www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

YANLIŞ İĞNE YÜZÜNDEN SAKAT KALAN GENÇ KIZA MELİH GÖKÇEK SAHİP ÇIKTI

YANLIŞ İĞNE YÜZÜNDEN SAKAT KALAN GENÇ KIZA MELİH GÖKÇEK SAHİP ÇIKTI

Yenice Beldesinde oturan ve sağlık ocağında vurulan yanlış iğne sonrası sağ bacağını kullanamaz hale gelen 17 yaşındaki Esra Güler’e, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek sahip çıktı. Gökçek’in girişimleri ile genç kız dün ameliyat

Yenice Beldesinde ikamet eden Ali Bayram Güler ve Emriye Güler çiftinin üç çocuğundan ortancası Esra Güler, 25 Ekim 2010 tarihinde alerjik sorunları nedeniyle beldedeki Sağlık Ocağı`na gitti. İddiaya göre, burada görevli hemşire iğne yaptıktan sonra reçeteyi yazarak Güler`i eve gönderdi. İğneyi vurulduktan sonra sağ ayağının üstüne basmakta zorlandığı için eve kadar yakınlarının yardımıyla gittiğini anlatan Esra Güler, ertesi gün ağrılarının artması nedeni ile tekrar doktora gitti. O andan sonra hayatı değişen genç kız, ayağını kullanamaz hale geldi. Ailesinin gerekli tedaviyi karşılayacak durumda olmaması nedeniyle Esra Güler’in Twitter’dan yardım talebinde bulunduğu Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, konuyla yakından ilgilenerek, genç kızın tedavi edilmesini sağladı. Belediye Başkanı Melih Gökçek, konuyla ilgili gazetemize de detaylı bilgiler verdi.

İğne sebep oldu

Ayağının nasıl sakat kaldığını anlatan Esra Güler, doktorun iğneyi ana sinire vurduğunu belirterek, “Ardından İnegöl Devlet Hastanesine gittik. Burada yapılan muayenelerde EMG çekilmesi gerektiğini söyleyerek Bursa`da bir hastaneye gönderdiler. Yaptığımız şikâyet üzerine jandarmanın soruşturması ardından dava açıldı. Biz de Bursa`daki özel bir hastaneye giderek EMG filmini çektirdik. Film sonucunda iğnenin ana sinir damarına vurulduğuna dair rapor verdiler. Bileğimde morarmalarla birlikte incelme olmaya başladı. Bacağımı hissetmemeye başladım. Bursa`daki özel hastanedeki Fizik Tedavi Merkezi`nde tedaviye başlandı. Sürekli ağrı yapıyor, ağrılardan duramıyorum. Doktorlar şu anda ağrıları durduramıyor. Doktorlar, ‘Son tetkikleri yapıyoruz, bu da olmazsa bizim elimizden gelen bu’ diyorlar. Ağrılarım kesilse belki yürüyebileceğim. Ama ağrılarım dinmiyor. 15 gün fizik tedavi görecektim ancak geçmediği için 15 gün daha uzattılar. Annem daha dün doktora tekrar sordu, iğneden dolayı mı diye. Doktor üzerine basa basa iğneden olduğunu söyledi” diye konuştu.

Melih Gökçek’e Twitter’dan ulaştılar

Sağlık güvencesi olmadığı öğrenilen Güler ailesinin kızı Esra Güler’in İstanbul Medica Hastanesinde tedavi gördüğü belirtilirken, aileye mucize denecek yardım Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten geldi. Gökçek, aile ile tanışmalarını ve olayı gazetemize anlattı. Başkan Gökçek, yaptığı açıklamalarında Esra Güler’in ablasının sürekli kendisine Twitter’den mesaj gönderdiğini belirtti. Önceki akşam yine Twitter’da iken Esra’nın ablasının mesaj atarak yardım istediğini belirten Gökçek, “Atılan mesajlar dikkatimi çekti. Bende cevap verdim ve yardım istediği konunun ne olduğunu sordum. Kısa bir süre Twitter’da konuştuktan sonra özel kalemimin telefonunu verdim ve orayı aramasını söyledim. Ertesi gün özel kalemimi aramış ve ben de telefonda kendisi ile görüştüm” dedi.

Gökçek aradı muayene ücretsiz oldu

Telefonda konuşurken başlarına gelen felaketi ağlamaklı olarak kendisine anlattığını kaydeden Gökçek, “Telefonda bana durumu anlattı, tedavi için durumlarının olmadığını belirtti. Ve bende bu konuda elimden geleni yapacağımı söyledim. Telefonu kapattıktan sonra Esra kızımızın bulunduğu hastanenin sahibini aradım ve gereken tüm tedavinin yapılmasını söyledim. Tüm tedavi masraflarını da cebimden karşılayacağımı söyledim. Bunun üzerine hastanenin sahibi gereken ameliyatı ve tedaviyi hemen yapacaklarını söyledi ve hiçbir ücrette almayacaklarını belirtti” diye konuştu.

Esra Güler’in ameliyatının dün yapılacağı bilgisi elimize ulaşırken, gereken tüm tedavinin de hastanede yapılacağı öğrenildi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19