YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 2012 yılı değerlendirme toplantısı, dün sabah Hotel Angelacoma’da yapıldı.

2014’TE YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK

AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, büyükşehir yasası ile İnegöl’e yapılamayan hizmetlerin yapılacağını savunurken, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yaptıklarımız birilerinin hoşuna gitmeyebilir. Biz fotoğrafın bütününe bakıyoruz. Yapacak çok işimizin olduğunu düşünüyoruz.” dedi. Ak Parti Milletvekili Hüseyin Şahin ise, merkezi hükümetten İnegöl’e 250 milyon lira yatırım yapıldığını belirterek, “Ama ne yapıyorsak az yaptık. Daha çok yapmamız lazım.”diye konuştu.

---------------------------------------------------------

AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı, dün sabah Angelacoma Otel’de 2012 yılı değerlendirme toplantısı düzenledi. Yıl içerisinde yapılan hizmetlerin ve 2013 yılında yapılması planlanan hizmetlerin açıklandığı toplantıda; AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit, AK Parti İl Genel Meclis üyesi İsmail Tarık Şimşek ve AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli değerlendirmelerde bulundu.

2014’TE YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK

Kahvaltının ardından toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı olarak yıllık değerlendirmelerini her yıl yaptıklarını söyledi. Yıl içerisinde İnegöl’e kazandırılan devlet imkanlarının bu toplantılarda değerlendirildiğini kaydeden Temelli, ayrıca Büyükşehir yasasına da değinerek “Yasa ile birlikte yapılamayan çalışmalar yapılacak” dedi. Tahtaköprü beldesinin yıllık bütçesinden örnek veren Temelli; “Bu bütçe belki de İnegöl’de faaliyet gösteren bir mobilya firmasının yıllık bütçesi kadar. İnşallah 2014’te yeni bir dönem başlayacak” diye konuştu.

TAHTAKÖPRÜ’NÜN BÜTÇESİ 2 MİLYON

Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit ise Belediye olarak 2012 yılında yaptıkları çalışmaları anlattı. 2012 yılı bütçesinin 2 milyon TL olarak gerçekleştiğini ifade eden Yiğit, “Tahtaköprü Belediyesinin 2012 yılı yoğun ve başarılı geçti. 2012 yılında Beldemize 330 bin TL maliyetle halı saha kazandırdık. Alt yapı çalışmalarından dolayı bozulan iki cadde de üst çalışması yaptık. Bu çalışmanın Belediyemize maliyeti 250 bin TL oldu. Beldemizin içme suyu şebekesini komple yeniledik. Bu çalışmanın maliyeti 350 bin TL’dir. Tahtaköprü Belediyesi olarak 2012 yılında toplam 1 milyon 80 bin TL’lik hizmet ürettik” dedi.

Ellerindeki küçük bütçe ile önemli çalışmalar yaptıklarını da vurgulayan Eşref Yiğit, “2013 yılı hedeflerimiz arasında; alt yapı çalışmalarından dolayı üst yapı bozuldu. 2013 yılında 700 bin TL ile bozulan üst yapıyı onaracağız. Ramazan ayına kadar bu çalışmaları bitirmek istiyoruz. 2013 yılında ayrıca beldemize bir çocuk parkı kazandırmak istiyoruz. 2013 yılında ayrıca 4 yıldır bitmeyen sulama suyu projesini de tamamlamak istiyoruz” dedi.

2012 KÖYLERDE SULAMA YILI OLDU

İl Genel Meclisi vasıtasıyla İnegöl köylerinde yapılan 2012 yılı çalışmaları hakkında bilgi veren AK Parti İl Genel Meclis üyesi İsmail Tarık Şimşek de, İl Özel İdaresi olarak 2012 yılında faydalı hizmetler yapıldığını söyledi. Köylere hizmet götürme birliği aracılığı ile 375 bin TL nakit para yardımı yapıldığını belirten Şimşek; “Maden ve Çayyaka köylerine yapılması planlanan kapalı sulama projeleri İl Özel İdaresinin programına alındı. 2012 yılında 75 kilometre köy yolu yapıldı. 2013 yılında ise 62 kilometre yol yapımı planlandı. Ayrıca Alanyurtta yapılması planlanan okul inşaatı 1 ay sonra başlayacak. 2012 yılı köyler için sulama yılı oldu” dedi.

YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Şimşek’in ardından, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş 2012 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başkan Aktaş, İnegöl Belediyesini belli kesimin değil, her kesimin belediyesi olarak lanse ettiklerinin altını çizerek; “Görevimiz olmadığı halde birçok çalışmayı yaptık. Restorasyon çalışmalarında İl Özel İdaresinin kaynaklarını kullandık. Yaptıklarımıza rağmen hoşuna gitmeyen ve bu işten hoşlanmayan bir kaç kişi olabilir. Biz fotoğrafın bütününe bakıyoruz. Yapacak çok işimizin olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

AKTAŞ, ATEŞ PÜSKÜRDÜ

İnegöl Belediyesi hakkında sürekli suçlamalar içeren yazıların yer aldığı bir yerel gazete hakkında da konuşan Aktaş, “27 Mart tarihinde Allah şahittir ki kendisinden hiç bir talebim olmadığı halde şahsıma ve partime yönelik yazılar yazan bir gazete, 9 aydan bu yana ateşe devam ediyor. Allah beni de biliyor, onları söyleyenleri de biliyor. İftiralarla, karalamalarla, farklı farklı manilerle ve hikâyelerle şahsıma yönelik lekeler süreceklerini zannediyorlar. Ama bunda tek amaç var. Alinur Aktaş’ı nasıl karalayabiliriz ve Alinur Aktaş’ı nasıl aday göstertmeyebiliriz. Birilerinin iftiraları ve karalamaları ile yolumuzdan asla dönmeyeceğimiz. Güneş balçıkla sıvanmaz” dedi.

60 KİLOMETRE ASFALT YAPILDI

2012 yılında Belediye olarak yaptıkları asfalt çalışmalarına da değinen Başkan Aktaş, 75 bin ton kullanılarak 60 kilometre asfalt kaplama yapıldığını, 25 ton asfalt kullanılarak 125 bin metre kare asfalt yama yapıldığını ve 300 bin ton asfalt kullanılarak 55 kilometre ham yol çalışması yapıldığını söyledi. Trafik Master planı ile tüm kavşakları düzenlediklerini de belirten Alinur Aktaş; “2012 yılında 22 adet park ve otopark çalışması yapıldı. 2012 yılında İnegöl Belediyesi olarak 31 projeyi tamamlayarak, vatandaşın hizmetine sunduk. 2012 yılında ayrıca birçok kamu ve kuruluşa arsa tahsisinde bulunduk” diye konuştu.

2013’TE 26 PROJE HAYATA GEÇİRİLECEK

2013 yılında 26 projenin hayata geçirilmesini planladıklarını da ifade eden Aktaş, “Eski üniversite binasının olduğu alana yapacağımız katlı otopark için 19 Şubatta ihaleye çıkacağız. Kültür park içerisine yapmayı planladığımız yüzme havuzu ve HİS merkezinin ihalesini Mart ayı başında yapacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığından destek almak istiyoruz. İnegöl’de kurmayı planladığımız Mobilya Müzesi ile bir ilki gerçekleştireceğiz. Dünya’da ilk olacak olan müze için BEBKA’dan ciddi destek alacağız. İnegölspor tesisleri ile hayvan pazarını da başka bir bölgeye taşıyacağız” dedi.

LİDERLER KOLAY YETİŞMİYOR

Toplantıda son olarak AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin konuştu. Şahin, siyasetin hizmet etme sanatı olduğunu anlattı. “Anlatacak bir şeyiniz, halka hizmet etme coşkunuz ve arzunuz varsa siyaset yaparsınız” diyen Şahin; “Sosyal, siyasi ve yaratanla ilişkiniz iyiyse cenabı Allah size ve bizlere de bu halka hizmet etme fırsatını verir. Şanslıyız, Adalet ve Kalkınma Partisindeyiz. Dünyanın sayılı liderleri arasında yer alan bir liderimiz var. Bunlar nimettir. Millet olarak şükretmemiz lazım. Liderler kolay yetişmiyor. Son 100 yıla bakın kaç tane lider yetiştirmişiz. Biz de bunun kıymetini bilip el birliği ile çalışmalıyız” dedi.

“HELVAYI YAPMAK BU GÜZEL KADROLARA DÜŞÜYOR”

Yerel yönetimlerin güçlendirilmesinden yana olduklarını belirten Şahin; “Çok şey yaptığımızı burada anlatabilir. Ama daha çok şey yapıp, daha çok şey üretmemiz gerekir. Bizim de azami derecede gayret sarf ederek yerelde İnegöl’ümüz için, özelde Bursa’mız için, genelde de Türkiye’miz için daha çok çalışmamız gerekir. Çünkü imkân var, fırsat var. Un var, şeker var, yağ var helva yapmakta bu güzel kadrolara düşüyor. Merkezi idarenin hizmetlerini almak uzun sürebiliyor. Her zaman söylerim, ben yerelciyim. Belediyelerin, Belediye Başkanlarının, yerel yönetimlerin yetkisinin daha da arttırılması taraftarıyım. Vatandaşlarımızın toplanıp çözüm istediği Cerrah kavşağında, 90 gün içerisinde sinyalizasyon sistemi kuruldu. Düşünün 10-15 yıl öncesini, bir belediye hizmetini dahi bu kadar kısa sürede yapmak mümkün değildi. İmkânlar ve yetkiler kısıtlıydı. Sürekli ceberut bir yapıyla ne yapılıyor, ne ediliyor diye bir kontrol vardı, hizmet yapılmasın diye” diye konuştu.

MERKEZİ HÜKÜMETTEN İNEGÖL’E 250 MİLYON LİRA YATIRIM

Geçmiş dönemlerle AK Parti dönemini mukayese eden Milletvekili Şahin, merkezi bütçenin İnegöl’e kazandırdığı yatırımların meblağsından da söz ederek şöyle konuştu: “Koalisyon döneminde yatırıma ayrılan bütçeyi biz bugün sadece tarıma destek olarak veriyoruz. Keşke o 10 yıllık tahribatta olmasaydı. 1991’den 2002 yılına kadar koalisyon yönetimlerindeki nereye gittiği belli olmayan 40 milyar dolar gitmeseydi. Onların da zamanı gelecek. Ne olduğu ortaya çıkacak. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı yenerek o paralar iç edildi. Bugün o su kaçıran testilerin deliklerine tıkaçlar tıkandığı için bütçe fazla veriyor. Şuanda merkezi hükümetten İnegöl’e 250 milyon lira yatırım var. Hastaneler, TOKİ’ler, sulama barajları… Bu yatırımları kaynakların doğru yere harcanmasıyla yapıyoruz. Ama ne yapıyorsak az yaptık. Daha çok yapmamız lazım. TOKİ’lerde ikinci etap yapılırken, hemen 3. Etabın yeri hazırlanması lazım. Biz bunu yapamıyorsak başarısızız. Bunun başarıyla falan alakası yok. Büyük düşünmek lazım.”

ŞAHİN’DEN MOBİLYA ÖNERGESİ

Şahin, son olarak hazırladığı bir önergeden bahsetti. Bu konu hakkında ilk kez açıklamada bulunduğunu da vurgulayan Şahin; “2023 hedefinde mobilyadaki hedefe ulaşılabilmesi için neler yapılabilir. Bunun araştırmasını yapıyorum. Bu konuyla alakalı bir araştırma önergesi hazırlıyorum. 20 kişiyle birlikte bunu hazırlıyoruz ve teklif olarak sunacağız” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07