YANLIŞ BAĞLANAN HATLAR MAKİNELERİ BOZDU

YANLIŞ BAĞLANAN HATLAR MAKİNELERİ BOZDU

İnegöl'de faaliyette bulunan Osmanlı Tatlı firması sahibi Oğuz Korkmaz, UEDAŞ yetkililerinin Pazar günü Cuma Mahallesi'nde yaptıkları çalışma sonucunda yanlış bağlanan kablolar yüzünden firmalarında üretim yapamadıklarını ve makinelerinin bozulduğu

 

İnegöl’de faaliyette bulunan ve Cuma Mahallesi’nde bulunan işyerlerinde imalat gerçekleştiren Osmanlı Tatlı firması sahibi Oğuz Korkmaz, Pazar günü UEDAŞ yetkilileri tarafından bölgelerinde yapılan çalışma sonucu kabloların yanlış bağlanmasından dolayı ters akım geldiğini ve firmalarında bulunan makinelerin bozulduğunu, bu yüzden üretim yapamadıklarını belirterek isyan etti.

 

BÜYÜK ÖLÇÜDE MAĞDURİYET YAŞANDI

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Oğuz Korkmaz, “Pazar günü UEDAŞ’ın yaptığı bakımdan dolayı işletmemizi açamadık. Siparişlerimiz vardı, daha önce de bakımla alakalı bilgimiz olmadığı için müşterilerimize mağdur olduk, siparişlerimizi yapamadık. Pazartesi günü de sabah imalata geldik, hamurumuzu hazırladık. Döküm kısmına gelindiği sırada makinelerin tersine döndüğünü fark edemedik ve makinemizin 1 tanesi patladı, tamamen kullanılmaz hale geldi. Diğer hamur yoğurma makinemizde ve dökme makinemizde de arıza meydana geldi. Aynı zamanda yine siparişlerimiz vardı, tatlıyı yapamadığımız için müşterilerimize mağdur olduk. Bunun yanında hazırlamış olduğumuz 40 kilo hamur da yumurtalı olduğu için bozuldu ve çöpe atmak zorunda kaldık. 40 kilo hamurumuz da ziyan olmuş oldu. Bunun dışında akım terse doğru döndüğü için şuan imalattaki motorlarımız dâhil hiçbir prizi kullanamıyoruz. Fanlar terse dönüyor, motorun havalandırması terse dönüyor şuan her şey ters gidiyor. Böyle bir mağduriyetimiz var” dedi.

 

PRESTİJ KAYBI OLDU

Pazartesi günü sabah erken saatte sorunlarını yetkililere bildirdiklerini belirten Oğuz Korkmaz, “2-3 kişi sıra olduğu söylendi ve henüz gelen giden olmadı. Maddi zararımız var. Söylediğim gibi bir tane makinemiz tamamen kullanılmaz hale geldi. Eğer UEDAŞ bunun maddiyatını karşılamazsa tazminat davası açmayı düşünüyorum. Makinenin 300-500 TL arası bir zararı var, diğer makinelerin de zorlamaya dayalı hasarları var. Tatlı yapamadığımız için de bugün yaklaşık bin TL’ye yakın zararımız var. Tüm bunların yanında prestij kaybımız oluyor. Müşteri tatlı bekliyor. Bizim belirli müşterilerimiz var, çıkıp uzaktan geliyorlar. Tatlı alamadan döndükleri zaman bizim için prestij kaybı anlamına geliyor. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68