMALAR YAPTIK

İTSO yönetimine çalışmalarından dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “5 gündür İnegöl, siyasi partileriyle, sivil toplum örgütleriyle seferber oldu. İnsanların acıları, sıkıntıları paylaşıldı ama hayat devam ediyor. Hem bu çarşının tekrar ayağa kaldırılmasıyla alakalı neler yapılabilir noktasında hem de orada mağdur durumda olan arkadaşlarımız için neler yapılabilir noktasında herkes projeler üretiyor. Tabi biz belediye olarak daha önce sizlerin de bildiği gibi bizzat şahit olduğu hem Büyükşehir Belediye Başkanımızı olay mahalline getirerek hem de farklı sivil toplum örgütleriyle orada beraber olarak ve en son Çarşamba akşamı bütün mağdurlarla bir araya gelerek, neler yapılabilir noktasında bir çalışma yaptık. Nihayetinde İnegöl Ticaret ve Sanayi Odamız, ticaret erbabını temsilen bizatihi yerinde tespitler yaptı. Bana geldiler. Bu konuyla alakalı bir çalışma yapmak istediklerini söylediler ve ziyadesiyle mutlu olduğumuzu, kendilerine müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum. Nihayetinde bizim inancımızın da, örfümüzün, adedimizin gereği böyle günlerde birlik, beraberlik içinde olmak. Birbirimize destek vermek esastır, önceliktir. Nihayetinde şimdi iki kurumdan bir sinerji oluşturuyoruz. İnşallah bu sinerjiyle de oradaki esnafımız adına bir güzellik çıkaracağız.”dedi.

 

KASIMPAŞA MAÇ GELİRİ FONA AKTARILACAK

Yardım çalışmasının 15 Kasım 2013 tarihine kadar devam edeceğini belirten Başkan Aktaş, “15 Kasım Cuma günü tamamlanıp, biz ondan sonra komisyon marifetiyle kimin ne istifade edeceği noktasında tespitlerimizi yapacağız. Burada İnegöl Belediyesi olarak direk katkıda bulunamıyoruz. Dolayısıyla konuyla alakalı rakamsal bir yaklaşım söylememiz şuan çok doğru değil. Fakat birilerine ricamız olarak, etkimiz olacak. İkincisi İnegöl Ticaret ve Sanayi Odamız tabi ki çok değerli meclis üyeleriyle Başkanımız istişare edecek. Muhakkak onların bir desteği olacak. Özellikle Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızın da destekleriyle işadamlarımızın katkıları olabilir. Beraberinde 6 Kasım 2013 tarihinde Süper Lig takımız Kasımpaşa’yla oynayacağımız maçın maç gelirlerinin tamamı da bu fona aktarılacak. Ve yine bir Cuma namazı sonrası yapılan bağışlarla alakalı konuyu da çok değerli Müftümüzden istirham edeceğiz. Yazıyla kendisine bildireceğiz. Yani küçük küçük katkılardan ziyade 5-6 ana kalemle bu işte hareket edeceğiz. Herhangi bir hesap numarası da bildirmiyorum ki, eğer bu manada herhangi bir düşüncesi, kanaati olan varsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı veya Ticaret Odası yetkilileriyle veya bizlerle irtibata geçebilirler. Nihayetinde 5-6 ana kalemle bu fonu oluşturup, herhangi bir gürültüye, dedikoduya sebebiyet vermemek adına tamamen esnaflardan, bu işin tecrübelilerinden oluşan bir komisyon marifetiyle dağıtımını gerçekleştireceğiz. Tabi mağdur olanlar var. Az mağdur olanlar, çok mağdur olanlar var. Şuan orada ticareti devam etmese de kendisi için çok önemli olmayan arkadaşlarımız var. O yüzden dediğim gibi birlik beraberlik bu zamanlarda belli olur” diye konuştu.

İLK DESTEK İNEGÖLSPOR’DAN

Belediye ve ticaret kurumları olarak bu işi bir araya getirmek için böyle bir birliktelik sağladıklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Ben İTSO Başkanımıza ve yönetimine teşekkür ederim. Yine İnegölspor Kulüp Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kendisiyle görüştüm. Biliyorsunuz İnegölspor daha önce de Pakistan ve yine afetzedelerle alakalı birkaç maç bağışında böyle bulunmuştu. İnşallah oluşturacağımız katkılarla da insanların en azından bu geçiş sürecini hızlandırabilirsek ne mutlu bizlere” diye konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07